פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
08/03/2008 | 20:41 | מאת: ד

שלום!! רציתי לדעת מה זה השומן הזה הרגיל כמו שאומרים ומה זה השומן הרווי ומה הוא עושה אים הוא מזיק או יש בו תועלת והאים להימנע מימנו?? תודה !!!

08/03/2008 | 22:22 | מאת:

שלום, עניתי רבות בפורום זה בנושא. ערכי חיפוש תחת השם"שומן רווי" "שומן" ושומנים ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה

08/03/2008 | 15:52 | מאת: aviv

דנה שלום - רציתי להתייעץ איתך באיזה עניין, אני לא יודעת האם זה בדיוק בתחום שלך אבל אשאל. אני לא אוכלת מוצרי חלב בכלל ולעולם גם לא אכלתי (אני בת 23) האם אני צריכה לקחת כדורים לסידן? לבקש מרופא משפחה? וכרגע אני לוקחת כדורי ברזל האם זה אפשרי לקחת את שני הכדורים במקביל? האם צריך לזה מרשם רופא? ומה חוסר סידן יכול להשפיע? זה יעזור אם עכשיו אטפל בזה? (אני לא אוכלת מוצרי חלב כי אני לא אוהבת- לא כי אסור לי) אודה לך מאוד אם תוכלי לענות לי על מיליון השאלות שלי, מצטערת שנפלתי עלייך, ואם זה לא בתחומך אז אודה לך אם תפני אותי לאתר או לרופא מסויים. ותודה רבה לך על כל הזמן וההשקעה שלך פה. אביב

08/03/2008 | 16:30 | מאת:

שלום אביב, אם אינך צורכת מוצרי חלב כלל עליך לשקול תוסף סידן, לפחות 600 מ"ג ליום+ויטמין D רצוי לקבל מרשם רופא. את הסידן והברזל יש לקחת בשעות נפרדות אחד מהשני. ברזל רצוי לקחת על קיבה ריקה עם מיץ הדרים, ויסדן רצוי לקחת בסוף ארוחה. כמו כן ישנם מזונות נוספים עתירי סידן כגון סרדינים וכל מה שעשוי משומשום כולל טחינה וחלבה. בברכה, דנה

08/03/2008 | 15:30 | מאת: שרון

דנה שלום, האם אפשרי לקבל קישור לאתר של מחשבון קל'? מצאתי כמה אבל כל אחד שונה בהרבה מהשני.. רציתי אתר שיכול להיות הכי מדוייק. אודה לך מאוד

08/03/2008 | 16:28 | מאת:

שלום שרון, ישנם 2 אתרים בהם אני משתמשת האחד בעברית והשני באנגלית. http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/ http://stwww.weizmann.ac.il/health_nutrition/default1.asp בברכה, דנה

08/03/2008 | 23:32 | מאת: שרון

08/03/2008 | 10:42 | מאת: בררנית

שלום דנה האם שתיית תה נטול קפאין יכולה להזיק? גם אם שותים כ9 כוסות תה במהלך כל היום, ובינהם תה פירות, תה ירוק ותה לבן? ויש לי עוד שאלה לגביי התה הלבן, הוא בריא? והאם הוא אמור לעזור למערכת העיכול?

שלום, שתתית תה אינה מזיקה, בייחוד תה צמחים ודומיו. תה ירוק אינו נטול קפאין, יש בו הרבה קפאין. התה הלבן עשוי מעלי תה רגילים אך בעיבוד נמוך יותר לכן מכיל גם קפאין, בדומה לתה הירוק או מעט פחות. הוא ידוע כמכיל כמות נכבדת של נוגדי חמצון כמו התה הירוק ואף יותר. מצאו שיש לו תכונות אנטי וירליו ואנטי חיידקיות. אין מידע לגבי מערכת העיכול. בברכה, דנה

07/03/2008 | 20:20 | מאת: ד

שלום! רציתי לדעת באיזה ירקות או פירות יש כמות די טובה של ויטימן A ?

08/03/2008 | 00:39 | מאת:

שלום, יש כמה נגזרות של ויטמין A וכולן שונות בפעילותן. בעיקרון יש את הבטא קרוטן הנפוץ בירקות הכתומים כמו פלפלים, עגבניות, גזר, בטטה דלעת ועוד. יש את הליקופן בעגבניות ובאבטיח ועוד. בברכה, דנה

07/03/2008 | 20:19 | מאת: ד

שלום! אני מאוד אוהב לישתות סודה אך איני יודע אים היא מזיקה כי אני שותה באמת הרבה לפי מה שקראתי באיזה שהוא מאמר הסודה נייבשת את המעי הגס האים הסודה יכולה להזיק או לא בבקשה תעזרו לי ?? תודה !!

08/03/2008 | 00:37 | מאת:

שלום, שתיה של סודה במינון סביר, כ- 1.5 ל' ליממה אינה מזיקה. בברכה, דנה

08/03/2008 | 11:35 | מאת: כמו כן

של דיאט קולה ביממה זה בסדר?

