פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
12/01/2007 | 09:40 | מאת: אלה

ג.נ. האם זה נכון כי, מבחינת מערכת העיכול ולטובתה, יש לשתות את הקפה או התה (אם מתכוונים לשתות אותו) כשעה לאחר הארוחה, ולא מייד עם סיומה? אודה על התייחסותך כדיאטנית. אלה

12/01/2007 | 23:28 | מאת:

שלום אלה, לא ידוע לי על הנחיות כאלו מבחינת מערכת העיכול, כלומר את יכולה לשתות תה או קפה בכל עת שתחפצי מבחינת מערכת העיכול. אם את מתכוונת לספיגת מינרלים ממזונות, בייחוד ברזל וסידן, אז רצוי לצרוך מזונות אלו שעה לפני או אחרי הארוחה, כי במשקאות אלו ישנם מרכיבים המעכבים ספיגה של 2 מינרלים חשובים אלה. בברכה, דנה

14/01/2007 | 09:33 | מאת: אלה

תודה, דנה. אבל לגבי סוג התה, כאשר מדובר בתה צמחים - האם גם אז תמליצי לעשות הפסקה (של שעה) בין הארוחה לבין שתייתו? למיטב ידיעתי אין קפאין בסוגי התה הנ"ל, אך האם יש בהם מרכיבים אחרים המעכבים ספיגה של סידן וברזל? תודה, אלה

11/01/2007 | 22:17 | מאת: דניאלה טוב-לב

אני שוקלת לימודי תזונה , האם תוכלו להמליץ לי על מוסד אקדמי מועדף (אונ' העברית או מכללה?) .כמו כן ברצוני לדעת מהי משכורת התחלתית של דיאטנית קלינית, האם המשכורת עולה לאחר מספר שנות נסיון, האם ניתן להשתכר בכבוד מהמקצוע והאם יש דרישה למקצוע בשוק? תודה מראש, מצטערת אם שאלתי לא ממש במקום, לא מצאתי פה מקום יותר מתאים לשאול. את התשובה אפשר לשלוח לי למייל: danielletu@ gmail.com שוב תודה.

דניאלה שלום! צר לי אך אין זה המקום לשאלות מסוג זה. בברכה, נועה

11/01/2007 | 17:20 | מאת: ליאורה

ג.נ. האם קיימת המלצה של מוסד בריאות רשמי או מקצועי מוסמך כלשהוא (ישראלי, בינ"ל או עולמי) להימנע משתיית קפה, או סוג מסוים שלו (נמס, ללא קפאין וכו'), או להגביל את שתייתו (למשל לשני ספלים ביום, או משהו דומה)? אם כן, מי המליץ כך ומתיי פורסמה המלצתו? ליאורה

12/01/2007 | 08:51 | מאת:

ליאורה שלום! לעיונך, דף מידע של משרד הבריאות: http://www.health.gov.il/Download/pages/cafe.doc וכן מצגת שהם מפרסמים באתר שלהם, נחמדה וברורה: http://www.health.gov.il/Download/pages/kofeiin.pdf בברכה, נועה

12/01/2007 | 10:12 | מאת: ליאורה

נועה שלום רב, תודה רבה על הקבצים שצירפת. אולם, לצערי, הצלחתי להוריד רק את הקובץ הראשון, אך לא את השני. נראה שהתוכנה בה מוצג הקובץ השני - בעייתית. לפיכך, האם תוכלי לצרף אותו בדרך אחרת או, לחילופין (ואף עדיף), להביא לידיעתי את תמציתו, או עיקריו, בלבד? תודה, ליאורה

17/01/2007 | 11:25 | מאת: ליאת

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2252,00.html כדאי לקרוא את המחקרים המדברים על הנזקים של הקפאין....

19/01/2007 | 10:10 | מאת: ליאורה

ליאת שלום רב, נראה לי שהיסקת מסקנות סלקטיביות בנדון. עפ"י מיטב הבנתי, הכתוב שם מצביע בעיקר על כמה תוצאות חיוביות העשויות להתקבל משתיית קפאין - הפחתת סיכונים להתפתחות מספר לא מבוטל של מחלות קשות (אף כי לחולי יל"ד מומלץ להגביל את צריכתו). מאידך, כתוב שם שלא נמצא כי צריכת 2-3 כוסות של קפאין כרוכה בסיכונים בריאותיים. ליאת

11/01/2007 | 16:30 | מאת: מיאל

כמה זה בכמות? כוס? ואם כבר, מה דעתך על צ'יריוס 4 דגנים?

12/01/2007 | 08:54 | מאת:

מיאל שלום! 30 גר' שווה פחות או יותר לחופן או חצי כוס. איני מעוניינת להביע דעה על מוצר מסויים. כעיקרון ההמלצה בדגני בוקר היא שיהיו עשירים בסיבים תזונתיים ולא ממותקים. בברכה, נועה

11/01/2007 | 09:54 | מאת: אביטל

שלום רב, כידוע גוף הופך פחמימות מיותרות לשומן. השאלה שלי אחרי כמה זמן התהליך הזה מתחיל לקרוא וכמה זמן הוא לוקח ? נגיד ש"תקביב הקלורי" היומי שלי הוא 2500. ואכלתי יום אחד 4000 קק"ל ויום למחרת רק 1000. האם הקלוריות המיותרות שאכלתי יהפכו מיד לשומן או ש"יתקזזו" יום למחורת ? או בקיצור האם ביומיים האלה אוסיף שומן לגוף או לא ?

11/01/2007 | 11:24 | מאת:

שלום אביטל, איני יכולה לומר לך מהו משך התהליךבמדוייק, אך לא מדובר בשעות אלא בימים ושבועות ויותר. כלומר מיום חריגה ומיום קיזוז לא ישתנה הרבה מבחינת מאזן השומן בגוף. אגירת שומן אורכת זמן ולא מתרחשת בתוך שעות או יום. בברכה, דנה

11/01/2007 | 12:55 | מאת: אביטל

תודה על התשובה "המרגיעה" :)

10/01/2007 | 22:47 | מאת: רונית

שלום, אני חולת קרוהן, מאובחנת מזה חצי שנה. לאחר טיפול בסטרואידים בן שלושה חודשים מדדי הדלקת ירדו וכן ספיגת הברזל עלתה באופן עצמאי. בהמלצת דיאטנית אני מקפידה על תזונה דלת סיבים ושומנים. בביקור אחרון אצל הגסטרואנטרולוג נאמר לי שאני יכולה להתחיל "בניסוי ותהיה" ולהוסיף לתפריט סיבים (חסרים לי מאוד פירות וירקות) ועם זאת לדעתו אני סובלת מקרוהן צלקתי.. רציתי לשאול בעצתכם כיצד ניתן להתחיל, מאחר ואני מאוד חוששת מסתימה ובעבר לא סבלתי משילשולים או כאבים, כך שלא ברור לי מה ארגיש כשאוכל דבר מזיק. לתשובתכם אודה, רונית.

11/01/2007 | 11:22 | מאת:

שלום רונית צר לי, אך לא אוכל לעזור לך רבות בנושא הואיל והדיאטה מורכבת למדי וכן מאוד אינדיבידואלית. עליך לפנות חזרה לדיאטנית המטפלת לייעוץ פרטני. בברכה, דנה

10/01/2007 | 19:54 | מאת: דנה

שלום, האם את ממליצה על שתיית מיץ עשב חיטה ועל מוצרי מזון מכוסמין? כי מהכירותי עם התזונה המערבית לא נתקלתי בהמלצות אע"פ שאני יודעת שיש למזונות אלו תכונות מועילות .

