פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
12/10/2006 | 17:29 | מאת: אלעד

נועה שלום, בתשובתך לנועם מ-3.10 כתבת "לדבש אינדקס גליצמי לא אחיד...הטווח נע בין נמוך לגבוה." ברצוני לשאול לאיזה סוג דבש יש אינדקס גליצמי נמוך, כפי שציינת לעיל. חג שמח.

12/10/2006 | 18:21 | מאת:

שלום אלעד, נועה לא תהיה במהלך החודש הקרוב, ולכן תאלץ להאזר בסבלנות לתשובתה בנושא. תשובתי, לפי התשובה של נועה, שאין מידע מדוייק לגבי סוג הדבש באשר לאינדקס הגליקמי, לא שמם ולא מקורם. בברכה, דנה

13/10/2006 | 08:50 | מאת: אלעד

O.K., אז עפ"י תשובתך ניתן להבין שדבש הוא מזון שעדיף להתרחק ממנו, נכון? והאם עדיף לצרוך ריבה, אם רוצים קצת מתוק בחיים?

12/10/2006 | 16:41 | מאת: פנינה

אודה אם אקבל דיאטה לשיפור תיפקודי הכבד שלי GGT (גבוה 331

12/10/2006 | 18:17 | מאת:

שלום פנינה, איו דיאטה לשיפור GGT, יש דיאטה למצבי מחלה מסויימים. השאלה למה ה- GGT גבוה, האם מדובר בכבד שומני או מחלה אחרת ובהתאם מתאימים דיאטה. לפי האבחון ואחריו , יש לגשת לדיאטנית קלינית, במידה והטיפול הוא תזונתי, ולקבל ייעוץ פרטני. בברכה, דנה

12/10/2006 | 14:54 | מאת: רונית

חג שמח, שאלתי היא באילו מאכלים ו/או פירות יש ויטמין E? תודה, רונית

12/10/2006 | 18:14 | מאת:

שלום רונית, ויטמין E ניתן למצוא בעיקר בדגני בוקר מועשרים בויטמין, שמן זית ושמן קנולה, זרעים כגון אגוזים ושקדים, תרד, דלעת, גזר. בברכה, דנה

11/10/2006 | 14:41 | מאת: חיים

בעיקבות חוסר זמן ואי שתוף פעולה מצד הילדים התחלתי לתת להם תוסף מזון כארוחת בוקר, התוסף מכיל 6-10 גרם חלבון סויה דבודד 10-15 גרם פחממות 1.5 גרם סיבים ויטמינים ומינרלים , התוסף מעורבב עם כוס חלב הוא קל להחנה וטעים לילדים . מה דעתכם המיקצועית והאוביקטיבית ? תודה חיים

שלום חיים, בני כמה הילדים? האם אוכלים משהו בנוסף במהלך הבוקר? האם ההרכב שנתת זה מה שאתה נותן או שזה ל- 100 גר' תוסף? מה שם התוסף? בברכה, דנה

18/10/2006 | 12:12 | מאת: חיים

התוסף המדובר הוא שייק חלבון ומולטי ויטמין של הרבלייף הילדות בנות 5 ו-3 קשה לי לפרק את מה שכתוב על הקופסה למינונים מדויקים הכמות בכף המדידה היא דומה לכמות בכף גדושה (חצי מהמינון לבוגר) מעורבב עם כוס חלב המוצר טעים לילדות וקל לי להכנה

11/10/2006 | 08:44 | מאת: נעמה

1. חלב עושה לי לחה, אמרו לי שאולי אני רגישה ללקטוז אבל מסתבר שלא, כי עברתי בדיקה עכשיו אולי יש לי אי סבילות מסוימת. עכשיו ראיתי חלב של תנובה חדש דל לקטוז, יכול להיות שהוא יהיה לי בסדר? (חלב כזה לילדים) 2. יש סטייק אנטריקוט 250 גרם ויש סטייק פיל 250 גרם ידוע לי שסטייק פילה פחות שומני מה ההבדלים של הקלוריות באנטריקוט 250 גרם ובפילה 250 גרם? יש הבדל משמעותי?

11/10/2006 | 10:51 | מאת:

שלום נעמה, לרוב מייחסים את הלחה לחלבון חלב הפרה ( למרות שלא הוכח) ולא ללקטוז שהינו הסוכר, ולכן לא נראה לי שזה ישנה הרבה, אך את יכולה לנסות. אין הבדל משמעותי מבחינה קלורית בין אנטירקוט לסטייק פילה, לכל היותר הבדל של כ- 70 קק"ל. בברכה, דנה

10/10/2006 | 18:19 | מאת: רינה

שמעתי כי חלב מגנזיום הינו יעיל לטיפול בעצירות וקשיי עיכול רציתי לדעת מה זה בידיוק - כל פרט שידוע לכם אודות זה , איפה ביכלל ניתן להשיג זאת ומה הערכים התזונתיים שלו (האם זה מזון לכל דבר בעל ערך קלורי וכ"ו או שהוא אינו ניספג בגוף כמו אבילק לדוגמא ?)

10/10/2006 | 21:04 | מאת:

שלום רינה, "חלב מגנזיום" הינו כינוי למוצר על בסיס מגנזיום הנראה כמו חלב (זהו אינו חלב). המגנזיום הינו משלשל, אינו בעל ערך קלורי ואינו נספג וניתן להשיגו בבתי מרקחת. בברכה, דנה

10/10/2006 | 15:57 | מאת: מירב

שלום, רציתי לדעת מה הם הערכים התזונתיים של בטטה ומנגו? חג שמח, מירב

10/10/2006 | 17:45 | מאת:

שלום מירב, ב- כוס קוביות מנגו חתוך יש כ: 100 קק"ל, 3 גר' סיבים תזונתיים, ושיר בויטמין C ו- A. ב- 100 גר' בטאטה (1/2 בטאטה בינונית) יש כ: 100 קק"ל ועשירה בויטמין A וסיבים תזונתיים. בברכה, דנה

10/10/2006 | 15:16 | מאת: יולי

אני יודעת שבפמשולש פיצה יש כ 300-500 קלוריות. ויש אבל את הפיצות שהם לפי מטר, כמה בערך לפי מה שנראה לך, יש לך 1/4 מטר? זה הרבה יותר גדול משולש

10/10/2006 | 15:41 | מאת:

שלום יולי, להערכתי 1/4 מטר פיצה שווה לכ- 2 משולשי גבינה בממוצע. בברכה, דנה

10/10/2006 | 18:15 | מאת: יולי

זאת אומרת שהכי הרבה ל 1/4 מטר יש כ 1000 קל'?