07/03/2008 | 10:47 | מאת: אני

הדיאטנית שלי המליצה לי לקחת תוספת סידן (אני בת 21 בלי מחזור קרוב לשנתיים). ראיתי שיש הרבה מוצרים בשוק ולפי מה שהסבירו לי בסופר פארם עדיף שתהיה כמות קטנה יותר של סידן אבל שזה יהיה קאלציום קרבונט מאשר 600 מ"ג סידן לא כזה. אבל חוץ מזה יש הרבה שילובים חלק עם אבץ ומגנזיום וחלק עם ויטמין D בסוף קניתי 330 מ"ג סידן קרבונט עם אבץ ומגנזיום של סולגאר. זאת בחירה נכונה לדעתך? יש משהו ספיציפי שאת יכולה להמליץ לי עליו או לפחות לכוון אותי איכשהו? תודה

07/03/2008 | 13:51 | מאת:

שלום, הסידן הנספג ביותר הוא קלציום ציטראט, הוא פשוט הרבה יותר יקר מקלציום קרבונט ולכן מסתפקים בו רוב האוכלוסיה. רצוי לצרוך תוסף סידן של 250-300 מ"ג סידן זמין + ויטמין D לפחות 400 יחב"ל.המוצר שאת צורכת אינו מועדף.סידן עדיף לצרוך לבד. בברכה, דנה

07/03/2008 | 06:24 | מאת: ריקי

דנה שלום אני לוקחת מספר תוספות מזון, אומגה 3, סידן וברזל, האם ניתן לקחת התוספות ביחד? או צריך מרווח זמן בין אחד לשני? ידוע לי ההתוויות של הברזל. תודה ריקי

07/03/2008 | 08:17 | מאת:

שלום ריקי, אומגה 3 רצוי אחרי ארוחה המכילה שומן. ברזל רצוי הרחק מכל קום או תוסף+מיץ הדרים. סידן רצוי בסוף ארוחה, רצוי לא חלבית. בברכה, דנה

06/03/2008 | 18:43 | מאת: אור

שלום רציתי לדעת בבקשה כמה קל' יש בעלה חסה.. מה הקל' המדוייקות.. תודה רבה וסופ"ש נעים.

06/03/2008 | 19:48 | מאת:

שלום, כ- 5 קק"ל. בברכה, דנה

07/09/2008 | 09:07 | מאת: [email protected]

אבקש להצטרף לרשימת התפוצה של האתר ולקבל את ניוזלטר דוקטורט השבועי

07/09/2008 | 09:10 | מאת: [email protected]

אבקש להצטרף לרשימת התפוצה של האתר ולקבל את ניוזלטר דוקטורט השבועי

06/03/2008 | 16:20 | מאת: בתאל

שלום קניתי סוכרזית בשם סוכרה דיאט על בסיס סוכרלוז המרכיבים שלו הם: סוכרלוז ודקסטרוזה וסידן. האם השימוש בו בטוח? וכמה שקיות ממנו אפשר לצרוך ביום?

06/03/2008 | 16:35 | מאת:

שלום בת אל, השימוש בסוכרלוז בטוח לחלוטין נכון להיום, יש הגבלה בשימוש, אך מדובר בכמויות גדולות מאוד שאינן נצרכות על ידיד בני אדם. את יכולה להשתמש בשקיות כפי שהיית רגילה עד היום עם סוכרזית מסוג אחר. בברכה, דנה

06/03/2008 | 11:41 | מאת: liz

אני בת 24 הגובה שלי 1.70 ואני שוקלת 65 ק"ג. לפני שנתיים וחצי התחילו אצלי הפרעות אכילה.זה התחיל עם אנורקסיה שנמשכה עד שהגעתי למשקל 45 ,לא היה לי מחזור חצי שנה ובקיצור כל התופעות שנלוות למחלה.לאחר מכן התחילה תקופה של בולימיה שבמהלכה השמנתי.התקופה של הבולימיה הסתיימה לפני חצי שנה. מאז אני אוכלת בריא! היתי רוצה אבל לרדת 5 קילו לפחות ואני לא מצליחה. עשיתי עפילו בדיקת RMR במכון וינגייט שיצאה נורמלית ,שהגוף שלי שורף במנוחה 1350 קלוריות ולפי הנתונים האלה ניסיתי לנהל את התזונה שלי, אני כבר 4 חודשים לא אוכלת יותר מ1350 קלוריות ביום אבל אין שינוי במשקל בכלל. אני מבינה שזה כנראה תוצאה של ההפרעות אכילה שהיו לי אבל היתי רוצה לדעת , האם יש אפשרות לעשות משהו? או שאני כבר אף פעם לא ארזה? בתודה מראש

06/03/2008 | 14:52 | מאת:

שלום ליז, יש 2 אפשרויות: האחת לפנות לדיאטנית ולוודא שאכן תזונתך מתאימה והשניה להוסיף פעילות גופנית. בברכה, דנה

06/03/2008 | 00:33 | מאת: משה

על גבי אריזת רסק העגבניות כתוב BX200... מה זה ? תודה מראש משה

06/03/2008 | 09:51 | מאת:

שלום משה, BX הוא קיצור למונח BRIX - אחוז המוצקים המסיסים (כלומר, סוכרים) במוצר. בברכה, דנה

05/03/2008 | 15:25 | מאת: בת-אל

רציתי לדעת בבקשה כמה קל' יש בפרוסת גבנ"צ לייט שנמכרת במעדניה, וכמה אחוז שומן יש בפרוסה אחת והסימן התזונתי של טונה בשמן לפי מחשבוני הקל' שבאינטרנט האם זה כולל את כל השמן שיש בקופסה? אם לא, אז כמה קל' יש ב- 100 גר' טונה בשמן שמוציאים את רב השמן. תודה לך, בת-אל

06/03/2008 | 09:54 | מאת:

שלום בת אל, בפרוסה של גבנ"צ לייט במעדניה יש לרוב 9% שומן והיא מכילה כ- 50-60 קק"ל. לרוב המחשבונים לא כוללים את השמן אלא טונה מסוננת. על גבי קופסאות הטונה רשום כמה קק"ל יש ב-100 גר' טונה מסוננת. לכל טונה ערך מעט שונה אז התבונני מה כתוב על האריזה. בברכה, דנה

05/03/2008 | 15:06 | מאת: מדלן

הרבה פעמים קורה שאוכל נשרף. לדוגמא כאשר אנחנו מכינים צנים מלחם רגיל והוא נשרף..משחיר..ומתפחם.. האם זה לא בריא לאכול את זה? האם יש לזה איזו שהיא השפעה לא טובה על הגוף? תודה!

05/03/2008 | 20:41 | מאת:

שלום מדלן, לצערי לא חקרו השפעת מזון שרוף אכילתו ומחלות. כן ידוע שבישול בטמפ' גבוהות מאוד יכול לייצר חומרים מסרטנים במזונות מסויימים. בברכה, דנה

05/03/2008 | 11:43 | מאת: הדס

שלום לך,לפני כ10 שנים הורדתי ע"י דיאטת המכורים לפחמימות 40 ק"ג (בשנתיים)והייתי מאושרת עד הגג במהלך השנים הבאות העלתי את הכל,(3 הריונות וכו') עכשיו חזרתי לדיאטה ואני לא מורידה גרם למה למה למה ,אני עושה בדיוק אותו הדבר הצילי אותי

05/03/2008 | 12:00 | מאת:

שלום הדס, איני יכולה לדעת את הסיבה המדוייקת לכך, אך ייתכו והמטבוליזם שלך השתנה וידוע כי תגובה לדיאטה יורדת עם הזמן וככל שעשינו דיאטות בעבר. לא תמיד מה שעזר לפני 10 שנים יעזור עכשיו, ב- 10 שנים הגוף מאוד משתנה וכך תגובתו בין היתר לדיאטות שונות. המלצתי, הואיל ויש לך משקל ניכר לרדת, פני לדיאטנית קלינית שתכוון אותך לתזונה נכונה ואורח חיים בריא, ייתכן ואת צריכה לשלב יותר פעילות גופנית וכו'. בברכה, דנה

04/03/2008 | 22:50 | מאת: איילת

שלום, הדיאטנית הקלינית שלי אמרה לי שהיות ויש לי רמה של טריגליצרידים גבוהה (300. היה 365 אבל בעקבות דיאטה זה ירד כמעה) אז מומלץ לי לא לשתות חלב בריכוז גבוה. כלומר, עד כוס חלב אחת ביום ולחלק אותה בשתיות חמות. רציתי לשאול האם אפשר להחליף את חלב הפרה בחלב סויה או שקדים או אורז כך שאולי הם לא מייצרים טריגליצרידים ברמה כזו כמו של חלב הפרה? הבנתי אבל שקלסיום ופרוטאין ועוד כמה מרכיבים שיש בחלב הפרה אינם נמצאים בחלבים האלה. אם כן, מה כן אפשר לעשות בנושא? למשל אני רוצה לאכול דגני ברנםלקס- אינני יכולה לאכול אותם עם חלב... האם כך הדבר עם סוגי החלב האחרים שציינתי?

שלום איילת, לא ידוע לי כי חלב מעלה טריגלצרידים יותר ממוצרי חלב אחרים, ביחוד אם אחוזי השומן נמוכים. את יכולה לאכול קורנפלקס עם 3/4 כוס חלב או יוגורט במקום.תחליפי החלב מכילים לעיתים קרובות סוכר שמזיקים עוד יותר לטריגלצרידים. בברכה, דנה

04/03/2008 | 21:01 | מאת: עמית.

כמה קלוריות יש במנת נודלס קטנה?

