פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
20/11/2006 | 19:23 | מאת: אילת

אומרים שאבץ חשוב לגדילה. באילו מאכלים יש אבץ?

20/11/2006 | 20:50 | מאת:

שלום אילת, אבץ נמצא בעיקר במזונות אשר מקורם בחי כלומר : בשר על סוגיו, דגים, ביצים ומוצרי חלב. בברכה, דנה

20/11/2006 | 13:58 | מאת: dana

אמרו לי שכדאי לקחת חומצה פולית המינון של 5 מ"ג לפני הריון. קניתי כמה קופסאות ואז נאמר לי שזה מינון גבוה מידי. האם זה בסדר אם אקח טבלית כל יומיים שלושה, או שעודפי החומצה הפולית יוצאים מהגוף כל יום?

20/11/2006 | 20:48 | מאת:

שלום דנה, מומלץ לקחת כדור של 5 מ"ג אחת ל-3 ימים. ו- 1 מ"ג ליממה. בברכה, דנה

20/11/2006 | 13:05 | מאת: הדס

שלום, רציתי לדעת, אם אנשים משתמשים במשלשלים לא באופן קבוע כשיש עצירות או כשאוכלים הרבה ורוצים להקל על הקיבה איך בעצם המשלשל עוזר? מה הוא עושה לאוכל שנכנס לקיבה ולמעיים והלאה?

20/11/2006 | 13:09 | מאת:

שלום הדס, לכל משלשל מנגנון מעט שונה, חלק עובדים על מערכת העצבים במערכת העיכול וגורמים לתנועתיות מוגברת של המעי ובכך לשלשול. חלקם גורמים ליציאה של נוזלים מכלי הדם וגורמים לשלשול אוסמוטי.בכל מקרה, שימוש במשלשלים לאורך זמן פוגע בפעילות האוטונומית של מערכת העיכול, ופוגע בספיגה של מרכיבי מזון. בברכה, דנה

22/11/2006 | 08:19 | מאת: JSU

אז למה יש אנשים שחושבים שהם ירזו אם יקחו לאורך זמן משלשלים האם הוא פשוט גורם לדילול המזון במעיים ולאי ספיגת השומנים?

20/11/2006 | 10:37 | מאת: איתי

האם זה נכון שאסור לקחת אבץ יותר משלושה חודשים רצוף (אני לוקח כדור אחד של אבץ פיקולינט ביום לצורך שיפור הזרע)?

20/11/2006 | 13:00 | מאת:

שלום איתי, לא ידוע לי על הגבלה ספציפית זו, אך רצוי הלתייעץ עם הרופא שהמליץ לך על תוסף זה. לרוב יש להזהר מתוסף זה מחשש להרעלה. בברכה, דנה

19/11/2006 | 22:25 | מאת: סמדר

שלום, האם זה נכון שאכילת פירות לאחר הארוחה איננה טובה כמו אכילתם לפני הארוחה, ואף מזיקה? תודה

19/11/2006 | 22:50 | מאת:

שלום סמדר, התשובה קצרה וקולעת : לא. בברכה, דנה

19/11/2006 | 22:16 | מאת: אלעד

ג.נ. האם יש הבדל ממשי בין תה ירוק בשקית לבין תה ירוק שמכינים בצורה שונה (תפזורת? "חליטה"?), מבחינת תרומתם לבריאות (או נזקיהם, אם יש כאלה)? תודה, אלעד

19/11/2006 | 22:48 | מאת:

שלום אלעד, לא ידוע לי על הבדל בין השניים. בברכה, דנה

19/11/2006 | 22:02 | מאת: אבי

ג.נ. האם יש קשר בין שמרי בירה לבין בירה (שחורה או לבנה)? אבי

20/11/2006 | 13:07 | מאת:

שלום אבי, יש קשר יחסי ביניהם, גם בהכנת בירה שחורה וגם בהכנת בירה לבנה אנו משתמשמים בשמרים מסויימים הנקראים שמרי בירה מקבוצות שונות. תהליך התסיסה של השמרים יוצר אלכוהול, ובבירה שחורה, שפוט ממצים את האלכוהול. היום משתמשים בשמרי בירה כתוסף תזונה ללא כל סימוך מדעי. בברכה, דנה

21/11/2006 | 08:25 | מאת: אבי

דנה שלום, מה זה "שפוט ממצים" (במשפט האחרון של תשובתך מאתמול)? ושאלה נוספת: קראתי שיש בשמרי בירה כרום, ביוטין וכן סוגים אחדים של ויטמין B (ריבופלאווין, ניאצין ןפירידוקסין). האם רכיבים אלה קיימים גם בבירה? תודה, אבי

21/11/2006 | 20:56 | מאת: אבי

דנה שלום, עכשיו הבינותי שבמקום "פשוט" כתבת בטעות "שפוט". בסדר, אבל מה זה "מיצוי אלכוהול", בעברית פשוטה? מה מטרתו ומה תוצאתו של המיצוי הזה? תודה, אבי

19/11/2006 | 15:33 | מאת: גילי

שלום, אני יודע שבשר כבש אינו מומלץ לצריכה בשל תכולת השומן הגבוהה אשר קיימת בו. בכל אופן, רציתי לדעת האם יש בו ברזל ו-B-12 כמו בבשר בקר (במידה וצורכים פעם בכמה חודשים)? תודה

19/11/2006 | 17:23 | מאת:

שלום גילי, יש בהם פחות או יותר מידה שווה של ברזל. אין מידע מלא לגבי ויטמין B12, אך להערכתי מדובר בכמות דומה. בברכה, דנה

19/11/2006 | 02:18 | מאת: ירון

האם משקל של 56 ק"ג לגבר בריא כבן 32 שגובהו 1.78 מ' ושאינו עוסק בפעילות גופנית הוא משקל תקין בגבולות הנורמלי או שמדובר במשקל נמוך מדי? אם מדובר במשקל נמוך מדי, האם החריגה הינה משמעותית באופן שעלול להזיק לבריאות ושמחייב השמנה? מהו טווח הקלוריות היומי המומלץ עבור אדם בעל הנתונים שהצגתי (ולו באופן כללי)? האם כמות קק"ל יומית של כ- 1,700 קק"ל היא מספיקה?

