חשד ל- Eccessory navicular

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/04/2018 | 18:29 | מאת: .

שלום, אני בת 24. בגיל 19 במהלך שירותי הצבאי אובחנה אצלי דלקת ברצועה הפלאנטרית ברגל שמאל (ללא דורבן), בדיקות ההדמיה הדגימו עיבוי של הפסיה בשמאל לעומת ימין. התחלתי עם פזיותרפיה, כדורים נוגדי דלקת ושתי זריקות סטרואידים, כשכל אלו לא עזרו במהלך שלוש שנים פניתי לרפואה פרטית ועברתי סדרה של 7 טיפולים בגלי הלם, שהראו שיפור משמעותי ונתנו לי שקט לשנתיים. בחודשים האחרונים חזרו לי הכאבים, הרגל התנפחה לי בצורה משמעותית (ממש מורגש בנעל סגורה), קשת כף הרגל השתטחה וכרגע הקרסול נוטה לבפנים. עשיתי US לקרסול שלא הדגים עיבוי של הפסיה או דלקת בגיד הטביאלי, אך מצילום הרנטגם עולה חשד ל Eccessory navicular (מקווה שכתבתי נכון) אשמח לדעת: 1. מה זה אומר? (המידע על זה באינטרנט מאוד לוקה בחסר לעומת בעיות אחרות בכף הרגל) כלומר ממש מבחינה אנטומית, מה מתרחש ברגל. 2. מהם הגורמים לזה והאם זה נגרם בעקבות הדלקת שהייתה בפסיה והטיפולים השונים? 3. מהם הטיפולים המוצעים לבעיה?, בהתחשב בכך שכבר מאסתי בטיפולים שמרניים שאני עושה כבר 5 שנים והאם יש טיפול מומלץ שיפתור את הסגאה אחת ולתמיד? 4. האם יש מניעה לבצע פעילות גופנית מתונה (הליכה מהירה)? תודה רבה.

1. ראשית יש לאשש את האבחנה על ידי צילום פשוט של כף הרגל. אםיש נביקולר אקססורי ( עודף) הוא יראה בצילום. 2.נביקורל אקססורי זה מצב מולד. יתכן שאין מדובר בכך אלא לפגיעה בגיד הטיביאלי האחורי במיוחד באינסרציה שלו לנביקולר הטרסלי. 3. זה תלוי באבחנה הסופית. 4. אין

מנהל פורום אורתופדיה