04/03/2008 | 21:19 | מאת:

שלום עמית, על גבי האריזה רשום הערך התזונתי למנה או ל- 100 גר'. לכל נודלס ערך שונה ותלוי בגודל המנה. בברכה, דנה

04/03/2008 | 15:06 | מאת: אוריה.

שלום, כשאמא שלי מטגנת אוכל במחבת, היא נוהגת לשים בו שכבות עמוקות של שמן, וכיוון שאני יודעת כמה זה לא בריא, אני סופגת את המזון [קציצות, חזה עוף וכד'], השאלה שלי היא האם זה עוזר בהפחתת הזמן מהאוכל, או שזה לא משפיע הרבה?

04/03/2008 | 17:15 | מאת:

שלום אוריה, זה עוזר, אך לא באופן משמעותי. בברכה, דנה

04/03/2008 | 11:59 | מאת: mary

שלום רב, אני רוצה לשאול על בעיה בקשר לאכילה. יש לי אחות שהשמינה בגלל תרופה מסויימת לאחר שסיימה את הטיפול היא חזרה למשקלה הטבעי אבל היא הפכה להיות יותר רגישה לנושא האכילה לאחר מה שעברה בתקופת הטיפול. למשל כאשר האוכל טעים והיא רוצה לטעום ממנו קצת יותר אז היא זורקת אותו בפח כלומר היא אוכלת עד מידה מסויימת ואם בא לה לאכול יותר היא זורקת את האוכל. השאלה שלי האם היא תפתח מחלה בגלל ההתנהגות שלה? האם זו בעיה ? האם היא צריכה להשתמש בדרך אחרת להגביל את כמות האוכל? ברצוני להזכיר שהמשקל שלה רגיל כלומר משקל גוף 53 לגובה 165 ס"מ וגם שהיא לא עושה את זה תמיד(אולי 3-4 פעמים בשבוע. אני מקווה שתענו לי על השאלה. [email protected]

04/03/2008 | 17:13 | מאת:

שלום מרי, לא הייתי מרחיקה לכת ואומרת כי יש פה הפרעת אכילה קיצונית או מטרידה, זוהי התנהגות קצת שונה אך ידועה בקרב מטופלים. מצד שני לא הייתי מזניחה או מתעלמת לגמרי והייתי ממליצה לך לפנות למומחה לתחום להפרעות אכילה, כלומר לפסיכולוג או פסיכיאטר או לדיאטנית המתמחה בתחום. בברכה,דנה

04/03/2008 | 09:21 | מאת: ד

על פי כמה מאמרים שקראתי הפה מוריד את אחוזי השומן בדם אך גם שמעתי שהוא מעלה את הכולסטרול זה נכון??? תודה!!

04/03/2008 | 17:13 | מאת:

שלום, קפאין לא מוריד כולסטרול באף מחקר איכותי מדעי. מחקרים הראו שאנשים הצורכים למעלה מ-8 כוסות קפה ביום סובלים יותר מכולסטרול גבוה, אך זהו מחקר התסכלותי ולא התערבותי ולכן בעייתי מבחינת מסקנות. כמו כל דבר, אם צורכים במידה, 2-3- כוסות ביום, זה לא מזיק אך יתכן וגם לא מועיל. בברכה, דנה

03/03/2008 | 23:03 | מאת: יובל

והשאלה היא. על מיץ רכז רימונים. כמה קלוריות יש לכפית? למיץ הכי מרוכז. (רכז רימונים) יובל

03/03/2008 | 23:36 | מאת:

שלום יובל, כ- 30-40 קק"ל. בברכה, דנה

03/03/2008 | 17:53 | מאת: יוסי

האם יש הבדל בין קואקר 'דק' לקואקר 'עבה '?...מה עדיף ?ולמה. תודה מראש יוסי

03/03/2008 | 19:43 | מאת:

שלום יוסי, אין הבדל ביניהם מבחינה תזונתית, ההבדל נובע מרמת הטחינה שלהם. בברכה, דנה

03/03/2008 | 06:48 | מאת: נועה

שלום איזה גבינה הכי בריאה? הכוונה בלי מלח ובלי סוכר אני אוכלת גבינה בשם מון בליין לייט זה לא בריא נכון? יש בזה טונה מלח נכון? אז איזה גבינה בריאה או ממרח?

03/03/2008 | 10:36 | מאת:

שלום נועה, כל גבינה יתרון וחסרון. אמנם מון בלאן לייט עתירת מלח אך מהווה מקור מצויין לסידן. כנ"ל לגבי בינה צהובה שעתירה בשומן ובכולסטרול אך מהווה מקור טוב לסידן. לכומתן רוב הגבינות הלבנות הרכות מהוות מקור סביר לסידן אך מכילות פחות נתרן ושומן, ולכן אין אחת עדיפה, מומלץ לצרוך מכולן במינון הנכון. בברכה, דנה

02/03/2008 | 22:42 | מאת: גלית

יש אתר תזונה חדש בשם: WWW.DIET4YOU.CO.IL כדאי להיכנס....