19/11/2006 | 12:50 | מאת:

שלום ירון, הינך נמצא מתחת לסקלה והינך במשקל נמוך. אם זהו משקלך ותמיד היה כך, לא הייתי דואגת או מנסה לשנותו. אם המשקל נמוך בשל ירידה במשקל, אז ישנה בעיה ואיתה עליך לפנות לדיאטנית בקופת החולים. לרוב אם המשקל הנמוך אינו מפריע למטופל או טומן בחובו בעיות רפואיות, אינני נוהגת להמליץ להעלות במשקל. טווח הקלוריות המומלץ לך נע בין 30-35 קק"ל/ק"ג משקל גוף, כלומר 1750-2000 קק"ל בבמוצע. זה כדי לשמור על המשקל, על מנת להעלותו, צריך לצרוך יותר, בסביבות 40 קק"ל/ק"ג עם חלוקה נכונה בין פחמימות, שומנים וחלבונים. בברכה, דנה

19/11/2006 | 00:59 | מאת: אלכס

בבידקת דם התגלה לי כולסטרול טוב נמוך יחסית, לעומת זאת כולסטרול רע 160. שאלתי את הרופאה, ןהיא לא ממש ידעה להגיד לי מה כדאי. מצד אחד - כולסטול "טוב" זה חיובי , אבל ה"רע" גבוה יותר - מה כדאי לעשות ? יצויין שאני לא אוכל כמעט מאכלים מטוגנים, אחוזי שומן גבוהים וכו'. כמעט ולא אוכל בקר (פעם ב-10 ימים) - פשוט לא אוהב את זה. מצד שני אוכל כמעט כל יום ירקות בסלט, טונה, הרבה חומוס וטחינה (שלמיטב ידיעתי נחשבים כמאכלים בריאים), ואורז או קטניות . איך מורידים כולסטרול רע ?

19/11/2006 | 12:46 | מאת:

שלום אלכס, במסגרת פורום זה ענינו רבות הנושא כולסטרול, הנך מומזך לערוך חיפוש בפורום זה תחת השם כולסטרול, ולקבל את כל השאלות הותשובות בנושא. בנוסף עליך לקבוע תור לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

19/11/2006 | 00:54 | מאת: אלכס

בבדיקת דם התגלה לי חומצה פולית בשיעור נמוך מדי. הרופאה אמרה יל לקנות כדורי חומצה פולית בבית מרקחת (ללא מרשם) וליטול במשך זמן מה, לאחר מכן לחזור על בדיקת הדם. מה דעתך? האם יש מזונות שיש בהם חוצה פולית? מה תפקידה ועל מה מצביע מחסור בחומצה זו בגוף?

19/11/2006 | 12:44 | מאת:

שלום אלכס, חומצה פולית ניתן למצוא בפירות הדר, ירקות ירוקים, שקדים, אגוזים, כב ד ודגני בוקר מועשרים. בדיקה לחומצה פולית אינה בדיקה מהימנה, אך עדיף לקחת מאשר להיות בחסר, ולכן עדיף להתסמך על תופסי מזון בשלב ראשון תוך שילוב תזונה עשירה בחומצה פולית. חומצה פולית חיונית להרבה מאוד דברים, בין היתר לפירוק חומר שנקרא הומוציסטאין שנמצא כגורם בלתי תלוי למחלות לב וכלי דם, ולכן חשוב ליטול חומצה פולית. חומצה פולית בעיקר חשובה בעוברים למניעת פיגעה בהתפתחות תקינה. בברכה, דנה

18/11/2006 | 22:41 | מאת: לי

וכמה ג' חלבון אני צריכה לאכול לאחר אימון אנאירובי בעצימות בנונית-גבוהה. אני בת 22 גובה:155 משקל 48 מתאמנת כ-4 שנים בחד"כ האם המבנה הקטן שלי יצליח להכיל כ-30 ג' חלבון בארוחה אחת או שעדיף לאכול מחצית מהכמות ולפזר ל-2 ארוחות . אם כן באיזה מרווח בין הארוחות תודה רבה

19/11/2006 | 12:41 | מאת:

שלום לי, ראי תשובתי לגבי הפחמימות.פני לדיאטנית בחדר הכושר. בברכה, דנה

הי רציתי לדעת כמה ג' פחמימות (פשוטות) צריך לאכול מייד לאחר אימון אנאירובי על מנת למנוע את פירוק השריר עד לארוחה הגדולה. ואשמח לכמה דוגמאות כאלה תודה

שלום לי, איני מומחית בתחום תזונת ספורט, ועל כן לא אוכל לתת מידע מדוייק בעניין. המלצתי לפנות לאתר של מכון וינגייט, שם יש מקום לשאלות ושתובות בנושא. בברכה, דנה

18/11/2006 | 14:01 | מאת: שרית

מקווה שזה הפורום הנכון לשאול בו את שאלתי: אני בת 32, מאובחנת בפיברומיאלגיה כבר 13 שנה. לאחרונה עשיתי בדיקת דם לבחינת רמת ויטמין D (בגלל מאמר שקראתי, ביקשתי מרופאת המשפחה לבדוק) וגיליתי כי יש לי מחסור חמור (9 בסוף הקיץ). רופאת המשפחה רשמה לי לטיפול : אלפא D3 במינון 0.25 מק"ג ליום. קראתי מאמרים שונים על ויטמין D ומינון מומלץ של תוספים שלו - ובכולם מדובר על יחידות iu /יוניטס. אני מבינה שD3 היא נגזרת של הויטמין וצורה פעילה שלו. אני לא מצליחה להבין כמה יוניטס יש במינון שאני לוקחת. יש לי הרגשה שאני מטופלת בתרופה הלא נכונה.... מספר שאלות לי: 1) האם נכון לטפל במחסור בויטמין D (שלא קשור לבריחת סידן ושהתגלה בבדיקת דם לויטמין D) בתרופה אלפא D3 ? 2)אם כן, מה המינון המומלץ וזמן טיפול? 3)שמעתי המלצה על cod liver oil שמכיל גם ויטמין D וגם ויטמין A . חבר קרוב שעובד בתחום הרפואה המשלימה אמר לי שאם יש לי מחסור בויטמין D קרוב לוודאי שיש לי מחסור גם בויטמין A וכדאי לצרוך גם את האחרון במינון גבוה. האם זה המוצר המומלץ לטיפול בי? אני ממש אובדת עיצות. רופאת המשפחה שלי מראה סימנים שהיא לא יודעת בדיוק איך לטפל, ורשמה לי את התרופה הזו "כי זה מה שהמחשב/הקופה נותנת לה". אני לא יודעת איך לטפל במחסור הזה....... בבקשה עזרה!

18/11/2006 | 17:41 | מאת:

שלום שרית, אמנם ויטמין D קשור לדיאטה, אך במקרה שלך כנראה מדובר בהפרעה אנדוקרינית אחרת. לייעוץ רלוונטי בנושא, יש לפנות לאנדוקרינולוג המתמחה בבריאות העצם. באתר זה ישנו פורום של בית החולים רמב"ם עם הד"ר צופיה איש שלום המומחית בתחום. בברכה, דנה

18/11/2006 | 12:39 | מאת: נגה

שלום , ברצוני לדעת מה הם בכלל סגולות זרעי הפישתן? האם הם מכילים קלוריות? - או שומן? עדיף זרעי פשתן תחונים על פני שמן פשתן? מה ההמלצות שלך? בי ותודה

18/11/2006 | 13:37 | מאת:

שלום נגה, אנשים מייחסים לשמן פשתן סגולות רפואיות כגון עזרה בירידה במשקל, טיפול בסוכרת וכולסטרול ובמחלות מסויימות. אך עד היום אין ולו מחקר אחד קליני התומך בתוסף זה, בייחוד בהקשר שלו כמקור לאומגה 3. אין לי המלצה לצרוך אותו, הואיל ואינו חיוני בדיאטה שלנו, אך אם מחליטים שכן, יש לזכור כי מדובר במקור לשומן בעיקר, ולכן כף ביום הינה מספיקה. רצוי לקנות זרעים טריים ולטחון. בברכה, דנה

18/11/2006 | 09:23 | מאת: רינת

אני בהריון שבוע 18, ולוקחת את הכדוקים הבאים: פריפול, חומצה פולית (5 מ"ג), ופרנטל (ויטמינים לנשים בהריון). רק לאחרונה שמעתי שלא לוקחים ברזל עם מוצרי חלב. האם היית ממליצה לקחת את הויטמינים הללו לפני, בזמן, אחרי ארוחה? עם איזה מזונות? והאם עלי להמנע להצמיד אותם למזונות מסויימים? תודה ושבת שלום.