שלום, כמה בממוצע עולה מפגש אחד עם דיאטנית קלינית באופן פרטי? והאם לכל דיאטנית קלינית יש קליפר למדידת אחוזי שומן או מכשיר אחר? כפי שהבנתי הקליפר הוא המכשיר המדוייק מבין כל מכשירי המדידה במידה ואותו אדם בודק. תודה

שלום אליזבת, איני יכולה לומר לך עלויות של מפגש, לא מבחינה אתית, וכמו כן זהו אינו המקום המתאים. לא לכל דיאטנית יש קליפר או מכשיר למדידת אחוזי שומן, וקליפר הינה בדיקה אפשרית למדידת אחוזים, אך זוהי לא הבדיקה המדוייקת ביותר שיש, אלא הבדיקה היחידה מלבד משקלים מיוחדים הזמינה לדיאטניות במרפאות. בברכה, דנה

10/10/2006 | 11:52 | מאת: ?

זה נכון שאם אוכלים ירקות לפני האוכל העיקרי העכול מהיר יותר?

10/10/2006 | 12:39 | מאת:

שלום, אם אוכלים ירקות לפני המנה העיקרית, ייתכן ועיכול הירקות יהיה מהיר יותר, כי לא יעוכב ע"י המנה העיקרית, אך זה לא ישנה לעיכול שאר האוכל באופן משמעותי.אכילת ירקות כמקור לסיבים תזונתיים תפחיתץ ספיגת שומן מהמזון ותאט קצב ספיגת סוכר, אך לא תזרז עיכול. בברכה, דנה

09/10/2006 | 23:27 | מאת: ש

רציתי לדעת עד כמה יכול ליהיות הבדל במישקל אם אני הולכת להיתפנות בשירותים לפני השקילה או לא מה ההבדל היכול לינבוע עקב מתן יציאות ואי מתן יציאות?

10/10/2006 | 12:33 | מאת:

שלום, ההבדל לרוב זניח, ויכול להיות שמדובר בגרמים ספורים עד 100גר', בנחה שמדובר ביציאות. כאש מדובר בנפחים גדולים של שתן, לכל היותר מדובר ב- 300 גר', וגם זאת בהגזמה. לרוב אין הבדל משמעותי. בברכה, דנה

09/10/2006 | 21:48 | מאת: רונית

שלום, אני נערה בת 15 וחצי אני כעת בכיתה י'. במהלך כיתה ט' שקלתי 45 קילו בגובה של כ-1.58 מטר. כעת בכיתה י', אני שוקלת בין 40 קילו ל-41 קילו (בערך באותו הגובה). אני לא אוכלת בריא, מהבחינה של ירקות ופירות. אני אוכלת "ג'אנק פוד" ועצם האכילה הזו לא מפריע לי. מדוע ירדתי במשקל? תודה, רונית.

10/10/2006 | 12:31 | מאת:

שלום רונית, איני יכולה לומר לך בדיוק למה ירדת במשקל, אך כנראה שאת מוציאה יותר אנרגיה ממה שאת מכניסה, והעובדה שאינך אוכלת "בריא" אינה אומרת שאת אוכלת הרבה קלוריות ליום. המלצתי, גשי לדיאטנית קלינית בקופת החולים, שם תוכל לתת לך ייעוץ מתאים למצבך. בברכה, דנה

09/10/2006 | 00:44 | מאת: רוני

מה ההבדל בין - דיאטנית לבין - דיאטנית קלינית? כלומר, מבחינת העיסוק. תודה רבה!

09/10/2006 | 10:17 | מאת:

שלום רוני, למעשה ולדאבוני כל אחד יכול להיות דיאטנית-תזונאית, כלומר לקרוא בספרים או ללמוד מספר קורסים או ללמוד תואר ראשון בתזונה ולתת ייעוץ לאנשים בנושא תזונה. דיאטנית קלינית, מעבר ללימודי תואר ראשון בתזונה במוסד להשכלה גבוהה עוברים הכשרה מקצועית בבית חולים ואחר מכן רשאים לעבוד בבתי חולים ובקופות חולים ומקבלים רשיון ממשרד הבריאות. בברכה, דנה

08/10/2006 | 22:51 | מאת: כפיר

בן 25 נוטל פאקסט 20 מ"ג (PAROXINE SSRI ) ורמרון 30 מ"ג (MIRTAZAPINE SNRI). כעת חרדות מיוצבות אך התיאבון הוא רב... בבדיקות דם אחרונות LDL 139/6 HDL 39 CHOLEST 191 TRIG;87 שאר הערכים תקינים למעט בילבירובין 1.4 GILBERT SYNROM עם נטייה להשמנה בטנית BMI תקינה משקל 69 גובה 1.67 לאחרונה עלייה של 5 ק"ג בחודשיים שלושה אחרונים. לעתים קרובות תאבון רב ואני מרגיש ששום דבר לא עוצר את התחתית... מה עושים?

09/10/2006 | 10:14 | מאת:

שלום כפיר, הואיל והבדיקות הינן תקינות, פרט ל-HDL מעט נמוך, ובשל נטילת תרופות המעלות תאבון ישנם 2 פתרונות סבירים. האחד לגשת לדאטנית קלינית להתאמת תפריט אישי למניע המשך עליה במשקל, והפתרון השני לעסוק בפעילות גופנית שתמן את העליה ואולי אף תעזור להוריד את הקליגורמים שצברת לאחרונה . בברכה, דנה

08/10/2006 | 22:18 | מאת: דניאל

שלום רב שמי דניאל ואני בן 28 הגובה שלי 175 והמשקל שלי נע בין 57 ל 61 מאז שאני זוכר את עצמי אני רזה וחסר תאבון אני בדרך כלל לא אוכל הרבה וגם כשאני אוכל אני אוכל מעט יחסית (עד שאני מרגיש שאני כבר לא רעב) אחרי שעה אני עוד פעם רעב ואז לפעמים אני לא אוכל ומושך את הזמן או שאוכל סתם דברים כמו שוקולדים או חטיפים או פרוסת לחם עם משהו. הסיבה לזה שאני לא אוכל הרבה זה שאין לי תאבון גם כשאני ממש רעב אני לא זוכר מה זה לאכול משהו בתאבון . יש מצבים שאני אוכל הרבה (עד שאני מפוצץ) ובתאבון אבל זה קורה אולי פעם בשבוע היו מספר פעמים בשנים קודמות לאחר שהיתי מעשן מריחואנה היה בא לי תאבון של פיל וזה היה ממש כיף לאכול אם כל הלב היתי אוכל אוכל לא מחומם ישר מהמקרר במצב רגיל אני רק חושב על זה ובא לי להקיא. רציתי לשאול מה קורה לי למה אין לי תאבון מה אפשר לעשו בנידון אני עם הבעיה הזאת מגיל 0 והחלתתי שאני חייב לטפל בזה כי אני עובד עבודה פיזית ואני ממש רזה עד שאנשים לפעמים מעירים לי על זה. בעבר בגיל 14הביאו לי ויטמינים אמרו שאולי זה יביא לי תאבון אבל זה לא. אודה לך עם תעני לי

09/10/2006 | 10:11 | מאת:

שלום דניאל, משקלך אמנם נמוך, אך יש להסתכל על התמונה הכוללת, כלומר תת משקל אינו אומר תת תזונה. אני מניחה שעברת בחייך בדיקות דם אשר היו יכולות בקלות לזהות הפרעות הקשורות למצבך התזונתי כמו חלבונים בדם, כולסטרול, מאגרי ברזל ויטמינים והמוגלובין. לרוב, אם המשקל אינו מפריע לאורח החיים אתו אתה מנהל ואינו כרוך בבעיה רפואית כמו תת ספיגה או כל מחלה אחרת, איננו נוהגות להתערב. במידה וכן יש לגשת לדיאטנית ולקבל המלצות כיצד ניתן לשנות הרגלי אכילה ולצרוך באותה כמות מזון יותר קלוריות. בברכה, דנה

08/10/2006 | 21:04 | מאת: yael

האם כדורי אבץ כדאי לקחת על קיבה ריקה או מלאה? ולמה ממליצים לקחת את זה בערב?