02/03/2008 | 21:40 | מאת: דוד

שלום דנה האם יש משהו ברסק עגבניות שמחייב להגביל את צריכתו ?(אני אוכל בממוצע שלוש מאות גרם ליום , מאתיים כמרק .) תודה דוד

02/03/2008 | 21:47 | מאת:

שלום דוד, אם זה רסק ללא חומרים משמרים ותוספת מלח ו/או סוכר ואינך סובל מאי ספיקת כליות, איני רואה סיבה מיוחדת להגבלה. בברכה, דנה

02/03/2008 | 14:24 | מאת: שאלה

אם אני שמה בכוס חד פעמית (100 גרם) אורז, שופכת לסיר ומוסיפה כוס וחצי מים- הכמות שתתקבל- כמה קלוריות היא מכילה? כנל לגבי פתיתים, קינואה ואורז לסושי? תודה מראש

02/03/2008 | 14:34 | מאת:

שלום, בכוס אורז לבן לפני בישול יש כ- 716 קק"ל. בכוס אורז לבן מבושל יש כ- 240 קק"ל. בכוס אורז מלא לפני בישול יש כ- 690 קק"ל. בכוס אוז מלא מבושל יש כ- 220 קק"ל. קק"ל לסושי תלוי בסוג יכול לנוע בין 50-100 קק"ל לאחד. בכוס פתיתים לפני בישול יש כ- 600 קק"ל וכוס פתיתים מבושלים יש כ- 200 קק"ל. בכוס קינואה לפני בישול 630 קק"ל. בכוס קינואה מבושלת יש כ- 222 קק"ל. בברכה, דנה

02/03/2008 | 15:06 | מאת: שאלה

האם מכמות של 100 גר' (כוס חד פעמית) אורז לבן יוצאת כמות המכילה 240 קלוריות?? נשמע לי הרבה ביחס לכמות... את בטוחה שלא פחות? שוב, מדובר על כוס חד פעמית... תודה ומצטערת על הטרחה

01/03/2008 | 22:37 | מאת: נועה

האם באמת הכל עניין של הרגל?. סתם לדוגמא לפני שנה +. אחרי שעור פילאטיס אכלתי פרי. וכנראה זה לא הספיק חד פעמי אחרי השעור, ולא אכלתי המון שעות אח"כ כי לא הייתי לא במקום שיש לי מה לקנות ולא היה איתי אוכל, ואחרי מס' שעות שאכלתי עדיין הייתי רעבה ככה במשך תקופה, ומאז אני מפחדת להיות רעבה. ושמתי לב שאני אוכלת עוד לפני שאני נהיית רעבה, כי עבר שלוש שעות מאז שאכלתי קודם, אז יאלה לפני שאני נהיית רעבה. או שעתיים כי עוד שעה י ש לי פגישה של שעה, ובגלל ששמתי לב לזה החלטתי לשבור את זה, ולהראות לעצמי שזה שפעם אחת הייתי כל הזמן רעבה. זה לא אומר כלום, ולכן עכשיו אני מרגישה את הגוף שלי. סתם דוגמא פעם הייתי רגילה בבוקר לפני הלימודים רק קפה ועוגיה ובעשר את הלחם שלי ועכשיו איך שאני פותחת עיינים לא משנה רעבה או לא, אז יש אוכלת לחם, ופרי פחות "משביעה". אבל ברור לי שהכל זה אמונות אצלי, ועכשיו אני יוצאת מזה. כמו שלדוגמא במקום לחם אכלתי 3 פירכיות עם טחינה ופסטרמה לארוחת ערב, ובעצם אני מנסה להרגיל את עצמי לא להיות כל הזמ בתחושה של שובעה. ושהכל בסדר. השאלה שלי היא בכללי ובגדול האם בכלל ניתן להרגיל את הגוף סתם לדגומא לאכול כל 5 שעות,? או לאכול רק מהצהריים או לאכול בבוקר רק פירות טרופיים(כמו שמרית מהנטורופתיות אומרות?) אם למשל עכשיו במשך שבוע אני החליט כי ככה אני רוצה (סתם דוגמא) שכל בוקר אני אוכלת תפוח ורק אחרי 4 שעות של לימודים אני אוכלת איזה פיתה עם משהו,או אחרי ה 4 שעות רק קורנפלקס עם יוגורט. האם בסופו של דבר הגוף "התרגל לזה|? ובכלליות למרות שאני מתגברת על זה מאוד יפה והייתי בטיפול גם ואני עוד בתהליך עם עצמי לבד. האם זה נכון שלא כל הזמן צריכים להיות שביעים,? ואפשר גם להרגיש רגיל. אשמח לתגובתכם ועוד יותר, שהעולם לא התפהך ש אנשים שחולים שבוע ואז בקושי אוכלים, ואני יותר מידי עושה מזה עניין. אבל עכשיו אני בכוונה נהיית רעבה כדי להראות לעצמי שזה לא נורא, ברור לי שצריך לאכול מאוזן. אבל זה חלק מהמקור כדי להתגבר על משהו צריך שזה יקרה ואז לראות שלא קרה דבר. בתודה נועה