18/11/2006 | 13:35 | מאת:

שלום רינת, בשלב ראשון, נראה לי שמינון של 5 מ"ג חומצה פולית מעט מוגזם, התייעצי שוב עם רופא הנשים לגבי המינון, לרוב מספיק 1 מ"ג ליום. חומצה פולית ניתן לקחת בכל שלבי היום ללא קשר לארוחה. כנ"ל לגבי הפרנטל. ברזל רצוי לקחת הרחק מארוחות (לפחות שעתיים) בתוספת מיץ לימון או מיץ תפוזים. בברכה, דנה

18/11/2006 | 09:20 | מאת: מירב

שלום, רציתי לדעת האם זרעי פשתן שנטחנו ונשמרו במקפיא (לא במקרר) שומרים על הערכים התוזנתיים שלהם? אם כן, מהו הזמן המירבי עד אליו ניתן לצרוך אותם? בתודה, מירב

18/11/2006 | 13:33 | מאת:

שלום מירב, אין לי מידע מדעי, אך כמו רוב המזונות, רצוי לא לטחון ולהקפיא, עדיף לשמור עליהם קפואים בצורתם השלמה. ללא כל קשר, עדיף לא להקפיא ולצרוך טרי בכל פעם. בברכה, דנה

17/11/2006 | 23:41 | מאת: מירי

אז נכנסתי לאתרים המומלצים ו...אין. חיפשתי לפי מילות הקישור: breakfast AND violence או nutrition AND school violence וגם בגוגל בעברית לא מצאתי משהו רציני יש לך אולי רעיון אחר איך לחפש?

18/11/2006 | 13:32 | מאת:

שלום מירי, פני למוסד בו את לומדת, ובקשי עזרה מהספרניות בספריה המרכזית. בברכה, דנה

17/11/2006 | 21:09 | מאת: רויטל

שלום, מזה מספר שנים אני סובלת מחוסר ברזל (4.7) הבעיה היא שכדורי הברזל שלקחתי לא נספגו כמו שצריך ולכן אני מקבלת כרגע עירוי של ברזל וזריקות של ויטמין B12 . ברצוני לשאול האם ישנם מזונות מיוחדים שגורמים לברזל להיספג טוב יותר בגוף ? תודה רויטל

שלום רויטל, תוספי ברזל יש לקחת הרחק מכל ארוחה או תוסף מזון אחר. נטילת כדורי ברזל יחד עם מיץ לימון או תפוזים מגביר ספיגתו. בברכה, דנה

17/11/2006 | 20:00 | מאת: רוני

שלום אני בתהליך עלייה במישקל ה- BMI שלי עדיין לא תקין אבל מבחינה חיצונית הבטן שלי נפוחה (כמו תחילת הריון של אישה) משהו ממש לא בסדר, מאוד קל יהיה לומר שביגלל שאני הייתי במישקל מאוד נמוך אז יש לי עיוות בדימוי הגוף אבל זה ממש לא נכון (ולא הייתה לי בעיה כזו - ידעתי שאני רזה מדי וראיתי זאת) האם יתכן שה- BMI לא בהכרח נכון - למה לא מיתיחסים גם לאיך הגוף משתנה בתהליך העלייה ולא רק לפי BMI ואם הוא לא מעל לתחום מינימלי שהחליטו אז זה אומר שצריך להמשיך לעלות למרות שחיצונית כבר ממש ניראית כרס זה ממש לא הגיוני מה עושים ? מה הפיתרון ? מה נכון? לא יתכן שצריך לגדל בכוח כרס רק בישביל להתאים עצמי לסטנדרט כלשהו זה נישמע ממש לא לעינין או שחייבים "להשתעבד" לספורט כדי להוריד את הכרס הזו (אם זה ביכלל אפשרי) רק כדי לישמור על ה- BMI שיהיה "תקין"

18/11/2006 | 11:48 | מאת: מישהי

מניסיון אישי (הפרעת אכילה)- הגוף בסוף מסתדר ומקבל פרופרציות נכונות גם לי הבטן הגיע לממדים בלתי נסבלים- אך בסוף הגוף הסתדר. ואין מה לעשות- את חייבת להגיע למישקל המינימום התקין עם כל הקושי בזה! שיהיה לך בהצלחה.

18/11/2006 | 13:06 | מאת: רוני

אני כבר עכשיו כמעט במישקל תקין (עוד לא לפי BMI) אבל ממש עוד קצת אז מתי מגיעות הפרופורציות? זה לא ניראה שזה כבר יסתדר האם זה מסתדר רק אחרי זמן שנימצאים במישקל ? או שזה היה אמור כבר להיסתדר אם זו אכן הסיבה או שאולי באמת אצלי כדי שיהיה נורמלי ה-BMI לא מתאים כל כך לסקלה ?? או שכדי להתאים צריך לעלות במישקל רק בשריר או משהו דומה אבל אז זה ממש שיעבוד ולא הגיוני לעשות את זה רק כדי שאוכל להגיד שאני בתוך ה"סקלה"

18/11/2006 | 13:29 | מאת:

שלום רוני, כאשר אנו רוצים להעלות אדם במשקל, אנחנו לאו דווקא מכוונים לפי BMI, ישנם מדדים נוספים, ובייחוד איננו מעוניינים להעלות רק מסת שומן אלא גם מסת שריר. המלצתי, אם את מעוניינת להעלות במשקל באופן מבוקר, פני לייעוץ אצל דיאטנית קלינית לדיאטה מאוזנת. בברכה, דנה

18/11/2006 | 14:57 | מאת: לדיאטנית

הבעיה היא שאני עושה זאת כיביכול באופן מבוקר עם השגחה של דיאטנית וכ"ו אך המדד היחיד שלהם הוא ה- BMI בלבד ושום דבר אחר לא!!! נאם זה אכן נכון להתיחס כך כל עוד ה - BMI הוא עדיין נמוך ?? - האם לא יתכן שיש רנשים שלא מתאים להם ליהיות בתוך ה"סקלה" ? למה צריך לפתח "כרס" (אם זה אכן מה שקורה - או שזה לא יתכן ב- BMI נמוך?) רק כדי להכנס ל"סקלה"??