08/10/2006 | 21:10 | מאת:

שלום יעל, רצוי לקחת עם ארוחה או עם חלב, אך לא בנוכחות תוספי מזון כמו סידן וברזל. לא מצאתי המלצה לגבי השעה ביום. בברכה, דנה

08/10/2006 | 21:01 | מאת: אליזבת

הי לאחרונה עליתי במשקל כ-6 ק"ג (תוך חצי שנה). גובהי :155 ומשקלי 50 אני רקדנית (קלאסי) וחייבת לחזור לגוף הרזה שלי במהירות על מנת שאוכל לרקוד כמו שצריך(המורה שלי שמה לב לעלייה ואמרה שאני צריכה קצת לרדת),אני מרגישה נורא כבדה בריקוד,התנועות הפכו למסורבלות וממש רע לי האם תזונאית קלינית יכולה לעזור לי ז"א לתת לי תפריט לירידה במשקל או שמא תסרב בגלל משקלי התקין?

08/10/2006 | 21:06 | מאת:

שלום אליזבת, את יכולה לנסות לפנות לדיאטנית, את זכאית למפגש אחד בקופת חולים ואת יכולה לפנות באופן פרטי. בברכה, דנה

08/10/2006 | 15:36 | מאת: א

שלום רב, אחותי בת 22 גובה: 165 ס"מ משקל: 45 ק"ג לפי מיטב ידיעתי אוכלת היטב (ולא מקיאה וכאלה) האם היא סובלת מתת- תזונה? האם יכולות להיות סיבות אחרות למשקל הנמוך? מה עושים? תודה

08/10/2006 | 21:05 | מאת:

שלום, אחותך הינה בתת משקל אך לא משקל אינו קובע מצב תזונתי, ייתכן וזהו עניין של מבנה גוף רזה וחילוף חומרים גבוה. ישנן סיבות רבות למשקל נמוך, אך אם היא בריאה, אוכלת היטב ומתפקדת ואין שינויים במשקלה, לא הייתי מחפשת בעיות איפה שאין. בברכה, דנה

08/10/2006 | 14:16 | מאת: ליאת

אני בת 22, שוקלת 48 גובהי 1.56. רציתי לדעת כמה (בגרמים) סיבים תזונתיים אני אמורה לצרוך ביום. נראה לי שאני עוברת את הכמות המומלצת (אני מאוד אוהבת ברנפלקס ולעיתים אוכלת קופסה שלמה ביום+ירקות +לחם שיפון...) תודה

08/10/2006 | 21:02 | מאת:

שלום ליאת, ההמלצה לאוכלוסיה הבריאה ללא כל קשר לגיל א משקל והיא נעה בין 20-30 גר' סיבים תזונתיים ליממה. בברכה, דנה

08/10/2006 | 10:36 | מאת: guli

1-מה היעד המשקל שאני צריך להציב לעצמי בן 50 גובה 176 משקל 114 ק"ג. האם קצב ירידה אחיד קיים?? והאם 1.3% ממשקל הגוף לשבוע הוא הגיוני ובר ביצוע?? השאיפה שלי היא דן סיפרתי עד תחילת השנה האזרחית. 2-בבדיקת דם שערכתי כל הערכים תקינים- כולל כולסטרול שטא'צ ווד תקין באופן קבוע אצלי למרות שאני לא רזה.- הןפיע חוסר בברזל והמוגלובין נמוך מעט מתחת הנורמה. מה ישפר ??מאכל/תוסף/אחר??

08/10/2006 | 12:28 | מאת:

שלום, קצב הירידה המומלץ במשקל הינו 0.5-1 ק"ג לשבוע, כאשר ב- 3-4- שבועות ראושנים ייתכן ותהא ירידה גדולה יותר, בעיקר בשל פירוק שריר ואיבוד נוזלים. המשקל אליו אתה צריך לשאוף הינו כ- 80 ק"ג. אך בשלב ראשון בחר יעדים קצרים של כ- 5 ק"ג ירידה בכל פעם. ירידה של 15 ק"ג בתוך 3 חודשים הינה דרסטית מעט, 12 ק"ג יהיו סבירים יותר. חשוב לדאוג כי הדיאטה תהא הגיונית, לאכול מכל קבוצות המזון, ורצוי להעזר בדיאטנית קלינית, לפחות בשלבים הראשונים על מנת למנוע נזקים. חסר בברזל לרוב נובע מאיבודים, בעיקר במערכת העיכול ולעיתים בשל צריכה נמוכה. הואיל והינך בן 50, מומלץ לערוך בדיקות כגון צואה לדם סמוי, קולונסקופיה וגסטרוסקופיה. בכל מקרה, יש להוועץ ברופא לפני כן, לבדוק את סיבת החסר ואז לטפל בהתאם, אם ע"י תזונה ואם ע"י תוספים. בברכה, דנה

07/10/2006 | 14:33 | מאת: מיה

שלום :-) נאמר לי בזמן האחרון שטיגון בשמן עמוק הוא טיגון עדיף על מחבת או משהו אחר. הנושא נשמע לי תמוה נורא ולכן פניתי אליכן. האם זה נכון? אם כן,מה הסיבה? ואם לא, איזה טיגון הכי עדיף??(ברור שעדיף שלא אבל אם בכל זאת...) תודה רבה מיה

08/10/2006 | 09:47 | מאת:

מיה שלום! עובדה זו נכונה, זה קשור בתכונות פיזיקליות כגון טמפ' גבוהה יותר, שטח פנים וסגירה מהירה של המזון. בפועל המזון סופג פחות שמן לתוכו. אם זה מתאים מבחינת סוג המזון, טיגון בשמן עמוק הוא אכן המועדף, וזאת עם דגש על שמן איכותי (כמו קנולה). בברכה, נועה

07/10/2006 | 11:26 | מאת: עינת

1. האם נטילת מולטיויטמין המכיל, בין היתר, 1500 יב"ל של ויטמין A וגם 1500 יב"ל של בטא קרוטן בזמן הריון עלול לגרום לרמה גבוהה מידי של וימין A ולכן לפגיעה בעובר? 2. האם עדיף לאכול גרגרי רימון עם הגרעינים שלהם, או להוציא את הגרעינים החוצה?