11/01/2007 | 11:16 | מאת:

שלום דנה, לשאלתך , איני ממליצה על מזונות אלו, בייחוד לא עשב חיטה, אשר את תעולתו איני מוצאת מוכחת מדעית. לגבי כוסמין, פרט לכך שמכיל סיבים זונתיים, אינו בעל יתרון מיוחד עפ"י דעתי המקצועית. בברכה, דנה

10/01/2007 | 14:15 | מאת: ליהי

שלום, רציתי לדעת האם חלב הוא בסיסי או חומצי בגוף? שאלה 2: אני לוקחת גלולות ורציתי לדעת האם תוסף של ויטמין C יכול להוריד את השפעת הגלולות? תודה

10/01/2007 | 19:13 | מאת:

שלום ליהי, לחלב אין השפעה ממשית על מידת החומציות בדם אך אכילת מוצרי חלב ניגר (כגון חלב, לבן, יוגורט) יכולה לשנות את מידת החומציות של השתן ולהופכו לבסיסי יותר. לא ידוע לי על אינטראקציה בין ויטמין C לגלולות, מומלץ להתייעץ בכל מקרה עם רוקח או רופא. בברכה, דנה

10/01/2007 | 11:15 | מאת: סיגל

שלום. בבדיקה שערכתי לאחרונה התגלה כי יש לי חיידק בקיבה. הבנתי שהחיידק מתפתח בסביבה חומצית. מהם המאכלים שהם לא חומציים תודה

10/01/2007 | 12:20 | מאת:

סיגל שלום! בתגובה לאכילת מזון (כל מזון) מופרשת חומצה בקיבה והיא זו שיוצרת את הסביבה החומצית. אין טעם לנסות מניפולציות במזון. בחיידק יש לטפל באמצעות אנטיביוטיקה שבטח קיבלת מהרופא. בברכה, נועה

09/01/2007 | 23:56 | מאת: אלגרוסולו

שלום רב . קבלתי הנחיה לאכול מזונות בסיסיים מאוד שלא יטרידו את הלבלב .אני אוכל קוואקר בבוקר . בצהרים ביצה מלפפון וגזר . ובערב שוב מרק תפוחי אדמה וגזר ללא שום תבלינים .תה פשוט וביסקויטים הכי בסיסיים שיש. הלחם שאני אוכל הוא לחם שיפון ללא שמרים . אם אני אוכל משהו אחר .. התגובה כאבים חזקים בבטן -לבלב .האם התפריט הזה נכון לי? האם יש מאכלים - מזונות אחרים שאני יכול לאכול ?משקאות? איך מעודדים תיאבון ? תודה .

10/01/2007 | 09:40 | מאת:

שלום לך! באופן טבעי ללבלב תפקידים חשובים ביותר בתהליך העיכול ולכן בהתאם להתייצגות המחלה, מתאימים טיפול תזונתי. מטרת הטיפול יכולה להיות לא רק מניעת כאב, אלא שמירה על משקל גוף וסטטוס תזונתי תקין ככל שניתן. כמובן שללא נתונים מפורטים של מצבך והטיפול שאתה מקבל, לא ניתן לתת ייעוץ אחראי, מה גם שזו לא מטרת הפורום. אדם במצבך צריך לקבל טיפול אישי וצמוד. האם התפריט ניתן ע" דיאטנית? אם לא, בקש להפגש עם דיאטנית במחלקה בה אתה מטופל. בברכה, נועה

09/01/2007 | 20:19 | מאת: דורה

שלום, מאז שאני זוכרת את עצמי אני לא אוכלת ירקות בכלל, וגם אם כן אז לעיתים רחוקות וגם אז הם מבושלים. את הירקות לא אוכל לאכול גם אם אכריך את עצמי- כך שזה לא בעיה של עצלות. בנוסף לכך כל תפריט המזון שלי מאוד לא עשיר וחוזר על עצמו (פסטה, לחמים וגבינה צהובה). מערכת העיכול שלי אינה מתפקדת היטב (יש לי יציאה פעם בשבוע במצב הטוב). אני ניסיתי ללכת לדיאטנית שתעזור לי לייצב את עצמי ותוציא אותי ממעגל העייפות הזה, אך ההמלצות של שינוי תפריט היו דרסטיות מידי ולכן לא הצלחתי לעמוד בזה, כך גם עם ויטמינים חלופיים (שגורמים לי לכאבי בטן Earth source של סולגאר לדוגמא). האם למישהו יש המלצות, אודה על כל תשובה דורה

10/01/2007 | 09:44 | מאת:

דורה שלום! חיזרי לדיאטנית המטפלת, ספרי לה על הקשיים שלך והיא תוכל יחד איתך למצוא דרך ביניים שתסייע לך בפתרון המצב. בברכה, נועה

09/01/2007 | 17:46 | מאת: שינה

א)האם יש מאכל או משקה שמונע ספיגת חלק מהשומנים באוכל בגוף? ב)האם פופקורן נחשב לדל קלוריות? וכיצד ניתן להכינו כך כלומר בלי יותר מדי שמן? כי אני חולה על זה...

10/01/2007 | 09:50 | מאת:

שלום לך! קשה לענות על שאלה הראשונה מבלי שאת מסבירה למה את שואלת. פרטי מהן הסיבות לשאלה זו ואוכל להתמקד ולענות לך באופן רלוונטי. פופקורן הוא פחמימה ומכיל כמות קלוריות יחסית נמוכה ביחס לנפח (בשל תכולת האוויר). לא הייתי מגדירה אותו דל פחמימות. 2 כוסות פופקורן (ללא שמן) = 1 פרוסת לחם רגיל. המרכיב שתורם רבות לתכולה הקלורית הוא השמן/חמאה שמוסיפים בהכנה. דרך הכנה ללא שמן היא לקנות פופקורן טבעי (גרגירים) ולהכינו במיכל פלסטיק מיוחד המתאים למיקרו. דרך נוספת היא בסיר, תוך הוספת כמות שמן מדודה (1 כפית, 1 כף - לפי הטעם ומס' האוכלים). בברכה, נועה

09/01/2007 | 10:38 | מאת: סימה

שלום. אני סובלת מתחושת קור אפילו שהטמפרטורות לא נמוכות כ"כ.ממה זה נובע? ובעיה נוספת היא שקשה לי מאוד לקום בבוקר,יש קשר בין הדברים?ואיך ניתן לטפל ? תודה מראש

09/01/2007 | 12:05 | מאת:

שלום סימה, את מתארת סימפטומים היכולים להתאים לתת פעילות בלוטת התריס. גשי לרופא המשפחה, תארי בפניו את התלונות ובקשי בדיקת דם לתפקודי בלוטת התריס. בברכה, דנה

09/01/2007 | 09:46 | מאת: חן

ידוע לי שמדד הBMI שונה כשמדובר בילדים ונוער........האם זה נכון? אם כן, מהו?

שנותנת יחס בין גובה ומשקל.