17/11/2006 | 17:29 | מאת: סיגל

הי. יש לי דלקת גידים מזה שנה. האם יש מאכלים או תכשירים שיכולים להקל? קיבלתי מספר תרופות אך זה לא עזר

17/11/2006 | 18:56 | מאת:

שלום סיגל, השאלה האם ישנה אבחנה לדלקת, כלומר שם מדוייק וסיבה? אילו תרופות קבלת? בברכה, דנה

18/11/2006 | 10:03 | מאת: sigal

זו דלקת גידים. הסיבה כנראה פילאטיס. לגבי השוקיים ברגליים זו דלקת גידים כרונית שאני סוחבת שנים. לקחתי אטופן ועוד כדורים שאני לא זוכרת את שמם שלא עזרו לי.

17/11/2006 | 17:27 | מאת: סיגל

הי. התגלה אצלי לאחרונה g19-9 84 . החשש הוא לגידול סרטני באיזור הבטן. מהם המאכלים האנטי מסרטניים? תודה

17/11/2006 | 18:55 | מאת:

שלום סיגל, אין מושג כזה "מאכלים אנטי מסרטנים" ישנו מושג הנקרא אורח חיים בריא שמכיל מזונות המראים כי מורידים סיכון לתחלואה מסרטנים ספציפיים ביותר, כגון סרטן מעי הגס, סרטן שד ופרוסטטה- שכולל דיאטה דלת שומן, עשירה בסיבים תזונתיים ובמקרה של פרוסטטה אכילת עגבניות. הואיל ואיני יודעת את טיב הגידול שלך, רצוי לחכות לאבחנה סופית ובהתאם להתייעץ עם רופא או דיאטנית קלינית. בברכה, דנה

17/11/2006 | 15:23 | מאת: מירי

שלום! שמעתי כי קיים קשר בין צריכת ארוחת בוקר לאלימות בבית- ספר. היכן ניתן למצוא מאמרים/ מחקרים בנושא? (לצורך הגשת עבודה).

17/11/2006 | 18:52 | מאת:

שלום מירי, מאמרים באנגלית ניתן למצוא ב- www.pubmed.com וכן בגוגל. בברכה, דנה

17/11/2006 | 14:51 | מאת: lihi

אילו דגים מומלץ לאכול בהריון? אילו דגים אינם מכיליים רמות גבוהות של כספית?

17/11/2006 | 18:51 | מאת:

שלום ליהי, כל דג ים מכיל בפוטנציאל כמות כספית מסויימת, תלוי מאיפה בא. אין לי מידע לגבי כמות הכספית בדגי ים באזור שלנו. מעבר לכך ניתן לצרוך כל דג, לא משנה סוגו ולא משנה להריון. מומלץ לאוכלוסיה הבריאה לצרוך דגים כגון: טונה טריה, סרדינים טריים, סלמון, בקלה, מקרל. בברכה, דנה

17/11/2006 | 14:48 | מאת: lihi

כיצד ניתן להוריד רמות גבוהות של אשלגן? מדובר בקשיש בן 86

17/11/2006 | 18:49 | מאת:

שלום ליהי, בשלב ראשון יש לברר מהי הסיבה לאשלגן גבוה, האם יש בעיה כלייתית, או שמא תרופות. בכל מקרה רמות אשלגן גבוהות דורשות התייחסות רצינית, שכן אשלגן גבוה מסוכן ועלול לגרום להפרעות קצב. עליכם לגשת בדחיפות לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני. עד אז הפחיתו בכמות הפירות למנה אחת ליום ו- 3 מנות ירק ליום. המנעו מאבוקדו, תפוחי אדמה, בננה, קטניות, פטרוזיליה, שמיר, אפרסמון, פירות הדר,פירות יבשים, פיצוחים וכל מוצר העשוי מעגבניה. כמו כן המנעו משימוש בתחליפי מלח. ייעוץ זה אינו בא בשום פנים ואופן כתחליף לייעוץ תזונתי בקהילה או בבית החולים. בברכה, דנה

17/11/2006 | 13:34 | מאת: ערן

שלום רב , אימי סובלת מדיכאון מזה כחודשיים. במסגרת הדיכאון ירדה כ 8 ק"ג במשקל (מ 95 ק"ג ל87 ק"ג ) עקב חוסר תיאבון. בנוסף לפני כשבוע בדיקות הדם היו עם תוצאות רעות בהיבט של סוכר וכולסטרול. מהו התפריט אותו היית ממליצה עלמנת לאפשר את רמת הנרגיה היומית הנדרשת ?(לאור חוסר התיאבון ובדיקות הדם ) האם נדרש סוג ויטמין מיוחד שממולץ ? תודה מראש

שלום ערן, לצערי לא אוכל לייעץ בנושא, שכן הבעיה מורכבת מדי להתייחסות שטחית בפורום זה. עליכם לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים לייעוץ פרטני. בברכה, דנה

17/11/2006 | 09:27 | מאת: מיטל

שלום! רציתי לשאול איזה מאכלים ממומלצים לניקוי הכבד?

17/11/2006 | 11:05 | מאת:

שלום מיטל, אין מושג כזה "ניקוי כבד" אם יש בעיה ספציפית בכבד אשמח לענות תשובה משכילה. בברכה, דנה

16/11/2006 | 19:53 | מאת: עידו

שלום, ראיתי מספר פעמים שישנה המלצה לאכול 3-6 מנות של ירקות ביום. אין לי כוח לחתוך סלט 5 פעמים ביום. לעומת זאת אני נוהג לאכול כל יום סלט גדול, שמבחינת הכמות נראה לי שהוא בהחלט מספק (הרבה חסה, שתי עגבניות, גזר ובצל שלם) השאלה אם מבחינת העניין שאני אוכל את הסלט בפעם אחת במקום במספר הזדמנויות לאורך היום יש הבדל גדול או לא לתזונה. ואם כן, מה מומלץ לעשות? אולי לשמור את הסלט בצד ולאכול ממנו כל פעם בהמשך היום? תודה עידו

שלום עידו, אין כל בעיה לאכול את המנה המומלצת ליום באותה ארוחה או מפוזר על פני היום, לבחירתך. בברכה, דנה

16/11/2006 | 17:42 | מאת: יעלה

כמה הכי קלוריות יכול להיות בה? תודה

17/11/2006 | 09:09 | מאת:

שלום יעלה, מדובר בסדר גודל של 50-60 קק"ל בממוצע. בברכה, דנה

16/11/2006 | 13:58 | מאת: דלי

כבשתי זיתים ונוצרה שכבה גדולה של עובש מלמעלה. האם מסוכן לאכול את הזיתים? תודה רבה.