08/10/2006 | 09:43 | מאת:

עינת שלום! סה"כ ויטמין A שאת נוטלת (משוקלל עם הבטא קרוטן), הוא רק 60% מההמלצה לנשים בהריון ורחוק מאוד מהגבול העליון המותר (3000 מק"ג או 10000 יב"ל). אין כל סיבה לדאגה. לא הבנתי את השאלה השניה. עדיף למה/מי? לנשים בהריון? אין הבדל ואני לא מוצאת כל הגיון באי אכילת גרעני הרימון, אלא אם קיימת נטייה לחסימות מעיים. בברכה, נועה

06/10/2006 | 14:01 | מאת: נועה

ויש לי בעיה עם מוצרי חלב ובכלל, הם לא מתקבלים אצלי טוב (ואני לא אלרגית ללקטוז) זה עושה לי לחה בגרון וגירוי באוזניים, אז אני לא צורכת ואני בת 20. עכשיו התחלתי לקחת כדורי סידן על פי המלצה של הרופא שלי, אני לוקחת שתי כדורים שביחד זה 1200 גרם, רציתי לשאול מתי הכי טוב לקחת את הכדורי סידן שיספגו טוב? עם למשל לקחתי שתי כדורי סידן ושעה\45ד' אחרי זה אכלתי דג ועדשים(ברזל). רציתי לשאול גם עם מה שאכלתי נספג בצורה טובה, עם הכדורים לא מפריעים לספיגה, או הכדורים נספגים טוב, אחרי שעה ארוחה ולא מפריעים לספיגה טובה של הארוחה? גם עם למשל אני אוכלת כבד, ושעה אחרי זה אני לוקחת כדורי סידן הברזל שבכבד יספג או שלא? תודה רבה. נועה

06/10/2006 | 16:48 | מאת:

שלום נועה, מספיק מרווח של שעה עד שעה וחצי בין ארוחה עשירה בברזל או סידן לנטילת תוסף סידן, אך מרבית תוספי הסידן הניתנים היום צריכים סביבה חומצית לספיגה ולכן מומלץ לקחת בסוף ארוחה, אז מספיק לקחת פרוסה עם ריבה או פרי כדי לגרום להפרשת חומצה ואז ליטול את הכדור. בברכה, דנה

06/10/2006 | 17:06 | מאת: נועה

זאת אומרת שעם אכלתי ב 14 נגיד בשר אדום, אני יכולה שעה אח"כ לקחת את הכדור סידן, נכון? זה לא שכמו אני שותה חלב שעה אחרי וזה יכול לא להיספג טוב? בכל מקרה וכמה רחוק מקפה לקחת את הכדור כמה זמן לפני וכמה זמן אחרי? נתנו לי כדורי סידן של מכבי הקופת חולים שבה אני נמצאת. כל התפריט שלי אין לי בו משהו אחד חלבי אני לא מסוגלת . אז אינ יכולה לקחת את שתי הכדורים האלו ולהיות רגוע נכון? הם לא גומרים לעצירות או משהו כמו תוספי ברזל? נתנו לי כדורי סידן של מכבי מה שהתחלתי להגיד יש בהם גם תוספת של ויטמין D

05/10/2006 | 18:39 | מאת: גבי

האם אפשר לקחת תוסף אבץ יחד עם מוצרי חלב/תוסף סידן האם אפשר לקחת תוסף אבץ יחד עם תוסף ברזל תודה רבה

06/10/2006 | 16:45 | מאת:

שלום גבי, תוספי אבץ מומלץ לקחת בנפרד ממוצרי חלב ותוספי סידן ומתוספי ברזל. בברכה, דנה

05/10/2006 | 16:45 | מאת: יפית

מה ידוע על אינטראקציה בין צריכת שמן פשתן ותת פעילות בלוטת התריס? קראתי באנגלית שהנוטלים הורמונים ובעלי תת פעילות לא רצוי לקחת שמן זה. מה ידוע על כך?כמו כן נכתב שלבעלי הפרעה בי פולרית תתכן החמרה לכיוון מאני.אודה על הסבר-תודה!

05/10/2006 | 19:18 | מאת:

שלום יפית, בחיפוש בנושא דווקא מצאתי כי ישנם מטפלים הממליצים על אומגה 3 בטיפול בהיפותירודיזם, שכן זה יכול לשפר את המצב ולא מומלץ במקרים של היפרתירודיזם. בנוגע לטיפול תרופתי, הואיל ואומגה 3 יכולה להעלות את פעילות ההורמון בקשירתו לרצפטורים, ייתכן כי נטילתם יחד תשנה את יעילות התרופה וסיכוי להפוך מהיפותירודיזם להיפרתירודיזם, אשר יותר מסכן מבחינה בריאותית. באשר להפרעה בי פולרית, אין לי מידע בנושא. בברכה, דנה

05/10/2006 | 15:12 | מאת: עמרי

שלום. בשנה האחרונה אני סובל התופעות של תסמונת המעי הרגיז (IBS). הסימפטומים של מחלה זו הם: שינויים בהרגלי יציאות, יציאות לא מלאות, תחושת חוסר תיאבון, עצירות ושילשול. שאלתי היא: 1. האם קיימת תזונה ממולצת להקלה על תופעות אילו? 2. האם יש מזון שעלי להימנע ממנו ? 3. האם יש המלצות נוספות (תוספי תזונה, תרופות וכו') שעוזרות במצב זה? בתודה. - עמרי

05/10/2006 | 19:05 | מאת:

שלום עמרי, תסמונת המעי הרגיז הינה אחת התסמונות הנפוצות של המאה עשרים ואחת אך כמה שהיא נפוצה, יודעים עליה מעט מאוד, ביחוד על מנגנון ודרכי טיפול. נושא התזונה ותסמונת המעי הרגיז הינו נושא נחקר אך אין המלצות חד משמעיות באשר לטיפול. בחלק מהטופלים מפחיתים במוצרי החלב, בחלק בגלוטן, חלק מפחיתים את כמות הסיבים התזונתיים ועוד. כל החלטה או המלצה באשר לדיאטה צריכה להעישות במסגרת טיפול תזונתי פרטני אצל דיאטנית תוך השגחה ודרך ניסוי וטעיה. באשר לתוספי מזון, ניתן להסיף את אלו שחסרים, אך אין מקום לתוספי מזון כחלק מטיפול בתסמונת. ההמלצה, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ. בברכה, דנה

05/10/2006 | 11:57 | מאת: חני

שלום נועה ... אני סובלת מנשירת שיער "כמו כולם" אך הבעיה היא שבשלושה החודשים האחרונים הנשירה התגברה ואני מאבדת המו....ן שיער אני יודעת שזה קשור לתזונה כי התזונה שלי ממש לקויה רציתי לשאול אילו מאכלים אני אמורה לאכול בכדי לצמצם את הנשירה האיומה הזאת והאם כדאי לקחת ויטמינים כלשהם....?