09/01/2007 | 12:31 | מאת:

שלום חן, החישוב הינו זהה, ההבדל הוא שבילדים ונוער , כמו משקל וגובה, ישנן עקומות לפי אחוזונים עליהן שמים את המספר שיצא, ולכן ערכי הייחוס שונים, ולא מסתכלים על המספר האבסולוטי. מעבר לכך בילדים ובבני נוער לא מסתמכים רק על מדד זה, לרוב צריך לקחת מדדים נוספים כגון קפלי עור, הערכה תזונתית לפי אנמנזה תזונתית ועוד. ישנו הבדל משמעותי בין בני נוער-ילדים ומבוגרים בנוגע ל-BMI הן מבחינת משמעותו והן מבחינת ההתייחסות המספרית. על מנת לדעת איפה את נמצאת עליך לגשת דליאטנית ילדים שתוכל לשים את הנתון של ה-BMI שלך על עקומה ולראות לאיזה אחוזון את מתאימה. בברכה, דנה

08/01/2007 | 22:39 | מאת: gad

שלום שמי גד אני בן 17 הגובהה שלי 1.70 בערך ומשקלי 70 קילו (גם בערך). התחלתי להתאמן לפני כחצי שנה בערך והבעיה העיקרית שלי שמגבילה אותי היא תזונה ליפני האימון ואחרי האימון. הייתי מעוניין איזה מזונות כדאי לאכול לפני ואחרי האימון וגם במהלכו (אני יודע שכדאי בעיקר לאכול פחממות וחלבונים אבל אני לא יודע בדיוק מאיזה מזונות החלבון נקלט בצורה הטובה ביותר בגוף). ומה כדאי לאכול במשך השבוע , בנוסף לזה יש לי בעיה של חוסר תיאבון אז מה לדעתך אפשר לעשות כדי להתגבר על בעיה זו. תודה מראש

09/01/2007 | 12:00 | מאת:

שלום גד, איננו עוסקות בפורום זה בייעוצים אישיים. פנה לדיאטנית קלינית בקופת חולים או במכון הכושר לייעוץ אישי. בברכה , דנה

08/01/2007 | 15:11 | מאת: אורי

שלום דנה ארטישוק ירושלמי גורם לי לגזים באופן בלתי נסבל ולכן אכלתי אותו "פעמיים" פעם ראשונה ופעם אחרונה וזמן הבישול היה ארוך ,מסתבר שרבים מתלוננים על כך ,האם ישנה דרך למנוע את הבעיה פרט מלהמנע מלאכלו .

08/01/2007 | 20:15 | מאת:

שלום אורי, לא ידוע לי על תופעת לוואי זו, אך ייתכן וקיימת וכנראה שלכל אחד רגישות שונה למזון. לעיתים השריה במים לפני הבישול יכולה לעזור, אך אם לא, פשוט המנע מאכילת מזון זה. בברכה, דנה

25/01/2007 | 18:28 | מאת: אוה

מהו הערך הקלורי והגליקמי של ארטישוק ירושלמי?

25/01/2007 | 18:29 | מאת: אוה

מהו הערך הקלורי והגליקמי של ארטישוק ירושלמי?

25/01/2007 | 18:29 | מאת: אוה

מהו הערך הקלורי והגליקמי של ארטישוק ירושלמי?

08/01/2007 | 02:08 | מאת: שני

האם עומס של פעולות הדורשות אנרגיה של הגוף יגרום לכשל של מערכת הbee לדוגמא האם קור עז עלול לגרום להאטת קצב מטאבוליזם?

08/01/2007 | 13:42 | מאת:

שלום שני, לרוב טמפ קיצוניות כגון חום או קור מעלות את ה-BEE הואיל ואנו מנסים להתקרר/להתחמם בהתאם לטמפ. בברכה, דנה

08/01/2007 | 01:37 | מאת: שני

שלום הייתי מעונינת לדעת האם חימום מקומי של איבר בגוף יכול להוריד את השומנים באותו איבר

08/01/2007 | 13:41 | מאת:

שלום שני, התשובה היא לא. בברכה, דנה

07/01/2007 | 18:47 | מאת: bnasn

שלום רב הנני נמצא בתהליך דיאטה מבוקר וסובל מטריגליצרידים גבוהים וכמו כן צורך תרופות כרוני לבעיה נפשית , צורך גם אומגה 3 בכל יום כיצד ניתן לדעת האם אני זקוק לתוספת כלשהיא? לאחרונה נאמר לי שכנראה יש לי אנמיה ע"י רופאת המשפחה עשיתי בדיקות היום וממתין לתשובה אשמח לקבל תשובה עד כמה שניתן

07/01/2007 | 22:12 | מאת:

שלום, תוספי מזון ניתן להוסיף כאשר הוכח חסר מסויים או שיש חשש להתפתחות חסר. לדוגמה באנמיה ניתן לתת תוסף ברזל רק אם הוכח חסר של ברזל או שמא הדיאטה חסרה בברזל ותצטרך לקבל תוסף. אין דרך לדעת מראש אלו חסרים תפתח ואלו חסרים קיימים. אם הינך חושש פנה לרופא המשפחה לייעוץ לגבי בדיקות מתאימות וכן לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. לאור הפרטים שנתת לי, אין בידי אפשרות לייעץ במסגרת זאת. בברכה, דנה

07/01/2007 | 17:33 | מאת: דנה

מה עושים נגד גזים? אני ניזונה באופן מסודר, אוכלת כל אבות המזון, הרבה ירקות ופירות טריים, מרקים, עוף, גבינות לחם מלא, ביצים. פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע. שותה הרבה מיים מינרליים. סובלת מגזים כבר הרבה זמן, ב 2 בדיקות US שעשיתי לאחרונה מסיבות אחרות אמרו לי שהגזים כל כך רבים שקשה לבצע את הבדיקה וזאת למרות שיום לפני הבדיקה פעלתי על פי ההוראות(בלי ביצים, בלי מטוגן, בלי שמן וכד'). מה לא בסדר בתזונה שלי?

07/01/2007 | 22:09 | מאת:

שלום דנה, ישנם מס' מזונות יוצרי גזים שרצוי להורידם מהתפריט ולראות אם חל שינוי : קטניות (חומוס, אפונה, עדשים, פול, שעועית, סויה ומצריה ), כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, בצל, שום, ופיצוחים למיניהם. אם המנעות ממזונות אלו לא עוזרת, פני לגסטרואנטרולוג לייעוץ. בברכה, דנה

07/01/2007 | 16:39 | מאת: winner

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=12223437&query_hl=28&itool=pubmed_docsum עברתי על כמה מחקרים ולא תמיד נמצא שסיבים תורמים במשהו כאשר מדובר בתוספים כי כאשר לא מדובר בתוספים זה יכול להיות נסיבתי. האם את מכירה מחקרים שתוספות סיבים מועילים למשהו ואפשר לקרוא את המאמר המלא באניטרנט בחינם ? מצאתי אומנם מחקרים שזה תורם לתנעתיות של המעיים http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=14993586&query_hl=28&itool=pubmed_docsum אבל לא יותר מזה. תודה.

07/01/2007 | 22:03 | מאת:

שלום, יש הרבה מחקרים בנושא, הם לא בחינם ויש ללכת לספריה רפואית להוציאם. בברכה, דנה

כלומר לתת לינק למאמר בתשלום ואני כבר אחפש אותו. חוץ מהתרוקנות המעי כמובן .

07/01/2007 | 10:45 | מאת: נעמה

אני חולה בתסמונת התשישות הכרונית ופיברומיאלגיה, בעיקר בתסמונת התשישות. רציתי לשאול האם תזונה של ניקוי הגוף מרעלים כגון אן-ויגמור ושלטון מתאימות לעזרה למחלה. הבעיה היא האוכל שמגיע בצורה טבעית ולא מבושלת בתזונה של שלטון לפחות והשאלה היא האם זה לא מכביד על הגוף שהרי לגוף קל יותר לעכל אוכל מבושל.