שלום דלי, העובש הנוצר הוא בעקבות איטום לא נכון של הצנצנת. אין סכנה ממשית באכילת עובש, זה בעיקר מקלקל את הטעם של המזון ולרוב לא מסוכן. בברכה, דנה

16/11/2006 | 11:20 | מאת: נגה

שלום ובוקר טוב, כפי שסיפרתי לך - אני עדיין בלי סיגריות (משהו כמו חודשיים וחצי) דנה אני לא יודעת מה לעשות לגבי העליה המטורפת הזאת במישקל. אני פוחדת שזה בסוף יחזיר אותי למעפרה.. עליתי כמעט 9 קילו, נרשמתי לתזונאית ואני משתדלת מאוד להצמד לתפריט, עושה ספורט בלי סוף - הליכות, ספינינג, אירובי ועוד ועוד כמעט כל יום!!! כולם אומרים לי שרזיתי מאוד, וגם אני מרגישה שהנפיחות ירדה לי, אבל איך זה יכול להיות שהמשקל לא זז אפילו גרם אחד למטה??? יש כזה דבר הרזיה מדומה?? (כפי שהדיאטנית שלי אמרה לי , בסוף תהיה ירידה דרסטית?) יכול להיות שכתוצאה מעישון סיגריות ומהגמילה כבר אין לי חילוף חומרים?? בבקשה ממך רוצה תשובה מקצועית - לא רוצה לחזור לעשן אבל גם לא רוצה להיות שמנה!!! תודה ויום טוב, (סליחה על המגילה)

17/11/2006 | 11:10 | מאת:

שלום נגה, לעיתים בתהליך ירידה במשקל ופעילות גופנית אינטנסיבית ישנה ירידה בהיקפים ללא ירידה משמעותית במשקל כתוצאה משינוי יחסי מסת השומן ומסת השריר בגוף ובסה"כ המשקל נשאר זהה. את הבדיקה הזו ניתן לעשות במרבית חדרי הכושר ואצל חלק מהדיאטניות. מעבר לכך אין לי הסבר משכיל להתקעות במשקל. המלצתי, פני שוב לדיאטנית לברור נוסף של התפריט, אולי יש מקום להפחית בכמויות המזון ולשקול בדיקת פעולת בלוטת התריס. בברכה, דנה

15/11/2006 | 20:33 | מאת: איה

שלום , הייתי רוצה לדעת איזה "דברים טובים" אני מכניסה לגוף כשאני אוכלת גויאבה? איזה ויטמינים ומינרלים מכילה הגויאבה? תודה , איה

16/11/2006 | 10:43 | מאת:

שלום איה, גויאבה עשירה במיוחד בסיבים תזונתיים, ויטמין C וחומצה פולית. בברכה, דנה

15/11/2006 | 19:34 | מאת: שירי

שלום, לאחרונה התחלתי לאפות עוגות ועוגיות עם קמח לבן מועשר (רב-שימושי של 'שטיבל'). האם קמח זה באמת בריא יותר ומחפה על העובדה שאינו קמח מלא או שהוא הרע במיעוטו? בתודה, שירי

16/11/2006 | 10:42 | מאת:

שלום שירי, השאלה במה הקמח מועשר. אם מועשר בסיבים תזונתיים ובויטמינים אז הוא יותר טוב מקמח לבן רגיל, לפעמים הקמח מועשר רק בגלוטן ובחלבונים, ומכאן אין הבדל בינו לבין קמח רגיל מבחינה תזונתית-בריאותית. בברכה, דנה

15/11/2006 | 12:51 | מאת: טלי

שלום רב, אני בהריון שבוע 36. בחודשיים האחרונים גילו אצלי רגישות לפחמימות בזמן הריון. לא סכרת הריונית. אחרי אורחות עם לחם במיוחד (לחם דגנים או מלא לא לבן) כ-20 דקות אחרי ארוחה התחלתי להרגיש לא טוב: זיעה קרה, דופק מהיר, חולשה קשה, תחושה של עילפון והגוף רוצה להיפתר מכל מה שנכנס - הקאות שילשולים ותחושה שאני נגמרת. הייתי מאושפזת שבועיים וכל הרופאים היו סביבי. לקחו בדיקות בזמן שזה קורה והכל תקין. האנדוקרינולוגית טוענת רגישות לפחמימות. כעת אני על דיאטה מאוזנת ללא גלוטן ויותר טוב בהרבה. אני מתחזקת גם.אפילו עשו רגישות לגלוטן (צליאק) והתשובה שלילית. תודה לאל. שאלתי: 1. האם כוסמת מותר לאכול? 2. האם רכילה ללא גלוטן לאנשים שלא חולים בצליאק מזיקה? 3. איך אני יכולה לחזק את עצמי - איזה עוד פחמימות אני יכולה לאכול? 4. אני אןכלת אורז אורגני מלא, פסטה מאורז ללא חיטה וללא גלוטן, לחם ללא גלוטן. השאר ירקות בשר דגים 2 פרות ביום. 5. אכלתי פריכית אורז אורגנית וישר התגובה חזרה - זה היה ממש לא טוב. 6. אפיתי עוגת גזר ללא סוכר מקמח ללא גלוטן והיה בסדר. תודה על הייעוץ. האם שמעת על מקרים כאלה בהריון? בברכה, טלי 2.

15/11/2006 | 16:22 | מאת:

שלום טלי, לא ידוע לי על רגישות לפחמימות, יש רגישות לסוכרים מסויימים כמו לקטוז במוצרי חלב או פרוקטוז בפירות. רק לידיעתך, בלחם ללא גלוטן יש הרבה פחמימות, למעשה רק פחמימות, כי גלוטן זה חלבון ולא פחמימה, כך שכל התאוריה הזו נראית לי קצת לא סבירה. מה שהייתיי חושבת שיש לך זה "היפוגליקמיה ריאקטיבית" כלומר בתגובה לפחמימות פשוטות מופרש אצלך הרבה אינסולין ואז הסוכר נכנס מהר לתאים, והתופעה שאת מרגישה למעשה דומה מאוד להיפוגליקמיה- ירידה בערכי סוכר. כלומר הדיאטה שלך אכן צריכה להיות דלת פחמימות ולא דלת גלוטן. אם בכל זאת את מרגישה טוב יותר עם דיאטה זו, המשיכי בה, אך לדעתי, כדי להתייעץ עם דיאטנית ולא עם רופאים בנושא תזונה. בברכה, דנה

15/11/2006 | 16:58 | מאת: טלי

שלום דנה, תודה רבה על התגובה המהירה. מעניין שכבר שמעתי את המושג "היפוגליקמיה ריאקטיבית"... אמנם אני לא נוגעת הרבה זמן בפחמימות פשוטות כי זה לא עשה לי טוב. בזמן ההתקפים האלה מדדו סוכר והוא היה תקין - כ-100 עד 120 כי זה היה לאחר ארוחה. בנתיים אני מודדת סוכר בצום בבוקר ושעה אן שעתיים אחרי ארוחות והנה הממצאים: עד לתופעה הזו שהחלה לא מזמן נסוכר בצום שלי היה 76 וכעת נע בין 85 ל- 94. שעה אחרי ארוחה יכול להיות כ-100 ושעתיים בין 84 ל- 110. זה עם הדיאטה שאני נמצאת בה. סוכרים אני לא אוכלת הרבה זמן כי אני שומרת, לא עוגות ולא שוקולד. אני יכולה לאכול פרי או עוגות שאני אופה לעצמי ללא סוכר עם פרות כך שיש סוכר מהפרי. האם מצב זה ידוע בהריון דווקא? האם זה חולף אחרי הריון? אין הרבה חומר קריאה על הנושא - איפה ניתן לקרוא בהרחבה על הנושא? תודה רבה על הייעוץ. בברכה, טלי

