טריגליטצידים ותזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/01/2002 | 17:27 | מאת: רמי

שלום רב- הטריגליצרידים שלי גבוהים מן הסביר(380). הרופא אמר לי להמנע מעוגות ולחם לבן. שאלתי-האם ממש להפסיק ? מהו המינון הסביר שלא ממש יפגע בערכים של הטריגליצרידים? (הכולסטרול שלי תקין-והסוכר גם הוא). תודה על התשובה מראש.

11/01/2002 | 07:47 | מאת: adi

רמי, נראה לי שכוונת הרופא היא שתשתדל להשתמש בלחם קל מקמח מלא. עדי

11/01/2002 | 21:24 | מאת: ניקולט

לרמי שלום, התזונה להפחתת רמת גליצרידים בדם היא : דלת סוכר ודלת שומן. כלומר, תשתדל להפחית למינימום את הממתקים. תעבור לאכילת לחם מחיטה מלאה , ותפחית את כמות המזון השמן. בהצלחה.

13/01/2002 | 15:51 | מאת:

רמי שלום! חסרים לי פרטים יותר מפורטים (גיל, משקל, מחלות רקע, בדיקות) בכדי לתת לך יעוץ אישי וספציפי. אומר רק כי העקרונות המנחים בדיאטה להפחתת טריגליצרידים הם: 1. הפחתה עד המנעות מסוכרים פשוטים (סוכר לבן, חום, דבש וכל מוצרי המזון והשתיה להם הם מוספים). 2. הגבלה של כמות הפירות היומית ל 3-2 יח'. 3. הפחתה של כמות השומן בתפריט. עקרונות אלו לא אמורים להזיק לבריאות אך רצוי שמטפל אישי (רופא או דיאטנית המכירים אותך) יתאים אותם לך באופן אישי. נועה