שלום נעמה, ראי תשובתה של נעה שיף מתאריך 6.1.07 למיואשת. בברכה, דנה

07/01/2007 | 09:54 | מאת: אביטל

שלום עינת, 1) כמה קלוריות להערכתך יש בפאי תותים אישי (כמו בתמונה) ל 100 גר' ? http://www.dianasdesserts.com/assets/managed/recipes/Fresh_Strawberry_Pie.jpg 2) כמה קלוריות יש בעוגיות בראוניס ללא סוכר ? מה זה בעצם אומר שהם ללא סוכר ? איך זה משפיעה על רמת אינסולין / שובע לבן אדם רגיל (ללא בעיית סכרת) ?

07/01/2007 | 12:46 | מאת:

שלום אביטל, אני יכולה לתת הערכה גסה בלבד, אבל מדובר בסדר גודל של 300-400 קק"ל לפחות לפאי אישי. בבראוניס ללא סוכר- תלוי בגודל, אך גם לפחות 200-250 קק"ל. ללא סוכר, הכוונה ללא תוספת סוכר לבן או חום, אך יכול להיות בתוספת תחליף סוכר טבעי או מלאכותי. במוצרים האלה יש קמח שמעלה את הסוכר ולכן מבחינת אינסולין סוכר ושובע מוצרים אלו אינם מומלצים. בברכה, דנה

08/01/2007 | 09:28 | מאת: אביטל

07/01/2007 | 00:49 | מאת: משה

שלום שמי משה אני בן 19 ועשיתי לאחרונה בדיקת דם דיי מדאיגה. אני עוקב אחרי בדיקות הדם שלי ואני עושה אותם כל חצי שנה כי אני במעקב לאחר שלפני 12 שנה חליתי במחלת כליות קשה ,אשר הייתה מלווה בחלבון בשתן(+3) , טיפול בסטרואידים וכדומה. נכון להיום אין לי חלבון בשתן ואני בריא לכל דבר. התחלתי להתאמן במכון הכושר לפני כשנתיים , לאחרונה שניתי את תוכנית התזונה שלי והאימונים . תוכנית התזונה מרובת חלבונים (כ150 גרם חלבון(מלא) ביום משקלי 84 ק"ג). שאלתי היא כזו , בדיקות דם אחרונות הניבו UREA 52 (max:50) MCH - 31.3 (Max 31) אני יודע שהUREA מהווה גורם לתיפקוד הכלייה ורציתי לדעת האם זה מסוכן נכון למצבי. (יש לציין שמצאתי תוצאות של בדיקה לפני האימונים בחדר כוושר[שניים] רמת הUREA הייתה 27). ואם אפשר עוד שאלה ככה על הדרך , אבקות חלבון מי גבינה למינהם , מומלץ/לא מומלץ? , לאנשים כמוני עם עבר רפואי ? תודה רבה, משה.

שלום משה, לפני שאוכל לענות לך על השאלה אמור לי מה שם המחלה ? האם נעשתה ביופסיה? מה רמת הקראטנין והאם יש עדיין חלבון בשתן? בברכה, דנה

07/01/2007 | 12:45 | מאת: משה

IGA NEPHROPATH זו המחלה כן בוצעה ביופסיה (בזמן המחלה לפני 12 שנה) ואין חלבון בשתן כבר קרוב ל10 שנים הוא עומד על הנורמה באיסוף של 24 שעות וגם במבחנה בדיקת "סטיק" רמת קריאטין בבדיקה האחרונה משום מה לא נלקחה(עקב טעות של האחות). אשמח לתשובה, תודה.

06/01/2007 | 23:11 | מאת: נגה

קצת מוזר במקום כמו כולם שעוברים משוקו לקפה בתקופת השרות הצבאי, אני עברתי מקפה לשוקו. כמובן ששוקו זה פחות בריא נכון? רציתי לשאול בשתי כפיות שוקולית כמה קלוריות יש, אני שותה שוקו כזה, כפית קדושה של שוקולית הרבה מים חמים וקצת חלב עזים, עם כפית סוכר חום. העם זה נורא לשתות שתי כוסות כאלו ביום? ועם בשוקולית יש קפאין? עם שותים את זה בלילה זה יכול להשפיעה? כי דווקא אותי שוקו מרגיעה. תודה

שלום נגה, שוקו אינו בריא יותר או פחות מקפה, שניהם מכילים קפאין. ההבדל שלשוקו יש ערך קלורי ולקפה אין, לכן מקבלים תוספת קלוריות יומית, משתי כוסות שוקו מקבלים לפחות 200 קק"ל. שום דבר אינו נורא, כל עוד כוללים אותו בערך הקלורי היומי ולא מתחשבים בזה כשתיה נטולת קלוריות. אם לא מפריע לך לשתות קפאין בלילה, אז אין סיבה להפסיק. בברכה, דנה

07/01/2007 | 21:15 | מאת: אלדד

ג.נ. האם העובדה שלשוקו יש קלוריות ולקפה אין היא, כשלעצמה, בעלת משמעות חיובית או שלילית לשוקו ולקפה (וליתר דיוק - לשותים אותם)? והאם התשובה תלויה במשקלו של השותה, או בגורמים אחרים שניתן להצביע עליהם? אלדד

06/01/2007 | 21:30 | מאת: דנית

האם יש אמת במושג עצמות כבדות, לפעמים אומרים לבחורה ששוקלת X ונראת ששוקלת פחות שהבעיה היא שהעצמות שלה כבדות , יש דבר כזה???????????? זה בטח לא ניתן לבדיקה....

06/01/2007 | 22:09 | מאת:

שלום דנית, ישנם אנשים עם מבנה גוף רחב יותר הטומן בחובו מבנה עצמות רחב יותר, ולכן יכול להראות כבד יותר או באופן יחסי יותר מסת שריר המקנה יותר משקל. ישנם אנשים השוקלים משקל זהה ובעלי גובה דומה ונראים כלפי חוץ שונים לחלוטין, האחד בעל אגן רחב, השני בעל חזה גדול וכך הלאה. כדי לוודא שהינך במצב בריאותי תקין ובמשקל תקין יש להתסכל על הגוף כשלם. בברכה, דנה

שלום רב שמי שרון ואני עו"ס מתחילה בתחום זה. ברצוני להקים קבוצת תמיכה לאנשים לאחר ניתוח "טבעת" בשיתוף עם דיאטנית. רציתי לדעת האם יש קבוצות כאילו? איך ניתן ליצור קשר עם אנשי המקצוע בכדי להתיעץ לגבי מידע על התכנים?

06/01/2007 | 13:58 | מאת: נילי

שלום לדיאטנית, מהו ארטישוק ירושלמי, . לאיזה קטגוריה הוא שייך, פרי או ירק וכו'. איזה תכונות בריאותיות יש בו , מבחינה תזונתית מה הוא מכיל ולמה הוא מועיל או להיפך. מצפה לתשובה ובתודה מראש נילי

06/01/2007 | 17:48 | מאת:

שלום נילי, ארטישוק הינו סוג של ירק אך שייך למשפחת הפחמימות בדומה לתפוח אדמה ובטאטה. ב- כוס ארטישוק ירושלמי חתוך לפני בישול יש 115 קק"ל ו-25 גר' פחמימות. מעבר לכך עשיר באלשגן אך אינו בעל תכונות בריאותיות מיוחדות ידועות. בברכה, דנה

06/01/2007 | 09:31 | מאת: שאול--

שמעתי דיאטנית בכירה שטענה שיש מחקרים שמראים שאם אוכלים פרוסת לחם נניח מרוחה באובקדו שעה לפני השינה אזי יש לזה השפעה מוחית מסוימת הגורמת באופן עקיף למניעה מסוימת של צניחת הלשון בשינה וכתוצאה מכך לשיפור משמעותי בנחירות ודום נשימה בשינה. האם אתם מכירים מחקר כזה? אפשר לקבל פרטים נוספים? בתודה