05/10/2006 | 19:00 | מאת:

שלום חנ י, נשירת שיער על רקע תזונתי יכולה לנבוע ממספר גורמים בין היתר חסר בחלבונים, חסר בברזל חסר בויטמין B12 וחסר באבץ. את רוב המדדים ניתן לבדוק בבדיקת דם פשוטה פרט לאבץ, שם הבדיקה מורכבת יותר. לרוב חסרים אלו נובעים מדיאטות צמחוניות וטבעוניות החסרות ויטמינים ומינרלים הנ"ל. לכן מומלץ להגדיל צריכת בשר, בעיקר בקר והודו, דגים, גבינות, ביצים, ובמקרה הצורך לקחת בהמלצת רופא עור, תוספי ויטמינים ומינרלים מתאימים. כמו כן, כדי להוועץ עם רופא עור באשר לאפשרויות נוספות לנשירת שיער, פרט לתזונה. בברכה, דנה

05/10/2006 | 22:05 | מאת: חני

לדנה תודה יש לי עוד שאלה מאחר ואני לא אוכלת בשר יש אפשרות לקחת ויטמינים להשלמת החסר והאם זה יספיק???

שלום רב, בני הרזה בן השש (18 ק"ג, 1.14 ס"מ אחוזון 25) עבר בדיקות דם כלליות לאחר 12 שעות צום. חזרה תשובה המצביעה על רמת כולסטרול גבוהה: cholesterol 221 cholesterol - HDL 81 cholesterol -LDL 127.9 רופאי הילדים חלוקים, אחד אומר שאין כל בעיה ויש להתעלם מהתוצאה, השני אומר שרצוי לפנות לדיאטנית ילדים ולהתייעץ וכן לחזור על הבדיקה בעוד ארבעה חודשים. הילד סלקטיבי במזון, חובב מתוקים, מלבד זאת בריא, המוגלובין תקין, B12 תקין וכו' שמעתי שיש לשקול תוספת של אומגה 3 לדעתכן המקצועית אודה!

שלום לך! בנך אכן רזה וקרוב לוודאי שכמו שתזונתו (בשלב זה של חייו), לא גורמת למצב, כך גם לא תועיל הגבלה תזונתית. אם יש בעיה (ואני מגדישה את האם), קרוב לוודאי שהיא יותר גנטית מאשר סביבתית (כלומר, לדעתי לא קשורה באורח חיים). צריך כמובן לבדוק את הערכים מול רפרנס של הגיל ובעצם ניתן לראות שרק הכולסטרול הכללי מעט גבוה. ה - LDL וה - HDL שניהם תקינים (וכמובן גם היחס ביניהם). כדי לקבוע אם יש בעיה הדורשת התערבות תזונתית, אני הייתי פונה למומחה בתחום היפרליפידמיה בילדים. אצלנו ברמב"ם עוסק בתחום פרופ' רענן שמיר. בברכה, נועה

04/10/2006 | 22:20 | מאת: חן

שלום, האם זה נכון שהקמח הלבן "מבריח" ויטמינים מהגוף כפי שטוענים כל המאמינים בתזונה טבעית? אני שומעת כה הרבה דברים מזעזעים על הסוכר הלבן,הקמח הלבן והאורז הלבן שפשוט נראה שאסור לאכול שום דבר ממה שאכלנו בכל העשורים האחרונים. זה נשמע מוגזם אך, האם זה באמת נכון? תודה, חן

05/10/2006 | 21:10 | מאת: נעמי

זו התשובה, לפי הדרך הטבעית. הכינוי של סוכר לבן, לפי דרך זו, הוא "שודד הסידן". סוכר, קמח ואורז לבנים הם מזונות חומצתיים, ומהם רצוי להימנע. אם תפני אלי במייל, אשלח לך קטע שמסביר קצת יותר.

06/10/2006 | 16:43 | מאת:

שלום חן, לפי התזונה הקונבנציונאלית סוכר לבן, קמח לבן ואורז לבן אינם כל כך נוראיים, אך לרוב אנו ממליצים לצרוך מזונות במקומם בעלי יתרונות תזונתיים כמו חיטה מלאה, אורז מלא וסוכר חום, אשר עוברים פחות תהליכי עיבוד ועישים יותר במינרלים, ויטמינם וסיבים תזונתיים. התזונה המערבית מייחסת למוצרים אלו הרבה מההשמנה ומהמחלות הכרוניות, והמגמה להפחית צריכתם עד כמה שניתן. בברכה, דנה

04/10/2006 | 17:47 | מאת: פאר

פתאום גיליתי כמה זה טעים לשים ראש שום על האש או בתנור ולאפות עד שמתרכך ונעשה מתקתק ונימוח. רציתי לדעת אם יש דבר כזה לאכול יותר מדי שום וגם, אם הערכים התזונתיים והאנטיבקטריאלים של השום נשמרים גם לאחר שאופים אותו. אה, והאם יש בעיה לתת לגור בן כמעט שנה? תודה מראש

04/10/2006 | 19:08 | מאת:

שלום פאר, לא ידוע לי על בעיה בצריכה מוגברת של שום (אולי חברתית). השום מאבד מרבית מערכיו התזונתיים שציינת בבישול ורצוי לצורכו טרי. אם התכוונת לגור כלבים, אז אין לי מושג. בברכה, דנה

04/10/2006 | 19:14 | מאת: פאר

תודה. מה ההבדל בין אפית שום לאפית ירקות? מדוע השום מאבד את רוב ערכיו? והתכוונתי לגור אדם (-: יש לי בן בן שנה, האם יש מניעה לתת לו שום?

05/10/2006 | 21:49 | מאת: סימה

שלום לשים את השום במשך כ15 שניות במיקרו.כך הוא שומר על סגולותיו ומעבד את הריח וחריפות שלו.

04/10/2006 | 16:26 | מאת: אורלי

3 שאלות על גזר : 1) האם גזר משמין בגלל שיש בו סוכרים ? 2) האם הוא עוצר ירידה במשקל? 3) כמה גזרים מותר לאכול ביום? אני אישית אוכלת לפחות 4 כי אני ממש אוהבת

04/10/2006 | 19:06 | מאת:

שלום אורלי, כמו תמיד חוזרת על עצמי, אין אוכל משמין ואין אוכל מזרה, הכל עניין של כמויות. בגזר אמנם יש יותר פחמימות מירק אחר כמו מלפפון אך פחות מפרי כמו תפוח עץ. הוא לא יעצור ירידה במשקל, הכל תלוי כמה אוכלים וכיצד משתלב בדיאטה הכללית. זה לא משנה אם את אוכלת 4 או 6 גזרים ליום, מה שחשוב זה כמה סך הכל קלוריות נכנסות ביממה. בברכה, דנה

04/10/2006 | 15:12 | מאת: אביגיל

שלום, יש כבר כ 15 שנה כולסטרול כללי גבוה. אני רזה ובריאה, לוקחת גלולות.. בדיקה אחרונה מראה: כלל כולסטרול 220 כולסטרול טוב 80 כולסטרול רע 140 במקרה שלי- האם הכולסטרול הטוב מפצה על הרע? האם אני צריכה לקחת טיפול תרופתי? תודה, אביגיל

שלום אביגיל, הכולסטרול הטוב אכן מהווה גורם מגן, ולפי המספרים שלך אינך זקוקה לטיפול תרופתי, ואני מאמינה שעם הפסקת הגלולות זה יכול עוד להשתפר. בכל מקרה הערכים תקינים, והכולסטרול הכללי גבוה, אך החלק היחסי של הכולסטרול הטוב הוא הגבוה וה- LDL למעשה תקין. בברכה, דנה

04/10/2006 | 09:12 | מאת: דניאלה

שלום רב בבדיקת ספירת דם שגרתית WBC-Leucocytes האחרונה שעשיתי הייתה נמוכה 4.4 וצריך להיות בין (11-4.5) האם ישנם סוגי מזונות שיכולים להעלות הערך הזה? האם עלי לגשת לרופא?