הנכד שלי , כמעט בן - 4 עבר ניתוח הוצאת תוספתן לפני חודשיים. הילד נותח למרות החשש שהתוספתן במצב דלקתי . לאחר הניתוח , הזהירו הרופאים שהילד עלול לסבול מחסימות מעיים. חודש לאחר הניתוח ,הילד סבל מחסימת מעיים קשה , הוא שוב אושפז , ורק כעבור 24 שעות החסימה השתחררה. שלשום זה שוב קרה ,אך בעוצמה הרבה יותר חלשה ,ולא היה צורך באישפוז. תפריטו לא מגוון מדי , הוא אוהב אורז , פסטה ללא רוטב ,לפעמים מוכן לאכול מרק אך בלי ירקות,סלט ירקות , קלחי תירס , מעדנים , פיצה ותפוחי עץ. איך מומלץ להרכיב עבורו תפריט ,וממה כדאי להמנע בתזונתו, כדי שלא ישובו החסימות. עלי לציין שהחסימה הראשונה קרתה לאחר אכילת קלח תירס. בברכה ובתודה , גניה

שלום גניה, ראי תשובה למטה. בברכה, דנה

דנה ערב טוב, לא הצלחתי למצוא את תשובתך. אנא, שלחי שוב. בתודה , גניה

14/11/2006 | 10:14 | מאת: נגה

היי בוקר טוב, ברצוני לשאול אותך האם זה בסדר לשתות קפה חזק לפני פעילות גופנית? אני יוצאת כמעט כל בוקר ב- 4.30 - 5.00 להליכה/ריצה, במשך שעה וחצי, לפני שאני יוצאת אני שותה קפה חזק ע"מ להתעורר ולקבל אנרגיה ומרץ. האם זה בסדר? היית ממליצה לי אולי על משהו אחר? (למרות שהייתי מעדיפה קפה בלבד) תודה ובוקר נעים...

14/11/2006 | 17:23 | מאת:

שלום נגה, אין המלצה מיוחדת לגבי קפה לפני פעילות גופנית, אני לא הייתי ממליצה, הואיל ואת יוצאת בלי מאגרי אנרגיה זמינים, רצוי לאכול פחמימה לפני. כמו כן קפה חזק יכול להעלות דופק ןלחץ דם, ולכן פחות מומלץ. בברכה, דנה

14/11/2006 | 08:42 | מאת: esti

לאחרונה כאשר אני שוכבת במיטה או כאשר אני מתעוררת משנתי יש לי דפיקות לב במשך היום אני לא מרגישה כלום מה אני יכולה לעשות. תודה אסתי

14/11/2006 | 17:20 | מאת:

שלום, זהו אינו הפורום הנכון, עליך לפנות בשאלה זו לרופא המשפחה. בברכה, דנה

13/11/2006 | 18:57 | מאת: רינת

שלום רב ראיתי ששאלו שאלות לגבי ציפס וגם אני רוצה לישאול אם אפשר במקדונלדס למשל הם גותבים שיש פחות מ- 300 קלוריות ל -100 גרם ציפס שלהם ופחות מ -200 קלוריות ל - 100 גרם פוטוטוס שלהם האם זה נכון? האם זה נכון באופן גוקף לציפס ואם לא מה מיוחד אצלהם שגרום לזה שיספג פחות שמן הרי זהו טיגון רגיל בשמן עמוק לא? מה ההבדל בין פוטוטס לציפס את שניהם מטגנים בשמן עמוק האם זה רק ביגלל שחתיכות תופחי האדמה עבות יותר ואז האם זה נכון שבמסעדות בהן הציפסים הם גדולים יותר יש פחות קלוריות בדומה לפוטוטוס של מקדונלדס? אם רוצים לקחת כתוספת מנת ציםס (אפילו בבית) האם אשפר לקבל קנה מידה לכמות שהיא מנה - אטיך לימדוד בערך ובערך מה הערך הקלורי שלה ושאלה נוספת אם קונים בסופר ציפס קפוא (תפוגן וכ"ו) יש ערך תזונתי ל-100 גרם אבל אני מתארת שזה ליפני הטיגון האם אפשר לקבל הערכה למה יהיה השוני לאחר טיגון הציפס בשמן עמוק ? תודה וסליחה על אריכות השאלה

13/11/2006 | 19:18 | מאת:

שלום רינת, מנה ממוצעת של צ'יפס במסעדה הינה גדולה יותר מ- 100 גר', הכל תלוי בכמות שאוכלים. כמו כן תלוי באיזה שמן מטגנים, עמוק או נמוך, סוג השמן וטמפ' ואיכות השמן, ככל שהטמפ' יותר נמוכה, שמן פחות עמוק ואיכותי כך ספיגתו עולה, ובמקדונלדס אולי שומרים יותר על איכויות אלו לעומת מסעדות אחרות. ההבדל בין צ'יפס לפוטטוס כנראה נובע במידת הספיגה של שמן בשל שינוי בשטח הפנים. מנה של 8 צ'יפסים דקים מטוגנים = 100 קק"ל לערך. בברכה, דנה

13/11/2006 | 19:31 | מאת: רינת

תודה מה לגבי הערך הקלורי של תפוגן לאחר הטיגון אם לעל האריזה רשום כ- 180 קלוריות ל - 100 גרם? אם מדובר בציפסים עבים האם עדיין זה כ - 8 ציפסים כי יש בהם גם פחות קלוריות (ספגו פחות שמן) ולכן למרות שזה יותר בגודל קלורית זה בערך אותו הדבר? עד כמה יכול לנבוע השוני בין מקדונלס למסעדות האם מה שמקדולנס רושמים הוא הגיוני? (או שיש להם איזשהו מוצר מיוחד שסופג פחות שמן) האם בערך אפשר לומר שמה שמקדונלדס רושמים כערך תזונתי של ציפס הוא פחות או יותר נכון באופן כללי כ-- 300 קלוריות ל - 100 גרם והאם אכן ככל שהוא יותר עבה כך הערך הרלורי ל- 100 גרם יורד כמו בפוטטוס שלה למשל או בציפסים של מסעדות המוכנים בייתית?? תודה ושוב סליחה

13/11/2006 | 18:46 | מאת: אלי

דנה שלום, האם הזרחן הכלול במולטיויטמינים ובמולטימינרלים פוגע בסידן ובוויטמין D ( ואוליי אף בוויטמינים/מינרלים נוספים) הכלולים בהם? ואם כן, עד כמה רעה פגיעתו? וכמו כן, האם זרחן מצוי גם במשקה שוקו, המורכב מקקאו וחלב? והאם מצויים במשקה זה דברים נוספים הפוגעים בסידן ובוויטמין D המצויים בהם? ואם כן, עד כמה רעה פגיעתם? היש בכלל היגיון בריאותי לשתות משקה כזה? בברכה, אלי