02/03/2008 | 09:04 | מאת:

שלום נועה, לצערי לא כלך כך הבנתי את שאלתך, הואיל והסיפור מאחוריו קצת מבולבל. הרגלים אנו לומדים ורוכשים לאורך זמן, וזה כולל הרגלי אכילה. נראה לי שאת מאבדת כיוון וכדי לפנות לאיש מקצוע שיכול לעזור בקבלת החלטות מתאימות ובזמן הנכון. בברכה, דנה

29/02/2008 | 23:16 | מאת: רותם

אני מחפשת כבר המון זמן כמה שוקלים דגני הבוקר ברנפלקס, צ'יריוס וקורנפלקס בכוס חד פעמית אחת, והתשובות תמיד שונות ויש ביניהן פער רב. תוכלו להגיד לי כמה שוקלת כוס ברנפלקס\צ'יריוס\קורנפלקס?

02/03/2008 | 09:01 | מאת:

שלום רותם, כוס חד פעמית של הקורנפלקסים הנ"ל נע בין 30-40 גר'. בבמוצע. בברכה, דנה

29/02/2008 | 12:09 | מאת: בני

שלום אני שוקל 64 קילו וגובהי 1.80 מבנה גוף רזה ורציתי לדעת איך אפשר לעלות במשקל כך שאהיה במבנה גוף נורמלי? תודה

שלום בני, עליך לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים לייעוץ אישי וקבלת תפריט מתאים. בברכה, דנה

29/02/2008 | 10:11 | מאת: משה

משקה קל דיאט תה, מכיל בנוסף לממתיקים מלאכותיים גם קרמל. ראיתי שקרמל מופק מסוכר, האם זה אומר שהנ"ל אסור לסוכרתיים?

29/02/2008 | 10:51 | מאת:

שלום משה, בהרבה משקאות דיאטטים יש סוכר ו/או קרמל.אך כמו תמיד הכל תלוי בכמות. רשימת הרכיבים נכתבת בסדר מסויים כאשר הראשון ברשימה הוא המרכיב העיקרי וככל שמתקדמים החלק היחסי של המרכיב יורד. אתה יכול לראות שבמשקאות רגילים סוכר ומים הינם המרכיבים הראשונים ואילו במשקאלות דיאט, סוכר וקרמל הינם איפשהו באמצע או לקראת הסוף, דבר המעיד על תכולתם הקטנה והזניחה.כמו כן אתה יכול להתסכל על כמות הפחמימות במוצר ולראות שהיא קטנה בהרבה לעומת המוצר הרגיל. בברכה,דנה

29/02/2008 | 03:30 | מאת: יואל

דנה שלום כתבתי לך לפני כמה חודשים ושאלתי אותך מהם הערכים התזונתיים של החלק הפנימי, הלבן של קליפת התפוז, שכן אני מאוד אוהב לאכול את החלק הזה של הקליפה. ענית לי שאינך יודעת בדיוק מהם הערכים התזונתיים של חלק זה. מאז אני מנסה נואשות לברר את העניין, אך כל מאמציי עלו בתוהו ונחלו כישלון. האם תוכלי לעזור לי בכך? על פניו, וכמי שאינו איש מקצוע בתחום התזונה, נראה לי שהחלק הפנימי של קליפת התפוז עשיר בסיבים תזונתיים. אני צודק?

29/02/2008 | 10:52 | מאת:

שלום יואל, יכול להיות שכן, המידע שלי לא השתנה, אין מידע כתוב בנושא הואיל והרוב לא צורכים חלק זה של הפרי. בברכה, דנה

10/03/2008 | 16:49 | מאת: חיים

האם קיבלת תשובה

29/02/2008 | 03:22 | מאת: שלמה

ידוע לי כי ירקות חתוכים עוברים תהליך חמצון ועקב כך רצוי לאכלם ישר לאחר החיתוך. שאלתי: אם אני אוכל את סלט הירקות שלי כחצי שעה לאחר הכנתו, האם בפרק זמן קצר יחסית זה הערכים התזונתיים של הירקות נפגעים? אם בפרק זמן זה אני שם את הסלט במקרר, האם זה יכול לשמור על הערכים התזונתיים של הירקות? האם יש ירקות שהם יותר "מועדים לפורענות" מבחינת תהליך החימצון שהם עוברים כשהם חתוכים, או שאין הבדל בין הירקות מהבחינה הזאת?

