כף יד EMG

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/04/2018 | 11:32 | מאת: דניאלה

שלום אני בת 40 בד"כ בריאה. לפני 3 חודשים גילו לי גידול שפיר במדיאסטנום ועברתי בהצלחה ניתוח להסרת הגידול. במהלך הניתוח שערך 3 שעות היה לחץ על זרוע ימין שהיתה מקופלת מעל הראש. בעקבות הניתוח החלו כאבים חזקים ביד מהמרפק לכיוון כף היד, תחושת שריפה, 3 אצבעות אחרונות רדומות, חולשה ביד וכו'. הפריע לי מאוד לישון. עברתי חודשיים ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה ואני מרגישה שיפור משמעותי ומצליחה לישון בלי משככי כאב ומפעילה טוב יותר את היד אבל היא עדיין קצת חלשה ויש קצת כאב. ביצעתי השבוע EMG של היד התוצאה: relative low rt median motor response normal other NCS values לאור הקליניקה אצלי וה EMG ברצוני לשאול 1. מה משמעות התוצאה ב EMG והאם יש בעיה שתדרוש ניתוח? 2. האם סביר להניח שזה ימשיך להשתפר ולהמשיך עם חיי ולנסות להפעיל כמה שיותר את היד? תודה רבה

המהלך וממצאיה בדיקה מעידים על שיפור מתקדם. לא נראה לי שיהיה צורך בטפול נוסף.

מנהל פורום אורתופדיה