13/11/2006 | 19:07 | מאת:

שלום אלי, מולטיויטמינים בהגדרתם לא מיועדים למלא את החסרים של כל הויטמינים והמינרלים, ובייחוד לא סידן, בין היתר כי גם הברזל וגם הזרחן מעכבים ספיגתו וזה מעכ את האחרים, וכמו כן המינונים של כל אחד מאלו יחסית נמוך. בכל מוצרי החלב ללא יוצא מן הכלל יש מידה מסויימת של זרחן וסידן, אך היחסים בין השניים משתנים. זרחן הינו מרכיב קבוע במוצרי חלב, זה לא תוסף, ומסיבה זו ואחרות, ספיגת סידן ממוצרי חלב אינה 100% אלא פחות. שוקו הינו מקור נוסף לסידן, אך בהשוואה לספיגה ממוצר חלב שאינו מכיל שוקו או קפה הספיגה פחות טובה, אך עדיין יש ספיגה. השוקו לא פוגע באף מינרל או ויטמין, אלא ישנה ירידה יחסית בספיגה. בברכה, דנה

14/11/2006 | 20:14 | מאת: אלי

דנה שלום, לא ברור לי האם, בסופו של יום, יש הבדל כלשהוא בין "(שוקו) לא פוגע באף מינרל/ויטמין" לבין "ישנה ירידה יחסית בספיגה (עקב שתיית שוקו)", כפי שמשתמע מדברייך, ואם כן - לא ברור מה ההבדל ביניהם. אנא הבהירי. תודה. אלי

15/11/2006 | 11:20 | מאת: אלי

דנה שלום, עיינתי בתשובתך בכובד ראש, ולא עלה בידי למצוא תשובתך לשאלותיי הבאות (בה התייחסת דווקא להיבטים אחרים שעליהם לא שאלתי): א. האם הזרחן הכלול במולטי פוגע בסידן או ב-D (ואוליי בוויטמינים/מינרלים אחרים) הכלולים בו (במולטי) - כן או לא? ואם כן, עד כמה משמעותית פגיעתו? ב. האם, לאור הסברייך, יש או אין היגיון בריאותי בשתיית קקאו (לדוגמה, במקום קפה, או בתור שכזה)? מהם תועלתו ו/או נזקיו הבריאותיים? על הבהרותייך אודה. אלי

15/11/2006 | 12:00 | מאת:

שלום אלי, תשובתי תהא עניינית וקצרה : מולטיויטמין אינו מקור טוב לסידן ולכן זה לא משנה כמה זרחן יש. באופן כללי ככל שיש יותר זרחן במזון כך נספיג פחות סידן. לזרחן אין השפעה על ויטמין D, ויטמין D מעלה ספיגה של זרחן וסידן במעי. ככלל, מולטיויטמין טוב יותר לאספקת ויטמינים ופחות למינרלים כמו סידן וזרחן. שוקו, קפה ותה מפריעים לספיגת סידן, ולכן, אם המטרה היא לספוג סידן, עדיף להמנע מהם, אם המטרה גם הנאה, ניתן לצרוך במשולב. אוכל לא דורש הגיון בלבד, אוכל זה גם מקור להנאה. בברכה, דנה

13/11/2006 | 18:24 | מאת: נטלי

שלום, רציתי להתייעץ בנושא הבא. אני מתחילה לאכול ודי מהר מתמלאת ואח"כ תחושת מלאות ונפיחות שעות רבות עד לארוחה הבאה. הדבר קורה לי בכל המזונות ובכל הארוחות. אני יכולה לאכול פרוסת לחם ומעט סלט ולשבוע 6 שעות ומעלה. כתוצאה מכך אינני אוכלת הרבה. מכיון שאני בעודף משקל אני לא דואגת... תודה מראש

13/11/2006 | 18:48 | מאת:

שלום נטלי, לא הבנתי את שאלתך. האם זה מפריע לך? האם את יורדת במשקל? האם התופעה מוכרת לך מזה שנים רבות או שזו תופעה חדשה? דנה

13/11/2006 | 22:07 | מאת: נטלי

זו תופעה די חדשה. אני לא יורדת במשקל אבל זה קצת מלחיץ. אני אוכלת מעט ו"נסתמת" לשעות רבות. אני גם מרגישה מלאה בקיבה ולוקח זמן עד שזה משתחרר. אין לי צליאק.

12/11/2006 | 23:28 | מאת: סימה

שלום מה יכול להיות תחליף לבשר ועוף ?

13/11/2006 | 11:55 | מאת:

שלום סימה, דגים יכולים להוות תחליף למנה בשרית.כמו כן בשר הודו. כל תחליפי הבשר הצמחוניים אינם מהווים תחליף מלא לבשר. כמו כן אפשר במקום ארוחה בשרית לאכול ארוחה חלבית+ביצה. בברכה, דנה

13/11/2006 | 11:57 | מאת: סימה

האים דגנים וקיטניות יכולים להיות חתליף?

12/11/2006 | 19:21 | מאת: יעל

אומרים שדבש מלכות מכיל הרבה ויטמינים, האםההרכב שלו שונה מדבש רגיל והאם מומלץ לתת אותו לילדים?

12/11/2006 | 19:49 | מאת:

שלום יעל, דבש מלכות שונה בהרכבו וטעמו נדבש רגיל, המכיל רק פחמימות. דבש מלכות מכיל גם מעט חלבונים, ויטמינים ומינרלים. לא מומלץ לתת דבש או דבש מלכות לילדים מתחת לגיל שנה, ואני אף מחמירה להמנע ממתן דבש עד גיל שנתיים. בברכה, דנה

12/11/2006 | 17:27 | מאת: איה

שלום, הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין סוכר לבן לבין סוכר חום. תודה, איה

שלום איה, ההבדל בין השניים הוא ברמת הזיקוק, סוכר לבן עבר יותר תהליכי זיקוק מסוכר חום ולכן נחשב פחות בריא. מבחינת ערכים קלוריים הם שווים לחלוטין. בברכה, דנה

12/11/2006 | 13:59 | מאת: דני

שמי דני, בן 29. אני מאמן הגנה עצמית ואירובי, ועשיתי מספר סדנאות וקורסים בתזונה. אני רוצה לשלב בעיסוק שלי ייעוץ בתחום, ורציתי לדעת לאיזה כיוון ללכת, ומה בדיוק ללמוד או יותר נכון איפה ללמוד. מאוד מעניין אותי התחום הזה - תזונה קלינית. מחפש הכשרה שתאפשר לי לתת ייעוץ בנושא תזונה. אשמח לקבל ייעוץ בנושא. תודה. 050-8266014

12/11/2006 | 19:46 | מאת:

שלום דני, היך מוזמן לפנות לפקולטה לחקלאות ברחובות, או למכללת תל-חי או מכללת אריאל לקבלת מידע בנושא הלימודים לתזונה קלינית. בברכה, דנה

12/11/2006 | 13:38 | מאת: רינת

בני בן השש "לא אכלן גדול: מאד אוהב נקניקיות. האם באמת מתן נקניקיות לילד זה אסון כל כך גדול כמו שאומרים והאם ידוע לך על סוג מסויים שהוא מועדף?

