כאבי גב ממושכים במותן שמאלי ובגב עליון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/03/2017 | 23:10 | מאת: ברקת

שלום רב מזה כשלושה חודשים אני סובלת מכאבי גב עליון ומותן שמאלי גבי. הכאב הוא בדרך כלל בעמידה.ובשכיבה הוא נרגע.בהתחלה הכאב היה חזק במותן שמאל גבי . לאחר זמן עבר גם לגב עליון. מאחר שעברתי ניתוח אפנדציט לפני כ 3 חודשים אז הרופא הפנה אותי לאולטראסאונד בטני וגבי , התוצאות היו תקינות. לאחר מכן הפנו אותי לאורטופד, שני אורטופדים שללו תחום אורטופדיה מבלי לשלוח אותי לצילום או כל בדיקה להמשך בירור ,רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקות: מיפוי עצמות ו בדיקת C.T בטן , גב ואגן. עדיין אין תוצאות. לאחר מחשבה , החלטתי לפנות פעם נוספת לאורטופד הוא שלח אותי לצילום. הוא רצה שאעבור גם c.t תוצאות הצילום היו :שחיקה חזקה באזור עמוד השידרה.הופניתי על ידו למומחה עמוד שדרה. בנתיים אני סובלת מכאבי גב עליון לאחר מאמץ ועמידה ועדיין לא מקבלת טיפול מתאים. רציתי לשמוע את דעתך בעניין ד" ר אסא. תודה רבה ברקת

אן לי דעה בכדי לגבש דעה צריך לעשות את הדברים הבאים: 1. ראיון ( סיפור המחלה , אנמנזה) שצריך להיות מפורט ומדוקדק ומתעניין בצדדים רבים של הבן אדם שאת כמו הרגלים, תרופות, אורח חיים , מחלות אחרות, מחלות במשפחה ועוד 2. בדיקה גופנית שכוללת: א. הסתכלות על הגוו והגפיים בהליכה ובעמידה ובעמידה עלרגל אחת ובהליכה על קצה אצבעות ועל העקבים והליכה על קו ישר עקב בצד אגודל ו........עוד. ב. מישוש השריריםבגוו והחוליות ונקדגותרגישות ג. בדיקל טווח תנועה של הגוו ד. בשכיבה: הרמת רגל ישרה , בדיקה נוירולוגית, מבחן "פאבר" ומבחן "פאדיר" מבחן מתיחת הפמורליס. ו......עוד 3. רק אחרי הנ"ל עיון בבדיקות דימות. אחרי כל אלה ניתן לגבש דעה

מנהל פורום אורתופדיה