שלום שאול, לא ידוע לי על מחקר או המלצה כזו, וייתכן וקיימת. נחירות ודום נשימה יכולים להיות אופיינים בקרב אנשים הסובלים מעודף משקל אך יכולה להתבטא גם באנשים בעלי משקל תקין. נחירות ודום נשימה יכולים להעלות סיכון ליתר לחץ דם ומחלות כלי דם ולב, ולכן אם לא מדובר בבעיה של עודף משקל, רצוי לפנות לרופא מומחה לרפואת שינה לבירור מקור הבעיה ולטפל בה בהקדם. בברכה, דנה

06/01/2007 | 09:28 | מאת: שאול__

אומרים לנו כל הזמן שבטן שמנה מאוד לא רצויה. 1. האם יש בדיקות מעבדה שמשקפות האם האדם נמצא במצב של עודף שומן או השמנה לא רצויה בבטן במקום להסתמך על מדד ויזאולי שלא נשמע אמין? אני אישית רזה עם בטן בינונית אלם בולטת בגלל הרזון. למעשה ממצב זה נובעת השאלה. 2. שמעתי דיאטנית בכירה ברדיו ( אוכל לציין שם אם תרצו) שציינה שישנה תזונה מיוחדת לאנשים רזים עם בטן שפותרת את הבעיה. מבקש לדעת קווים מנחים לסוג תזונה כזה. בתודה

06/01/2007 | 17:41 | מאת:

שלום שאול, השמנה בטנית ניתן למדוד בצורה יחסית קלה ע"י היקף מתניים. ידוע כי בגברים היקף מתניים מעל 102 ס"מ יכול לנבא תחלואה הקשורה להשמנה בטנית כמו סוכרת, יתר לחץ דם ויתר שומנים בדם. בגברים, הכרס היותר בולטת יכולה לנבוע מרפיון שרירים ולאו דווקא שומן בטני מסוכן, ולכן לעיתים קרובות פעילות אירובית וחיזוק שרירי הבטן יכול להואיל בהורדתה. אין דיאטה מיוחדת להרזיית בטן, ישנה דיאטה לירידה במשקל המשולבת בפעילות גופנית היכולה לתרום בעניין. בברכה, דנה

06/01/2007 | 17:48 | מאת: שאול--

דנה תודה רבה על התשובה. האם הבנתי אותך נכון הכרס זה רק מדד ראשוני לנורית אזהרה ואם אני עושה בדיקות דם שגרתיות והכל תקין מבחינת השומנים והכלוסטרול אזי לא צריך להתרגש מהכרס שאולי נובעת מרפיון שרירים ובכל מקרה אינה מהווה סכנה רפואית? בתודה

06/01/2007 | 05:44 | מאת: מיואשת

בחרתי לשאול דווקא בפורום הזה את שאלתי כי ברור לי שכאן אין אין אינטרסיים של שיווק במסווה של רפואה אלטרנטיבית. העניין הוא כזה: אני סובלת מהתסמונת כבר כמה שנים. חדשות לבקרים אני קוראת "מחקרים" המוכיחים בעליל כי המחלה נגרמת בהשפעת מזונות מסויימים, או מהצטברות של רעלני מזון ברקמות הרכות של הגוף, או אלרגיות שניתן לנטרל בדרך כזו או אחרת. ניסיתי כבר כל כך הרבה דרכים לדיאטה שתועיל למחלה, אך ללא הועיל. אני בטוחה שאתם כתזונאים קליניים תוכלו להשיב לי ברצינות אם יש ממש בחדשות הללו או שאולי בנוסף לסבל של המחלה אני מוסיפה לסבלי בכך שאני נמנעת מאכילה שלפחות תוסיף הנאה לחיי, או מהצד השני תוריד את רגשי האשמה מכך שאני נניח שותה קפה, אוכלת שעועית (שמטפלים מסויימים טוענים שמחמירה את המחלה בגלל סאליצילאטיים וכזה) או אורז, או כל מיני. עייפתי כל כך. אנא עיזרו לי לפחות בהבהרת התמונה בקשר (אם קיים) בין התזונה לבין המחלה. בהמון תודה מראש.

שלום לך! לתזונה במחלות מסוג זה יש תפקיד, אך הוא אינו מוגדר, בדיוק כפי שאבחון המחלה עצמה עדיין לא מוגדר... המשמעות של הדבר היא שזו מחלה שמאבחנים לפי סימפטומים וככזו היא בעצם יכולה להיות סל של מחלות שמציגות סימפטומים דומים. מכאן ברור לי שבכל מחקר תזונתי שיעשו, בין אם הוא על אלרגיה, סילוק חומר החשוד כרעלן, או דיאטה צימחונית אדוקה - התוצאה תמיד תהיה שזה עזר לחלק מהמשתתפים - לא לכולם (כנראה כי לא לכולם אותה המחלה בדיוק...). כמי שסובלת, אני מבינה את הצורך שלך ומעודדת אותך לעשות שינויים בדיאטה לפי ההמלצות החדשות היוצאות מדי פעם, על מנת לבחון את השפעתם עלייך. יחד עם זאת, לא כדאי לצפות לפתרון מלא של הבעיה. או שיעזור, או שלא. שינויים שמשפיעים בצורה קשוחה מדי על הדיאטה שלך, ואינם מביאים להטבה בסימפטומים, אין כל צורך לאמץ אותם! צר לי שאין לי בשלב זה המלצות יותר קונקרטיות לסייע לך במצבך. זיכרי שבכל מקרה תזונה טובה ומאוזנת תעזור לך לשמור גם על הבריאות הכללית וגם על מצב הרוח ויש לכך ערך רב בכל מקרה, וודאי במצבך. בברכה, נועה

05/01/2007 | 22:46 | מאת: מיאל

והאם הם 100% חלבונים ומחליפים בשר או מכילים גם פחמימות? וקינואה היא פחמימות או חלבונים?

06/01/2007 | 09:40 | מאת:

מיאל שלום! קטניות (מכל הסוגים) הם מזון ייחודי בכך שהן מכילות הכל ובאופן מאוזן, הן חלבון, הן פחמימה ואף שומן. יחד עם זאת, החלבון שבקטניות אינו מלא. המרכיב החלבוני שחסר בקטניות, קיים בשפע בדגנים ולכן שילוב השניים יוצר חלבון מלא בעל ערך ביולוגי איכותי הראוי להחליף בשר. לדוגמא - גרגירי חומוס עם קוסקוס, שעועית עם אורז, אפונה עם תירס. מטבע הדברים, מנה מסוג זה מכילה כמות גבוהה יותר של פחמימה לעומת בשר... קינואה היא דגן ומכילה בעיקר פחמימה. החלבון הקיים בקינואה (בכמות קטנה יחסית לבשר), הוא חלבון מלא בפני עצמו. בברכה, נועה

05/01/2007 | 16:27 | מאת: דניאל

תודה .אם יורשה לי:לחדד: אני לפעמים מבשל אורז+אמרנט או 2 סוגי דגן+עדשים 2סוגי דגן יחד אפשר? ומה היחס דגן -קטניה לקבל חלבון מלא ומה הכמות לקבל 40 גרם חלבון ליום תודה

05/01/2007 | 18:57 | מאת:

