כאבים בכף הרגל מריצה בחוף הים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/12/2002 | 03:30 | מאת: משה

אני בן 26 סובל מכאבים באזור של קשת כף הרגל. הכאבים החלו לפני כשלושה חודשים לאחר ריצה מאומצת בחוף הים ללא נעלי ספורט ולאחר זמן רב שלא עסקתי בפעילות זאת (ריצה). הכאבים החלו מיד לאחר הריצה ונמשכים עד היום (3 חודשים). יש לציין שאני עוסק בסוגי ספורט אחרים ומרבה לעסוק בהם(גלישת גלים,שחייה ועוד) ואף פעם לא היו לי בעיות אורטופדיות כלשהן גם במהלך שירותי הצבאי בו ביצעתי מסעות רבים. בצילום רנטגן "גילו" שיש לי דורבן, מה שנישמע לי תמוה (איך מיד אחרי ריצה מתפתח דורבן?) ולעומת זאת רופא אורטופד שראה את הצילום אמר שאין מדובר כלל בדורבן. קיבלתי כדורים נוגדי דלקות לא סטרואידיים(ויאוקס,נקסין) אך ללא הועיל. לאחר ניחוש של האורטופד שמדובר בשיברי הליכה נשלכתי לטיפול בפיזיוטרפיה שכלל גלי אולטרסאונד ועיסוי. ע"י המלצת אורטופד מומחה לכף רגל שטען שיש לי דלקת ברצועת כף הרגל הותאמו לי מדרסים אך ללא הועיל, וכרגע מצבי אף החמיר כולל כאבים באגן. הרעיון שיש דלקת בגיד או רצועה נשמע הגיוני ביותר.האם יש איזשהי בדיקה ודאית לדעת מה יש לי בכלל לפני שמנחשים כל פעם מחדש? האם כדאי לי כמה שיותר לנוח (כי יש לי כאבים למרות מנוחה)או דווקא לעסוק בספורט(באופן תמוהה לאחר גלישת גלים הרגשתי הקלה, אך הכאבים באו לאחר כמה ימים כך שאינני בטוח שזו הסיבה)? האם יש לך איזושהיא התרשמות מהבעיה ממנה אני סובל? מה הטיפול הטוב ביותר ותוך כמה זמן זה אמור לעבור? אודה מאוד לאינפורמציה, אני מאוד מיואש, כבר ביטלתי טיול של 3 חודשים לאוסטרליה בגלל הטעות הזאת.

השאלה אם מדובר בדורבן או דלקת של רצועת כף הרגל ( דלקת של חותלת השעל) היא לא חשובה כי מדובר על אותו דבר. הדורבן אם ישנו כזה נמצא שם כבר זמן רב רק שעתה עשו צילום. לגבי דלקת של חותלתהשעל והטיפולים בה ראה את : http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=11&i=100168&t=100094 כמובן שתתכן סיבה אחרת לכאב כמו שבר מאמץ . בדיקת מיפוי עצמות תגלה זאת . בכל מקרה הטיפול שקבלת אינו מספק לחלוטין אם מדובר בדלקת של חותלת השעל כפי שתלמד מן הקישור הנ"ל.

15/12/2002 | 02:35 | מאת: משה

תודה רבה על האינפורמציה החיונית ועל היחס

מנהל פורום אורתופדיה