סיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/01/2002 | 13:19 | מאת: ?

מהי חשיבותם של הסיבים התזונתיים במזון

12/01/2002 | 15:25 | מאת: adi

היי, כעקרון: 1. מסייעים לתחושת שובע. 2. עוזרים להפחתה במשקל. 3. עוזרים במניעת מחלות לב וסרטן. 4. צריך לשתות גם המון מיים כדי שהם לא יעשו עצירות. עדי

13/01/2002 | 16:41 | מאת:

שלום, על מנת להבין את חשיבות הסיבים התזונתיים עלינו לדעת מהו מקורם : מקור הסיבים התזונתיים מן הצומח, והם מרכיב שגופינו אינו יכול לעכל ולספוג, ברובו. ישם שני סוגי סיבים עיקריים : מסיסים - הנמצאים בשבולת שועל ובקטניות (חומוס, שעועית, אפונה, עדשים, סויה) בלתי מסיסים - הנמצאים בקליפות ירקות ופירות, דגנים מלאים ( חיטה מלאה, שיפון ) סובין. כמו כן ניתן למצוא סיבים תזונתיים במזונות מועשרים כגון : דגני בוקר. חשיבות צריכת סיבים אלו ב : 1.הורדה וויסות רמות כולסטרול בדם. 2.הורדת הסיכויים לתחלואה במחלות סרטן במערכת העיכול. 3.הורדת תחלואת מחלות הלב. 4.מקנה תחושת שובע, ובכך עוזר בירידה במשקל. 5.שימור ושיפור פעילות מערכת העיכול. דנה