שלום דניאל, אפשר 2 סוגי דגן וקטנית יחד. אין ממש דרך לדעת את היחס המדוייק אך בערך 50% חלבון יהיה מדגן והשאר מקטניות.לכל דגן וקטנית כמות חלבון שונה, אך כדי להגיע ל- 40 גר' חלבון משני המוצרים הנ"ל, צריך לצרוך כ- 500 גר' לפני בישול משניהם יחד. בברכה, דנה

05/01/2007 | 14:32 | מאת: דניאל

אורז+עדשים מספק חלבון לטבעוני . האם גם כוסמת+קטניות כך? האם פולי סויה צריכים שילוב לחלבון לטבעוניים? או אפשר להסתפק בת.אדמה . בכלל איזה עוד מאכלים ספציפיים עם דוגמאות יהוו תחליפי חלבון מושלם לטבעוני? חודה על ההסברים

05/01/2007 | 15:00 | מאת:

שלום דניאל, כל שילוב בין דגן (תפוחי אדמה, תירס, קמח, כוסמת, שבולת שועל, אורז ) ובין קטניות (אפונה, שעועית, עדשים,פול, סויה) יתן חלבון מלא. בברכה, דנה

05/01/2007 | 14:10 | מאת: הילה

שלום, בשנה הקודמת כתוצאה מדיכאון ונטילת פרוזאק העלתי במשקלי 25 ק"ג במהלך 10 חודשים. הפסקתי את הפרוזאק. אני בדיאטה כבר כחצי שנה, הורדתי כבר 17 ק"ג. אני אוכלת 1200 קלוריות ליום בממוצע ועושה ספורט כארבע פעמים בשבוע. הבעיה היא שאני סובלת מנשירת שיער איומה שאין בהכרח לייחסה לדיאטה, אך הייתי מבקשת לבדוק זאת עימך. האם נתוני הדיאטה שציינתי מוגזמים? האם הנני מחמירה בתהליך התזונתי? ואם יש קשר בין הדיאטה שלי לנשירת השיער, אזי מתי היא אמורה להפסק ? תודה הילה

שלום הילה, דיאטה קיצונית כשלך יכולה להוביל לחסרים תזונתיים כגון ברזל, חלבון, ויטמין B12 ואבץ. דיאטה של 1200 קק"ל הינה דלה מאוד וחסרה, ולכן עליך לשקול להוסיף מזון או להוסיף תוספי ויטמינים לדיאטה. בברכה, דנה

04/01/2007 | 20:49 | מאת: winner

הרי אם יש מחקר אפדימילוגי שנותן איזה קשר בין בריאות לסיבים זה לא אומר שזה בריא הרי אסקמוסים לא אכלו סיבים ולא היה להם סוכרת ומחלות לב . לא כך?

שלום, ראשית, מהיכן אתה יודע אילו מחלות יש לאסקימואים, גם איני יודעת מהו, ותופתע לשמוע כי ישנן מדינות בהן צריכת אומגה 3 וסיבים גבוהה ועדיין היתה תמותה קרדיוווסקולרית גבוהה כי היה חסר סלניום במזון. תזונה אינה מורכבת ממרכיב מזון אחד והפשעתו על גופינו ובריאותינו, זה שילוב של מרכיבים ובעיקר הגנים שלנו, כיצד אלו מושפעים ממזון וכיצד מבוטאים בתגובה למזון מסויים.לכן המחקרים בתזונה הינם בעייתים ומורכבים. באשר לסיבים תזונתיים, המחקרים ממזמן אינם אפידמיולוגיים, ישנם מחקרי התערבות שהראו הורדה ברמות השומנים, הסוכר ותחלואה מסרטן המעי הגס. בברכה, דנה

07/01/2007 | 11:41 | מאת: winner

לחולי סוכרת ? כי אני פשוט לא מבין איך אפשר לאכול דל פחממות ולא עתיר שומן. בכל אופן תודה עכשיו זה ברור מה סוכרתי צריך לאכול.

שלום, מסקנתך מוטעית, איני ממליצה כלל על דיאטת אטקינס, לא לאנשים בריאים ובטח לא לסוכרתיים. דיאטה מוגבלת בפחמימות הינה יחסית לדיאטה שאינה מוגבלת, ההמלצה נעה על עד 55% מסך הקלוריות מפחמימות, עד 30% שומן והשאר חלבון. כך שאין צורך להעמיס בשומן, שגם הוא ינו מומלץ לסוכרתיים. בברכה, דנה

בדם כמו חלבונים ובטח שלא כמו פחממות ?

04/01/2007 | 18:24 | מאת: mosh

שלום זיתים שחורים שקטפתי ושכבשתי בעצמי בכל מיני וריציות: 20 זיתים +- לארוחה מדי פעם זה : מדי? בסדר? שוקל 53 קג בן60 לחץ דם נמוך. מה נותנים הזיתים מבחינת ויטמינים קלוריות וכו שמעתי שזית שחור עדיף ובריא ? בלי קשר: פרג טחון עם מיץ גזר בבלנדר+צימוקים ,תאנה ותמרים כמו דיסה מתוק מאד וטעים בריא? מזיק? בערך 70 גרם פרג.מה הערכים? ולהפתעתי אחרי אפיה בתנור עם תפוח עץ נעלמה המתיקות מה הסיבה??? הרבה הרבה יותר מתוק וטעים לפני האפיה יש בעיה לאכול ללא אפיה? תודה לתשובות המפורטות

04/01/2007 | 19:45 | מאת:

שלום, אין בעיה באכילת זיתים אפילו על בסיס יומי, מכילים חומצות שומן חד בלתי רוויות המומלצות לאיזון שומנים בדם. אין הבדל משמעותי בין ירוק לשחור מבחינה בריאותית. זיתים כבושים מכילים בעיקר שומן ומלח ולכן עתירי קלוריות כ- 50 קק"ל ב- 8 זיתים קטנים. המשקה נראה באופן כללי בריא ומזין, עשיר בפחמימות וסוכר שמקורו בפירות. משקה כזה יכול להכיל כ- 300-400 קק"ל לפחות. תמיד רצוי לאכול פרי או ירק בצורתו הטריה, יותר מזין ופחות ויטמינים נפגעים. בחימום חלק מחומצות הטעם נהרסות ולכן מרגישים פחות מתיקות. בברכה, דנה

04/01/2007 | 17:40 | מאת: אלישבע

ג.נ. האם קיימת בעיה תזונתית כלשהיא, מבחינתי כמקבלת סטטין, לאכול בשר בקר רזה ו/או מוצרי חלב רזים (עד 3% שומן) או ממרחי סויה שאחוז השומן בהם עד 5% ומעדן סויה דל שומן? אציין שערכי הכולסטרול שלי תקינים (אומנם, הודות לסטטין + פעילות גופנית) - כללי 130, רע 75 וטוב 42. אלישבע

04/01/2007 | 19:40 | מאת:

שלום אלישבע, באופן כללי אין בעיה לצרוך מזונות אלו במסגרת דיאטה להורדת כולסטרול. בברכה, דנה

04/01/2007 | 17:31 | מאת: אלון

לדיאטנית שלום וברכה, האם זה נכון שקקאו וקפה הינם בעלי תכונות חזקות של נוגדי חמצון (בצד תכונות אחרות, כמובן)? קראתי בפורום זה, וכן במקומות אחרים, דברים כאלה ואחרים על המזונות הנ"ל, אך הם מבלבלים יותר מאשר מבהירים את המצב האמיתי, מבחינה תזונתית ובכלל, בעניין זה. אשמח לדעת התייחסותך. בתודה מראש. אלון

04/01/2007 | 19:39 | מאת:

שלום אלון, פולי הקפה והקקאו אכן מכילים לא מעט אנטיאוקסידנטים ונמצאו מועילים במניעת מחלות מגוונות, אך אלו היו מחקרים הסתכלותייים לרוב ולא התערבותיים, כך שהמסקנות עדיין מוטלות בספק. לכל מזון בהסתכלות מעמיקה, יש יתרונות וחסרונות, תלוי פשוט מי האדם הצורך אותם ולאיזו מטרה. דוגמות פשוטות : קפה אמנם נמצא מועיל בהורדת סרטן הכבד, אך מצד שני צריכה מוגברת מעלה לחץ דם. עגבניה מכילה הרבה נוגדי חמצון ונמצאה מועילה בהורדת שכיחות סרטן הערמונית, אך גם מכילה הרבה אלשגן שיכול להיות קטלני לחולי כליה. כך שכל מזון לגופו, תלוי מינון, צורת הכנה, ומי האדם שצורך. בברכה, דנה

05/01/2007 | 08:57 | מאת: אלון

שלום דנה, מאחר שאני מסתפק בצריכה מתונה של קפה (1 ספל קפה + 3 כוסות תה + קוביית שוקולד) ביום, נראה לי שלא צריך להפריע לי לדעת שצריכה מוגברת של קפה מעלה ל"ד. ובאשר לאשלגן שבעגבנייה, כל עוד אינני חולה כליה - האם עליי לדאוג מאכילת עגבניות? למיטב זיכרוני, צריכת אשלגן מבטלת את חומציות השתן (הנגרמת, בין השאר, מתפריט בשרי), ובדרך זו מונעת את בריחת הסידן אצל אוכלי בשר - יתרון לא מבוטל (בנוסף ליתרונות אחרים של עגבניות). האם אני טועה? שבת שלום, אלון

04/01/2007 | 11:40 | מאת: נעם

בוקר טוב, בהמשך לשאלתי,רציתי לציין שהייתי אצל דיטנית והיא הרכיבה לי תפריט. אני דבק בו,פרט ל-2 דברים: האחד הוא מכון הכושר והשני ,זה מין משקה זוועתי במיוחד שבפחית (זה פשוט לא יורד בגרון). עכשיו, אם אני אלך לחדר כושר,זה לא יירזה אותי יותר?אני אשרוף שם קלוריות,ונראה שלמרות שאני אוכל,לא יהיה מה שייפצה על המחסור. תודה נעם

04/01/2007 | 12:19 | מאת:

שלום נעם, הדגש בחדר כושר יהיה על בניית מסת שריר ולאו דווקא פעילות אירובית שגורמת לשריפת שומן ואנרגיה. לגבי המשקה, קרוב לוודאי המליצה לך על אנשור, אך כמו אלו ישנם תוספים רבים אחרים שיכולים להתאים לך, אך כדי להתייעץ עם הדיאטנית שוב בנושא. בברכה, דנה

04/01/2007 | 09:38 | מאת: מאי

בקשר לתפוח אדמה קראתי באיזה אתר טיםיפ נידמה לי היה שמו את זה ולכן שאלתי אם קושרים ליד למספר דקות אפילו שעות כתוב שזה מוציא סידן אז אם אוכלים זה גם שוהה בגוף לכן קישרתי שבר: #לוקחים תפוח אדמה, חוצים אותו לשניים ואת פני התפו"א, החלק הפתוח, מניחים על היד וחובשים אותה, שיהיה צמוד חזק ליד(את היד נתתי בתור דוגמה ולא צריך לעשות לעצמכם נמק, אלא פשוט שיהיה צמוד), משאירים אותו על היד איזה 20 דק', לוקחים כפית, דופקים אותה בעדינות על החלק של היד בו היה תפוח האדמה, עושים כזה "פאק" (הרעש הכוונה חח) ונוצר שבר. הסבר לכך: תפוח האדמה סופח אליו את הסידן שיש בעצמות, הם נהיות שבריריות כי אין מה שנחזק אותן, וכך, כשחסר סידן, המקום נשבר. לא סתם אמא ואבא אומרים לכם "תאכלו גבינות! תשתו חלב! העצמות שלכם יישברו.." (זה מפאת חוסר סידן)

04/01/2007 | 09:54 | מאת:

שלום מאי, ושוב אומר, גבב של שטויות, לא הוכח מדעית, מיתוסים כאלו יש הרבה וחבל על זמן התגובה. בברכה, דנה

שלום סיון, בכף טחינה וחומוס יש כ- 60 קק"ל . בברכה, דנה

03/01/2007 | 22:27 | מאת: נועה

נכון שאוכלים בשר ורוצים שהוא יספר, אז נמנעים מלשתות שעתיים קפה או לאכול משהו כמו שוקולד, כדי שהבשר ייספג טוב בגוף? מה לגבי עם אוכלים בשר (אדום) וישר אח"כ עושים חוקן? העם הבשר נספג? תודה

04/01/2007 | 09:50 | מאת:

שלום נועה, הכוונה לספיגת ברזל מהבשר. לספיגת ברזל מפריעים הרבה גורמים, בין היתר גם מרכיבים בקפה כגון פיטאטים ולכן רצוי להפריד בין השניים. אם עושים חוקן מיד לאחר אכילה, יש סיכוי להגביר שלשולים ואז לא תהיה ספיגה של המזון בכל ובפרט הברזל. בברכה, דנה

05/01/2007 | 13:09 | מאת: roza

l;';p,

03/01/2007 | 19:39 | מאת: מיאל

יוצא לי לחרוג כל יום ב500-700 קלוריות לפחות. זה מעצבן מאוד ואני לא מצליחה לעצור את עצמי מצורך עז לפחמימות... אני מקווה שזה דבר שדבחורף הוא בשגרה ויעבור לי. עד כמה זה יכול לפגוע בי וכמה בערך קג' אני ייעלה בשבועיים? ואם אני ייעשה שעה הליכה 3 פעמים בשבוע זה ייכפר על העלייה? נגעלת מעצמי כבר.

04/01/2007 | 09:48 | מאת:

שלום מיאל, כל חריגה של 7000 קק"ל מהצריכה המומלצת, בין אם זה קרה ביום או בשבועיים תביא לעליה של 1 ק"ג במשקל. פעילות גופנית יומית תוכל לשפר את המצב. בברכה, דנה

03/01/2007 | 14:40 | מאת: נעם

שלום בן 23,בריא,גובה 184 ס"מ משקל 60. כמו שניתן הבין, אני שרוך מהלך והמצב הזה מאד מפריע לי , הן חיצונית וגם פיסית . אבל, מה שיותר מפריע לי ותמוהה בעיניי, שלא משנה מה, אני לא משמין ! אני אוכל מאכלים משמינים,עתירי קלוריות ,ומה לא , אפילו אוכל 2 (!!) כיכרות לחם ביום ושום דבר ! לא רק זה , עושה רושם שלפעמים אני אפילו מרזה עוד יותר ( כן אני יודע זה נשמע מאד מוזר , אבל זו האמת ). אני רוצה לציין שאני לא משלב חדר כושר ואימונים ,כי אני פשוט לא אוהב את זה . גם אבא שלי רזה וגם אמא שלי רזה, אז מן הסתם זה גנטי, אבל באמת...2 כיכרות לחם ביום כבר היו אמרוים להעלות לי איזה 5 גרם לא ?! דבר נוסף, רציתי לדעת כיצד מחשבים מהו המשקל האידיאלי . תודה רבה

03/01/2007 | 15:47 | מאת:

שלום נעם, אני יכולה להבין שבעיה זו מפריעה לך, אך בכל מקרה, כפי שאני ממליצה לאלו עם משקל עודף אני ממליצה גם לך, פעילות גופנית ותזונה מתאימה יכולים שלפא את הבעיה, אך זאת עליך לעשות במסגרת מעקב אצל דיאטנית קלינית. את המשקל האידאלי ניתן לחשב לפי BMI, כאשר זהו מדד המשקף תחלואה ותמותה. BMI תקין נע בין 20-25. החישוב נעשה ע"י חלוקת המשקל בק"ג לגובה בריבוע במטרים. כלומר במקרה שלך ה- BMI יוצא 17.7. כלומר כדי להגיע למשקל תקין, כלומר לפחות BMI=20 עליך להעלות 5 ק"ג ולשקול 65 ק"ג. בברכה, דנה

פחממות , חלבון , שומן ? כמה חלבון צריך לאכול בארוחה כמה שומן וכמה פחממות מקסימום ליום וכמה מומלץ ?

