ברך כואבת - אבחנה לא ברורה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/10/2017 | 06:24 | מאת: מורן

שלום אני מקווה שתוכלו לעזור לי ולכוון אותי. לפני כחודשיים לאמא שלי (בת 70 + משקל יתר) התחילה לכאוב ברך ימין (אחרי הליכה - הפעילות הקבועה שלה. בעבר סבלה מכאבים ברכיים ולפני כ5 שנים עשתה MRI עם ממצאים של ניוון ברצועות ושחיקת סחוס). לאחר מנוחה וצמצום הליכות הכאב היה נסבל אך לאחר כשבועיים אחרי נסיון הליכה למרחק - הכאב חזר ובגדול. אינה מסוגלת ליישר את הרגל ולא לדרוך עליה (בכל דריכה על הרגל מקבלת זרם חזק של כאב) ובלילה כאבים עמעומים. כחודשיים מתניידת בקושי רב עם מקל הליכה ועכשיו התחלנו ללכת עם קביים. לאחר מספר ביקורים אצל 2 רופאים אורתופדים של קופ"ח - לאחר חודשיים של סבל עדיין אין בידינו אבחנה ברורה ולא טיפול שעוזר. הרופא הראשון - (ככל הנראה בהסתמך על בדיקת MRI שעשתה לפני כ5 שנים) ובדיקה ידנית קבע שיש לה פגיעה ברצועה, הזריק סטרואידים לברך + הפניה לפיזו. למרות הזריקה ו-3 טיפולי פיזו לא היתה הטבה. פנינו לרופא נוסף - שאבחנתו היתה שחיקת סחוס (לפי בדיקה ידנית). נתן לה משככי כאבים אופיאטים + ארקוקסיה. למעט המשככים שמעמעמים לה את הכאב לא היתה הטבה. כמו כן קבלה עד כה 2 טיפולים אוסטאופטיים שלא עזרו בינתיים. אימי עדיין סובלת מכאבים ולא יכולה לדרוך על הרגל. הליכה של מאה מטרים עם מקל מחמירה את הכאב (ויש נפיחות קלה סביב הברך לאחר המאמץ). אף רופא לא שלח אותה לבדיקות שיקוף ואנחנו עד כה לא יודעים מה יש לה ומה הטיפול שמתאים לה. מבקשת את עזרתכם בהכוונה של איזה בדיקות צריך לעשות על מנת לקבל אבחנה מדוייקת. ובכלל איך להתקדם מכאן והלאה? אני אבודת עצות.

אמך זקוקה לבדיקה יסודית של אורתופד ועליה לשאול אותו 3 שאלות ולדרוש תשבות ברורות בלי להתבייש לומר " לא הבנתי." השאלות הן: 1. מה יש לי 2. מה צריך לעשות לטפל בבעיה 3. למה זה חשוב לעשות זאת

מנהל פורום אורתופדיה