12/11/2006 | 19:44 | מאת:

שלום רינת, נקנקיה אינה אסון אך בהחלט לא המזון המזין ביותר שתוכלי לתת לילדך. אם מדבור בארוחה אחת לשבוע, איני רואה בכך בעיה, אך כמקור מזון עיקרי, לא הייתי ממליצה. אין לי המלצה לנקנקיה מסויימת, שכן כולן ככולן מכילות אותם מרכיבים, פחות או יותר. בברכה, דנה

12/11/2006 | 08:31 | מאת: אלה

ג.נ. האם שפמנון (catfish) ודג השמך (פורל) עשירים, או עניים, בחומצות שומן אומגה 3? תודה, אלה

12/11/2006 | 19:42 | מאת:

שלום אלה, אלו דגים שאינם עשירים באומגה 3. בברכה, דנה

שלום אני סוכרתי 6.8 בן 70 ואני צורך 3 כדורים ליום . אורינסון 500mg , כדור לכולסטרול סימבסטאטין 20mg , וכדור לבלוטת המגן אלטרוקסין 10mg אני אוכל 3 ארווחות מסודרות התפריט הקבוע שלי ביצים, לחם שחור, רגיל(לא מלא) ,ולבן, מוצרי חלב עוף, ובשר (מרקים ), ירקות ,ולפעמים פרות. , את המזון שציינתי אני צורך באופן קבוע וים יומי ,אני עובד ופעיל. בני מעיר לי שהתזונה שלי לא נכונה ,ואפילו מזיקה לבריאותי. האם עלי לשנות את התפריט ,או שאפשר להמשיך בתפריט זה ? תודה מנש

שלום, איני יכולה לומר ברשימה זו אם תזונתך תקינה או לא, הכל תלוי גם בכמות והחלוקה על פני היום. כסכרתי עליך לפנות לייעוץ אצל דיאטנית ולהיות במעקב אצלה אחת ל- 3 חודשים לפחות. בברכה, דנה

הנכד שלי כמעט בן -4 ,עבר לפני חודשיים ניתוח הוצאת תוספתן במצב מוגלתי . כעבור כחודש לטחר הניתוח נוצרה חסימת מעיים קשה ,אך ללא צורך בהתערבות כירורגית. הנכד מאוד בררן בתפריט המזון שלו.: אוהב אורז ופסטה ללא רוטב,סלט ירקות ושניצל או כדורי בשר מחזה עוף.בפירות העדפה היא תפוחי עץ. מה צריכה להיות תזונתו כדי למנוע חסימה חוזרת? וממה כדאי להמנע,? נ.ב. כנראה שהסיבה לחסימה היתה אכילת קלח תירס. בברכה , גניה.

שלום גניה, המזון אינו הסיבה לחסימת המעיים, הסיבה היא סיבוך נפוץ לאחר ניתוח פתיחת בטן, ומזון פשוט נתקע שם. סיבוך זה יכול להיות לכל החיים ולכן יש להמנע מאפרסמון, גויאבה, סברס, יש האומרים גם אבטיח, דלעת ובטאטה בשל תכולת סיבים גבוהה. מעבר לכך יש לדאוג ללעוס היטב את המזון ולהמנע ממזונות שאינם מתעכלים בשלמותם בשלב ילדות, כמו תירס וקטניות וכל סוגי הרגעינים. מעבר לכך המזון חופשי. יש לדאוג לשתות מספיק. המלצתי לגשת לדיאטנית ילדים להמשך מעקב למניעת בעיה במשקל ובגדילה. בברכה, דנה

11/11/2006 | 19:00 | מאת: שלי

שלום...רציתי לשאול יש לי קיבה נורא רגישה ויש לי הרבה בחילות,איזה מאכלים יוכלו להקל על זה ולגרום לי להרגיש פחות נפוחה ? רציתי לשאול גם איזה מאכלים עוזרים להקל על התסמונת הקדם-ויסתית?ועל כאבי המחזור? בתודה שלי

11/11/2006 | 19:08 | מאת:

שלום שלי, דבר ראשון, עליך לפנות לרופא המשפחה או לגסטרואנטרולוג לבירור הכאבים והבחילות ולעשות אבחנה האם מדובר בכיב קיבה או בעיה אחרת. בהתאם לאבחנה תוכלי לפנות לדיאטנית ולקבל ייעוץ אישי. עד אז, בהנחה שמדובר בבעיה שמקורה בקיבה, והפרשת יתר של חומצה נסי בשלב ראשון להמנע מאלכוהול, עישון, שום ובצל טרי ומזונות שומניים (גבינות ובשרים שמנים, טיגון, חטיפים וכל הפיצוחים למיניהם). כמו כן נסי להפחית את הקפאין (קפה, תה, שוקו ) ולעבור לטבעי או נטול קפאין. ירקות, פירות, בשרים ודגים רזים, מוצרי חלב רזים, דגנים (לחם, תירס וכו' ), קטניות את יכולה לאכול באופן חופשי. נסי לאכול ארוחות קטנות וצפופות, ולהמנע משכיבה לאחר אכלה או פעילות גופנית. אין לי פתרון תזונתי בדוק לנושא תסמונת קדם וסתית. בברכה, דנה

11/11/2006 | 17:00 | מאת: שלי

באילו מזונות יש B12 ?

11/11/2006 | 17:05 | מאת:

שלום שלי, B12 מקורו בחי בלבד, ונמצא בבשר בקר, הודו, עוף, כבד ומעט במוצרי חלב וביצה. בברכה, דנה

11/11/2006 | 16:33 | מאת: שירן

שלום האם אתם יכולים לומר לי (אני יודעת שאי אפשר מדיוק מדויק אבל הכי קרוב שניתן) כמה קלוריות יכולות ליהיות הצלחת ציפס שמוגשת במיסעדה (מסעדה ישראלית/מזרחית) הציפס נעשה במקום חתוך ביד לא בגודל של תפוגן או מקדולנדס אלה מלבנים ארכים וקצת עבים וזה מוגש בצלחת בדומה לצלחת שמגישים בד"כ מנת חומוס עם טחינה במיסעדות אלו והצלחת מלאה עם גיבעה קטנה (זה נקרא מנת ציפס אישית - מגיע כתוספת אבל זה מגיע בצלחת ניפרדת לא בזו של הבשר)

11/11/2006 | 17:03 | מאת:

שלום שירן, זוהי הערכה גסה בלבד, שכן הכל תלוי בכמות, אך צלחת כזו יכולה לנוע בין 500-1000 קק"ל, תלוי בכמות ובגודל הצלחת, כמות שומן וכו'. בברכה, דנה