שלום, צר לי אך לא אוכל לענות על שאלתך באופן כללי, הדיאטה משתנה מאדם לאדם, והעיקרון הכלי המנחה דיאטה לסוכרת היא דיאטה מוגבלת בפחמימות, אך מעבר לכך היא מורכבת מאוד, ולשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ולמעקב. בברכה, דנה

04/01/2007 | 14:11 | מאת: winner

1) אם היא מורכבת איך סוכרתי טיפוסי אמור להבין אותה ? 2) האם הדיאטה היא עשירה בשומן ודלה בפחממות ? כי אם מקצצית בפחממות צריך להיות הרבה שומן שעיקרו הוא שומן רווי . לא ? 3) אשמח לקבל דוגמא רק בשביל ההבנה לארוחה טיפוסית ? תודה :)

אני בן 29 ומתאמן כבר כ 3 שנים בחדר כושר ונוטל 20 גרם אבקת חלבון עם סוכר בסוף כל אימון , אני מתאמן 2-3 פעמים בשבוע . בשנתיים האחרונות ביצעתי בדיקות דם ושתן שהיו תקינות אבל הראו תוצאות חריגות אלה : URIC ACID 8.6 כשהנורמה היא 3.5-7.2 אבל החומציות בשתן היא בנורמה ותקינה CREATININE 1.2 כאשר הנורמה היא 0.8-1.25 רציתי לדעת ממה נובע התוצאות החריגות ב URIC ACID וקריאטנין ? בנסוף אני שוקל להשתמש בקריאטין -האם נוכח הבדיקות חוזרות ונישנות שמראות את אותן הנתונים האלה..שימוש בקריאטין עלול לגרום נזק? האם זה נכון להגיד שלמי שיש קריאטינין ברמה גבוהה אין שום יתרון מבחינת אפקט האימון ובניית השריר בשימוש באבקת קריאטין

שלום, הבדיקות שלך יכולות להעיד על שני דברים. צריכת החלבון שלך גבוהה מהרצוי והינך מעמיס באופן משמעותי על הכליות. הקראטנין בגבול העליון של הנורמה, אך אני מניחה שהינך שרירי מאוד ולכן מופרש הרבה קראטנין מהשריר וברובו מפונה ע"י הכליה. הבעיה היא חומצת השתן שגבוהה, וזו יכולה לגרום להרבה בעיות, בין היתר כלייתיות. בהנחה שאינך שריר מאוד, עליך להבדק ע"י רופא מומחה לנושא כלייתי לברר שאין בעיה אחרת שגורמת לעליה בעיקר בחומצת השתן. בשלב זה הייתי ממליצה להפחית את כמות החלבון בדיאטה ולחזור על הבדיקות ולראות אם חל שיפור. שיפור ניתן לראות תוך מספר ימים עד שבועות. בנוסף, פנה לרופא המשפחה או לנפרולוג לייעוץ בנוגע לבדיקות שציינת לפסול אפשרות שמדובר בבעיה כלייתית ולא רק בצריכה עודפת של חלבון, המקשה מאוד על עבודת הכליה והכבד. בשלב זה לא הייתי מתחילה ליטול תוספי קראטין. בברכה, דנה

בתשובה שנתת לי רשמת שבהנחה ואני שרירי אז קריאטינין גבוה בדם מעיד על הפרשה מוגברת של קריאטינין מהשריר המפונה ע"י הכליה . שאלתי היא האם הדבר הזה מעיד על תהליך קטאבולי או אנאבולי בשרירים ? האם כדאי לעשות בדיקת אולטראסאונד לכליות ואם במידה והבדיקה תקינה מה יכולה להיות הסיבה לתוצאות החריגות האלו ? בנוסף תוצאות בדיקת השתן שקיבלתי : PH עומד על 6 בתוך הנורמה כאשר הנורמה היא בין 5-8 Nitrit (U) | | NEGATIVE Ketone (U) | | NEGATIVE Glucose (U) | | NORMAL Urobilinogen (U) | | NORMAL Bilirubin (U) | | NEGATIVE Protein (U) | | NEGATIVE Leucocytes (U) | | NEGATIVE Erythrocytes (U) עומד על 10 כאשר הנורמה היא בין 0-10

02/01/2007 | 13:57 | מאת: אדם

אני מחלים מפיסורה לאחר טיפול בבוטוקס, ולכן אני מנסה מאוד להקפיד על יציאות רכות. רציתי לדעת האם בשר ידוע כגורם ליציאות קשות. אשמח לדעת ספציפית בנוגע לבשר בקר, בשר כבש ובשר חזיר. תודה אדם.

02/01/2007 | 15:44 | מאת:

שלום אדם, בשר אינו ידוע כגורם ליציאות קשות במיוחד, עדיף לצרוך בשר שאינו מכיל רקמת קשה כמו רקמות חיבור שאינן נעכלות, רצוי ללעוס היטב את המזון. בכל מקרה בשר כבש וחזיר אינם מומלצים בשל תכולת שומן יחסית גבוהה, ועידף בשר בקר רזה, עוף והודו. בברכה, דנה

02/01/2007 | 12:12 | מאת: דנה

התחלתי לקחת תוסף אומגה 3 מדגים של 1000 מ"ג. על האריזה כתוב שיש לצרוך 2 כמוסות 1-3 פעמים ביום. זה נשמע לי המון! אני גם יודעת שעדיין אין DRI לאומגה 3. האם את יודעת בערך כמה עלי לצרוך (אני בת 24)? כרגע אני לוקחת כדור אחד ביום. תודה!

02/01/2007 | 15:42 | מאת:

שלום דנה, כפי שאמרת אין המלצה לאומגה 3 ועל כן איני יכולה לומר לך כמה לקחת. מבחינתי, אם הינך אדם בריא הצורך מכל קבוצות המזון ועוסק בפעילות גופנית, אין סיבה לצרוך תוסף זה. בברכה, דנה

04/01/2007 | 09:16 | מאת: אליצור

ג.נ. האם העיקרון (המובן לי מאוד) שאדם בריא הצורך מכל קבוצות המזון ועוסק בפעילות גופנית אינו זקוק לתוסף אומגה - חל בעיקרון (ואינני מצפה כאן לייעוץ פרטני) גם על אדם בגיל מתקדם הצורך מכל קבוצות המזון, עוסק בפעילות גופנית, משקלו תקין ומרגיש טוב אולם מקבל תרופה ל-יל"ד (וגם סטטין, עקב כולסטרול שהיה גבולי)? אני שואל זאת מאחר שלא ברור האם, בהגדרתך, אדם כזה נחשב בריא או לא. תודה.