04/10/2006 | 14:14 | מאת:

שלום דניאלה, לא נראה לי כי מספר זה הינו נמוך ומשמעותי מבחינה קלינית. אין לכך קשר תזונתי, אך את מוזמנת לשאול את רופא המפשחה בנושא. בברכה, דנה

04/10/2006 | 14:34 | מאת: דניאלה

תודה

03/10/2006 | 15:04 | מאת: יעל

האם יש סיבה מדוע שאלתי בקשר לביצים ולציטין, לא נענתה? שוב תודה...

03/10/2006 | 16:04 | מאת:

שלום יעל, התשובות מתחלקות ביני ובין נועה, מפאת החג לא ענינו באותו זמן לכולם. ראי כי כבר עניתי תשובה לשאלתך. בברכה, דנה

03/10/2006 | 08:47 | מאת: טלי

השאלות מעניינות גם אנשים אחרים. למה לא לענות עליהן בפורום?

03/10/2006 | 12:43 | מאת:

טלי שלום! אם כוונתך לשאלותיה של נופר, ראי תשובתי אצלה. בברכה, נועה

03/10/2006 | 06:51 | מאת: פנינה

שלום רב! ברצוני לשאול האם שתיית מיץ רימונים שווה ערך לאכילת רימונים. בקרוב לא נוכל למצוא את הפרי עצמו וחשוב לי להמשיך לאכול/לשתות ממנו.דבר נוסף: האם נכון שניתן להחזיק את הרימון במקרר כחצי שנה? תודה

03/10/2006 | 09:15 | מאת:

פנינה שלום! שיטת סחיטת המיץ היא החשובה וקובעת את ערכו מבחינת תכולת האנטיאוקסידנטים. הסחיטה המועדפת היא תוך הפעלת לחץ על הפרי כך שגם הקליפה החיצונית וגם הקרום הצהבהב הפנימי משתתפים בתהליך (סחיטה במכשיר לסחיטת תפוזים עם זרוע שלוחצים אותה כלפי מטה). האנטיאוקסידנטים הינם חומרים המגינים מפני קרינה וגורמים נוספים הפוגעים בפרי (מכל סוג) ולכן נמצאים בריכוזים גבוהים בקליפות. למיטב ידיעתי התרכיזים המצויים למכירה במרכולים הינם באיכות טובה וניתן להשתמש בהם כאשר העונה נגמרת. אין לי מספיק ידע בנושא על מנת לחוות דעה על השימור במקרר. בברכה, נועה

16/10/2006 | 17:04 | מאת: צ

אני צורכת מוצר נהדר שמכיל רימונים ועוד אנטי אוקסידנטים , מצוין וזמין כל השנה אין צורך בקירור , 097493918 למידע נוסף

02/10/2006 | 22:25 | מאת: נעם

האם כפית דבש טהור טבעי מעלה את רמת הסוכר בדם כמו הסוכר הלבן?

03/10/2006 | 09:32 | מאת:

נועם שלום! אינדקס גליצמי הוא מדד השוואה לבדיקת עליית הסוכר בדם ביחס לסוכר לבן (או לחם לבן). מזון בעל אינדקס גליצמי גבוה מעלה את הסוכר בדם באופן הדומה לסוכר לבן או גבוה ממנו. אינדקס בינוני הוא פחות מכך ונמוך נחשב מזון בטוח לסוכרתיים כי קצב עליית הסוכר בדם מאוד מתון. לדבש אינדקס גליצמי לא אחיד בגלל השונות הרבה בסוגי הפרחים המשמשים לייצורו, תכולת הסוכר וכן צמיגותו. הטווח נע בין אינדקס גליצמי נמוך לגבוה, וזה כמובן גם תלוי ברפרנס ההשוואה (סוכר או לחם לבן). התשובה הישירה לשאלתך היא שדבש מעלה את הסוכר בדם בקצב נמוך יותר מסוכר לבן. בכמה? זה תלוי ואין תשובה ברורה ואחראית. בברכה, נועה

03/10/2006 | 20:57 | מאת: אבי

איזה סוג של דבש פרחים אינו גורם להעלאת קצב עליית הסוכר בדם, כפי שרמזת בתשובתך לנועם? בנוסף, האם יש יסוד לטענות היצרנים שדבש מכיל נוגדי חמצון שזמינותם גבוהה, יש לו תכונות פרוביוטיות כמו ביוגורט, יש לו פעילות אנטי מיקרוביאלית, יעיל לטיפול בדלקות במער' העיכול ואף נמצא כמסייע בספיגת סידן בעצמות?

02/10/2006 | 21:09 | מאת: אמיל

שלום רב לכם, היות ושמרי בירה עשירים באבץ וויטמין E ואלו הם ויטמין ומינרל שהינני זקוק להם. כיצד ניתן לשלב שמרי בירה בתפריט?,לא כתוסף. ראיתי כמו אבקת שמרי בירה כזו דומה לסובין,האם ניתן להשתמש בה בסלטים או בארוחת בוקר עם גרנולה וחלב שקדים? תודה רבה גמר חתימה טובה שבוע מצויין לכולם

03/10/2006 | 16:02 | מאת:

שלום אמיל, הואיל ומעולם לא השתמשתי במוצר זה וגם לא המלצתי עליו למטופליי איני יכולה לתת לך מידע כיצד ניתן לשלבו בתפריט.לעיתים על אריזת מוצרים ישנן הצעות למתכונים. אני ערכתי חיפוש ב- http://www.google.co.il תחת השם שמרי בירה וקבלתי מספר קישורים ביניהם קישורים המפרטים תפריטים והצעות שונות לשימוש. בברכה, דנה

03/10/2006 | 18:11 | מאת: אמיל

אני מודה לך,

02/10/2006 | 16:10 | מאת: נופר

דנה/נועה שלום! מקריאת הפורום עלו לי מספר שאלות ואשמח אם תוכלו לענות לי עליהן 1. הזכרתן שקיימת פחמימה בקטניות שגורמת להיווצרות גזים. מה שם הפחמימה? 2. האם יש בעיה באכילה של רימון עם הגרעינים? 3. עוגה /לחם המכילים אגוזים , האם השמן שבהם נהרס עקב החימום ? כנ"ל בעיבוד חמאת בוטנים. 4. יש הטוענים שירקות קפואים בריאים יותר מירקות טריים כיוון שהוקפאו מיד לאחר קטיפתם בעוד שירקות "טריים" עברו הרבה ימים ללא קירור עד שהגיעו אלינו. האם זה נכון? תודה רבה מראש:)