29/02/2008 | 18:09 | מאת:

שלום שלמה, מרגע החיתוך חל תהליך חמצון של ויטמינים, ולכן רצוי לאכול זמן קרוב לחתיוך. ככל שמחכים הערך התזונתי מבחינת ויטמינים יורד. קירור מאט את קצב החמצון אך לא מונע אותו.אין הבדל משמעותי מבחית חמצון בין ירק לירק או פרי לפרי. בברכה, דנה

28/02/2008 | 18:57 | מאת: אלונה

שלום! אבי חולה סוכרת ורוצה לדעת איזה לחם מתאים לו לאכול...לאו דווקא דיאטטי...אלא ללא תוספת סוכר. תודה

28/02/2008 | 19:28 | מאת:

שלום אלונה, אין לחם ספציפי, זה תלוי בכמות של הלחם. כמובן רצוי לחם מחיטה מלאה או שיפון ולהגביל את הכמות. מעבר לכך יש לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ, דיאטה לסוכרת צריכה להיות תחת השגחה צמודה של דיאטנית. בברכה, דנה

28/02/2008 | 11:31 | מאת: נועה

הי דנה, למדתי מהפורום הזה שכדאי לאכול אוכל כשהוא טרי בגלל שהוא מתחמצן ומאבד מערכיו התזונתיים עם הזמן בגלל תהליכי החימצון. רציתי לברר מה זה בדיוק התהליך הזה. האם כל הטוב שבירק נאבד? האם חימצון מתרחש רק לויטמינים? האם גם למינרלים? בקיצור, אלו מהמרכיבים של האוכל מתחמצנים? אני יודעת לדוגמה שאומרים גם על קואקר טחון שהוא מתחמצן. השאלה, שוב, היא אלו מרכיבים שלו? מה אני מקבלת מקואקר שנטחן לדוגמה לפני שבוע? אלו מרכיבים נשמרים ואלו לא? כנ"ל לגבי סולת, זרעי פשתן וכיוצא בזה לכל שאר הדגנים, הירקות וכו'. תודה רבה, נועה

28/02/2008 | 18:02 | מאת:

שלום נועה, חמצון הינו תהליך כימי בו מרכיבי חמצן נקשרים למרכיבים אחרים, בעיקר בויטמינים ומשנים את המבנה ואת פעולתם הנוגדת חמצון. לרוב זה קורה לויטמינים ולכן מזון שאינו טרי נחשב לפחות מזין.הואיל וויטמינים נמצאים בכמויות גדולות בירקות, פירות דגנים וקטניות, אלו חשופים יותר לחמצון ולהרס הויטמינים. יחד עם זאת גם חומצות שומן יכולות לעבור חמצון ולאבד מאיכותן, כמו חומצות שומן חד בלתי רוויות בשמן זית שמתחמצנות בקלות, בייחוד בטמפ' גבוהות או שהשמן מתיישן. בברכה,דנה

28/02/2008 | 20:28 | מאת: נועה

27/02/2008 | 19:05 | מאת: ofir

שלום, אני חייל כבן 20 והתגלה אצלי ריפלוקס לפני כשנה וחצי. בתחילה ששירתתי כלוחם, אך בעקבות הריפלוקס ובעקבות פציעה עברתי לשרת ביחידה פתוחה. בבסיס סגור לא יכולתי לאכול מכיוון שהייתי מקיא את מה שהייתי אוכל בגלל האוכל הצבאי שלא התאים לי. כרגע אני נמצא בבסיס בין 8:00-16:00, ולא אוכל כלל בבסיס. אני אוכל בבוקר חלב עם ברנפלקס, לוקח כריך לבסיס-אני משתדל שהכריך יהיה מחיטה מלאה, ולאחר מכן שאני מגיע הביתה בסביבות 5 אני אוכל עוד ארוחה שכוללת מנת פחמימות (תפוא, ספגנטי, פתיתים אורז) ועוד מנת בשר (חזה עוף,עוף,משתדל להמנע משניצל מטוגן). ולפעמים בערב אני אוכל עוד משהו קל שיתעכל מהר מכיוון שאני לא יכול לאכול בסמוך לשינה אחרת אני קם עם בחילות. כרגע אני בתת משקל 53ק"ג על 173 גובה. אני מבקש הצעות לתפריט מאוזן שייקל על הריפלוקס שלי ויחד עם זאת שאוכל להעלות במשקל. כמו כן עוד הצעות אם אפשר למאכלים שנחשבים בריאים. בתודה מראש אופיר

27/02/2008 | 22:21 | מאת:

שלום אופיר, פורום זה לא נועד למתן תפריטים אלא לייעוץ כללי, אשר אינו מחליף ייעוץ של דיאטנית קלינית, לו אתה זכאי גם בצבא. העקרון ברפלוקס הוא גם בסוג המזון ובעיקר בהתנהגות אכילה. יש להמנע מקפאין (קפה, תה, קולה, שוקולד), מזונות עתירי שומן ומטוגנים, עישון, אלכוהול, בצל ושום, ומזונות חריפים. כל השאר חופשי לגמרי ללא מגבלה. לגבי התנהגות אכילה: ארוחות תכופות וקטנות לאורך היום, לא לשכב לפחות שעה לאחר ארוחה וגם לא לבצע פעילות גופנית, יש הטוענים שהפרדת נוזלים ממוצקים יכולה לעזור (הפרדה של 1/2 שעה בין אחד לשני), אכילה איטית, לעיסה ממושכת . כמו כן רצוי לקחת נוגד חומצה בהמלצת רופא. בברכה,דנה