02/10/2006 | 22:09 | מאת:

נופר שלום! מה שלומך? השאלות קשורות במייל ששלחת לי? אשתדל לענות לך לשם. לגבי האוליגוסכריד יוצר הגזים בקטניות - שמו רפינוז, יש עוד אחד בשם סטצ'יוז. שולחת לך קישור: http://en.wikipedia.org/wiki/Raffinose לפעמים זה המקור הכי מקיף... בברכה, נועה

03/10/2006 | 14:43 | מאת: נופר

בהחלט קשור למייל:) תודה רבה נועה

03/10/2006 | 12:41 | מאת:

נופר שלום! בתגובה לשאר שאלותייך, רובן נוגעות לטכנולוגיה של מזון ואין לי ידע בנושא. אולי לדנה יהיה מה להוסיף. לגבי גרעיני רימונים, אין כל בעיה בצריכתם בקרב אנשים בריאים עם מערכת עיכול המתפקדת הייטב. בברכה, נועה

02/10/2006 | 09:15 | מאת: נופר

נועה/דנה שלום! ברצוני לדעת אם במחלה קדחת ים תיכונית משפחתית , בה למיטב הבנתי יש חוסר ביטוי של חלבון אנטי דלקתי , כדאי לקחת אומגה 3 כיוון שהוא עצמו אנטי דלקתי?

02/10/2006 | 21:49 | מאת:

נופר שלום! ההיגיון אומר שאכן יש מקום לשקול טיפול כזה. יחד עם זאת, לא מצאתי אף מחקר שבדק את הנושא ספציפית לגבי FMF. לדעתי ליתר בטחון, כדאי להתייעץ עם הראומטולוג המטפל. בברכה, נועה

11/12/2006 | 13:30 | מאת: לילוש

אני בת 34 וחולת FMF. נכון להיום אני בבית עם התקף חריף, כאבי בטן איומים. מה אני יכולה לעשות כשאני כבר בתוך ההתקף???? האם יש משהו שיכול להקל על הכאבים ? גם החום עולה ויורד בצורה היסטרית. פעם קר לי וכולי צמרמורות ופעם אני רותחת מחום ומזיעה. בבקשה.... נמאס לי כבר.

07/09/2007 | 17:20 | מאת: יערה

שלום רציתי לדעת לגבי אלכוהול ו fmf , האם שתיית אלכוהול משפיעה על התקפי הכאבים שנוצרים האם מותר בכלל לשתות אלכוהול עם נטילת קולכיצין ?

01/10/2006 | 21:07 | מאת: יעל

שלום רב, ברצוני לדעת האם הלציטין הנמצא בחלמון הביצה נהרס כאשר הביצה היא קשה? למיטב ידיעתי לציטין הוא חומר שומני ושומן לא נהרס בחום... תודה.

03/10/2006 | 15:58 | מאת:

שלום יעל, למיטב ידיעתי וההגיון הישר, לציטין אינו נהרס בחימום שכן הוא משמש כחומר מתחלב במזונות הן קרים והן חמים. בברכה, דנה

01/10/2006 | 08:45 | מאת: איילת

שלום, רציתי לדעת האם מותר לצרוך דיאט קולה נטול קופאין בעת הנקה? בנוסף, האם מותר לצרוך חלב סויה בזמן ההנקה (מדובר בחצי כוס עד כוס חלב סויה בתדירות של כל יומיים)? בברכה, איילת

01/10/2006 | 16:52 | מאת:

איילת שלום! התשובה לשתי שאלותייך היא כן. בברכה, נועה

01/10/2006 | 08:17 | מאת: אני

אני לוקחת טיפות יובסלקס באופן קבוע. זה יכול לגרום לאיבוד ויטמינים ומינרלים?

02/10/2006 | 22:10 | מאת:

שלום, כל טיפול לעצירות שחגרום לשלשולים יגרום לאיבוד חלקי של ויטמינים ומינרלים, תלוי במידת נטילתו ובהשפעתו על היציאות. בברכה, דנה

30/09/2006 | 18:23 | מאת: גולן

אמי בת 63 , אמורה לעבור ניתוח לכריתת חלק מהקיבה עקב גידול סרטני. ברצוני לדעת האם פעילות הקיבה, מעבר לכמות המזון, תיפגע לאחר ניתוח כזה ? האם יש מומחה בתחום שאתם ממליצים ואפשר לשכור את שירותיו ? תודה

30/09/2006 | 18:31 | מאת:

שלום , התזונה לאחר ניתוח כריתת קיבה משתנה בהתאם לסוג הניתוח והחלק המוסר ויכולת ההחלמה של המטופל. לרוב לאחר ניתוח מספר ימים לא אוכלים וולאחר מכן מתחילים עם מזון נוזלי ומתקדמים לעבר מזון מוצק תוך מספר ימים. כתלות בחלק המנותח כך מתקדמת ההזנה ובהתאם ההגבלות. בכל מחקלה כירורגית ישנה דיאטנית אשר תדריך את המטופל באשר לתזונה מיד לאחר הניתוח וכן לטווח הארוך. בהמקך מומלץ להתייעץ עם דיאטנית בקופת החולים או במידה ותצטרך טיפולים לאחר הניתוח , תוכלו להעזר בדיאטנית במרפאה המטפלת. בברכה, דנה

01/10/2006 | 00:40 | מאת: גולן

היי דנה האם את יכולה להמליץ על מטפל\ת בנושא? האם את יכולה לשלוח במייל את הפרטים ? תודה גולן

30/09/2006 | 11:55 | מאת: גדי

האם זה בריא לצום או מזיק לבריאות

30/09/2006 | 13:08 | מאת:

שלום גדי, צום ליום אחד לאנשים בריאים אינו מזיק לבריאות. צום לאורך זמן, כן. צום קל, דנה

29/09/2006 | 17:27 | מאת: יגאל

לדנה שלום. קראתי את תגובתך מה 18.9.06 בנושא ספיגת סידן. מתגובתך זו הבנתי שככל שצורכים יותר סידן ספיגתו היחסית מתמעטת, כלומר, אני שצורך לדוגמה חמאת טחינה עם תכולת סידן בת 1100 מ"ג סידן , לעובדה זו של תכולת סידן גבוהה אין יתרון על פני מוצר דומה עם תכולת סידן נמוכה, אם הבנתי נכון אז אין יתרון למוצר בעל תכולת סידן גבוהה על מוצר מיצרן אחר בעל תכולת סידן נמוכה כי בסופו של דבר זה מתאזן והספיגה תשאר זהה פחות או יותר ?

שלום יגאל, בסך הכל נראה שהבנת נכון, אך הכל תלוי הן במידת הספיגה והן בכמות הכללית. לדוגמה בשומשום יש ב- 100 גר' 1100 מ"ג סידן וב- 100 גר' גבינה לבנה מועשרת יש 250 מ"ג סידן. ראשית ספיגת סידן משומשום נמוכה מזו ממוצרי חלב, הואיל וישנם חומרים מעבי ספיגה בו. דבר שני יותר סביר לאכול 100 גר' גבינה מ- 100 גר' ממרח שומשום, בייחוד מבחינת שומן וקלוריות. ובנוסף, ככל שיש יותר סידן במנת המזון ישנה ירידה בספיגה ע"י קולטנים ולמנוע העמסת סידן ומסיבות נוספות, כך שעדיף לצרוך מוצרי עם סידן הרבה פעמים ביום בכמות קטנה ולא בבת אחת. בברכה, דנה

01/10/2006 | 09:06 | מאת: אלעד

לפי הסברך מ-29.9 ליגאל, לא ברור לי כיצד ניתן להגיע לספיגת כמות הסידן הנדרשת מהמזון, הכולל הרבה גבינות ומוצרים חלביים נוספים (בנוסף לירקות, דגים וכיו"ב), אך לא טחינה. אודה לך אם תפרטי כיצד זה ניתן, כשמדובר באנשים בגיל העמידה או בגיל הזהב, לשיטתך? בברכת שנה טובה ורק בריאות

29/09/2006 | 16:17 | מאת: רינת

הילדים שלי- בת 2.5 ובן 5 מקבלים בבוקר כ- 100 CC חלב 3% בו אני שמה כפית לא גדושה של שוקולית. חוץ מזה הבן כמעט לא אוכל מוצרי חלב- אולי מעדן פעם ביומיים והבת (הקטנה יותר) אוכלת עוד כ- 150 ג' גבינה לבנה ביום שאלותי- 1. האם זה מספיק מבחינת חלב. כי חוץ מזה הם מקבלים חלבונים בביצה אחת ליום ומנה בשרית. 2. מישהו אמר לי שהשוקו מקזז את היעילות של החלב - אני לא הבנתי אם את ספיגת הברזל או משהו אחר, ולכן זה כאילו נתתי מיץ ממותק. האם זה נכון?

01/10/2006 | 08:10 | מאת:

רינת שלום! השאלה שלך בעצם מתייחסת לצריכת הסידן. מוצרי החלב הם המקור העיקרי והאיכותי ביותר לסידן. נכון שבקקאו קיימת חומצה אוקסלית שיכולה להפריע לספיגת הסידן, אך עדיין מדובר בכמות משמעותית של סידן מהחלב שייספג. מסיבה זו שוקו עדיין נחשב מקור טוב לסידן. במקרה שלכם מדובר רק בחצי כוס של חלב, חבל :-( בעיקרון הבעיה שאת מעלה היא של כמויות. כדי להגיע לצריכת הסידן הרצויה לפי גיל, על בתך לאכול 2-3 מנות חלב ביום. על בנך לאכול 4. מה זה מנת חלב? 1 כוס חלב/משקה חלב, 1 גביע יוגורט/מעדן, 2-3 כפות גבינה רכה, 1 פרוסה גבינה קשה. אם הם באמת לא מגיעים לכמויות הדרושות, יש צורך אמיתי לשקול שימוש בתוספי סידן. ניתן להתייעץ עם דיאטנית ילדים לגבי הנחיצות והתכשירים המתאימים לפי גיל. בברכה, נועה

01/10/2006 | 08:57 | מאת: אלי

דנה שלום, האם באומרך ששוקו הוא מקור טוב לסידן את מתייחסת לסוגי שוקו שונים (כגון מעדן שוקו סויה, מעדן שוקו חלבי, משקה שוקו סויה, משקה שוקו חלב, שוקולד חלב, שוקולד מריר, מילק שייק, גלידת שוקו)? ושאלה נלווית: האם במוצרי החלב לסוגיהם (שמנת, יוגורט, חלב, קפיר, גבינה לבנה, גבינה צהובה, ממרח סויה, משקה סויה וכו') יש תמיד ויטמין D (גם כאשר הוא לא רשום ע"ג האריזה) בכמות משמעותית המסייעת לספיגת הסידן שבאותו המוצר? גמר חתימה טובה. אלי

03/10/2006 | 17:10 | מאת: אהובה

מה הם המקורות המומלצים לסידן למי שלא יכול לעכל חלב כמו: שומשום סרדינים טופו כרוב....

04/10/2006 | 08:27 | מאת:

אהובה שלום! את יכולה לחזור על שאלתך? לא ברור לי, את שואלת ונותנת את התשובה? מה בדיוק את רוצה לדעת? נועה

28/09/2006 | 22:54 | מאת: יפית

שלום לטיפול בכולסטרול שלי התחלתי לקחת כמוסות לציטין על בסיס סויה שמכיל 60%פוספטידים ופוספטידול כולין ופוספטידיל אינוזיטול.האם זה גורם לסרטן השד על פי שמועות שיש על סויה?

29/09/2006 | 07:38 | מאת:

שלום יפית, סויה אינו גורם לסרטן השד. סויה מכילה פיטואסטרוגנים, וישנם נשים עם סוגי סרטן שד המגיבים לאסטרוגן, ולהן זה לא מומלץ. הלציטין מקורו בסויה, כלומר הוא מוצה ממנו, אך אין זה אומר שהכמוסות מכילות פיטואסטרוגנים, וגם אם כן הכמות הינה זניחה. את יכולה לברר עם החברה עם התכשיר מכיל פיטואסטרוגנים. בברכה, דנה

01/10/2006 | 01:02 | מאת: יעל

האם היית ממליצה לנשים בריאות עם רקע משפחתי של סרטן השד להימנע או להפחית צריכת סויה ? תודה

28/09/2006 | 22:34 | מאת: סימה

שלום שמעתי ששמן דגים מאוד בריא לילדים ,את יכולה לפרט?ובודאי יש הרבה צורות וחברות ,על מה את ממליצה , לילד בן 10?בתודה

01/10/2006 | 08:15 | מאת:

סימה שלום! זה מאוד תלוי בסיבה. אני מכירה מוצר אחד שבו פורמולציה המיועדת לילדים (סירופ או קפסולות לבליעה קטנות יחסית), אך ההרכב מותאם רק לבעיות הנוגעות להפרעות קשב וריכוז (אלספה - ניתן לברר בבתי המרקחת). מי שזקוק לשמן זה מסיבות של מחלות כרוניות עם מרכיב דלקתי, זקוק לפורמולציות הנמכרות למבוגרים, בקפסולות גדולות. מי שלא זקוק לזה באופן מיוחד, ניתן פשוט להוסיף דגים שמנים לתפריט השבועי: סלמון, טונה, מקרל וכו'. בברכה, נועה

בתור טבעוני (לא בריאותי) אשמח לרעיונות לארוחה לאחר אימון אירובי-אנארובי במקום לאכול פרוסת לחם עם גבינה צהובה ופרי. פרי זה בסדר, אבל איזה רעיונות יש לכם להחלפת הגבינה הצהובה שלא דורש זמן הכנה? (אפשרות למוצרים מוכנים) תודה

שלום, ניתן למרוח חומוס, טחינה, טופו, ממרח חלבה, ממרח שומשום. בברכה, דנה

03/10/2006 | 23:12 | מאת: צמיס