28/02/2008 | 18:37 | מאת: ofir

היי דנה, תודה על מה שכתבת אבל את זה אני יודע כבר מזמן. אני צריך יותר סוגים של דברים שכן מותר לאכול ולא מה אסור. בתודה אופיר

27/02/2008 | 18:41 | מאת: דני

שלום דנה היין הוא טוב, כי יש בו פנולים פוליפנולים ורזרואטרול ועוד. כל זה בא ליין מקליפת הענב בעיקר....אז למה לא לאכול צימוקים במקום לשתות יין ? הכליפה והענב בפנים חוץ מהמיים תודה דני

27/02/2008 | 19:03 | מאת:

שלום דני, חלק מהזמינות של הפנולים תלויה בתסיסה ובהכנת היין בשילוב האלכוהול. השאלה למה לא לאכול את הענבים ולאו דווקא צימוקים. תהליך הייבוש מוריד זמינות פנולים ונוגדי חמצון אחרים. לכן עדיף לצרוך את המוצר הטרי בכל מקרה. בברכה, דנה

26/02/2008 | 23:09 | מאת: לוטן נחמני

שלום רציתי לדעת כמה קלוריות יש בפרגיות 170 גרם ללא שמן רק מלח פלפל

27/02/2008 | 08:29 | מאת:

שלום לוטן, יש כ- 170-200 קק"ל. בברכה, דנה

26/02/2008 | 17:36 | מאת: אלון

שלום האם יש משהו תזונתי נגד אוסטאו אריטריטיס O.A בברך ? תודה אלון

26/02/2008 | 19:24 | מאת:

שלום אלון, אין הברה מחקרים טובים בנושא שיכולים להעיד כי תזונה מסויימת עוזרת לאוסטאורטריטיס מלבד ירידה במשקל, אם סובלים מעודף משקל, לדאוג למאזן תקין של סידן וויטמין D ע"י מזון ותוספים בהמלצת הרופא,יש מעט מחקרים לגבי תוסף ויטמין C אך אין המלצה על נטילתו. פעילות גופנית יכולה לעזור וכמובן יש את הכונדריטין/גלוקוזאמין שניתנים כתוסף מזון. בברכה, דנה

27/02/2008 | 18:47 | מאת: אלון

שלום דנה צרכתי גלוקוזמין סולפט ...ללא הועיל... הנה מחקר שמאשר זאתhttp://www.annals.org/cgi/content/abstract/148/4/268 תודה אלון

26/02/2008 | 17:25 | מאת: נעמה

שלום ברצוני לדעת האם הטונה בשמן מקופסת שימורים היא רק משמן או גם מציר הדג.. אני לא כ"כ אוהבת את הטעם אבל האם עדיף לי לאכול טונה במים או שאין חשיבות לעניין..

26/02/2008 | 19:17 | מאת:

שלום נעמה, לא בטוחה שהבנתי את שאלתך, אך דג הטונה שנמכר בשימורים משומר בשמן, לאו דווקא של הדג,לרוב שמן רגיל צמחי או במים עם מלח. השמן אינו ממקור הטונה ולא ציר דגים. מבחינתי אין הבדל בין טונה בשמן לבין טונה במים מלבד מבחינה קלורית. בברכה, דנה

27/02/2008 | 14:25 | מאת: נעמה

בהמשך לתשובתך.. איזה טונה את ממליצה לאכול? טונה בשמן או במים?

26/02/2008 | 16:30 | מאת: נילי

כמה קלוריות שורפים בהערכה עדינה מ- 200 כפיפות בטן ב 7 דקות בערך? לפי איך סופרים למעשה? לפי זמן קצב או מספר כפיפות? תודה

26/02/2008 | 16:45 | מאת:

שלום נילי, בערך 55 קק"ל. זהו לא ספורט "שורף" קלוריות. סופרים לפי עצימות ודופק. בברכה, דנה

26/02/2008 | 14:27 | מאת: נטע

דנה שלום, האם יכול להגרם נזק אם לוקחים כדורי ברזל שהקיבה ריקה כמה ימים ?? תודה לך.

26/02/2008 | 14:54 | מאת:

שלום נטע, ממש לא. לרוב מומלץ לקחת על קיבה ריקה עם מיץ הדרים, זה רק משפר ספיגה. בברכה, דנה

26/02/2008 | 13:57 | מאת: יפעת

שלום רב, אני בת 23 ומאז הצבא בערך סובלת מקיבה רגישה.כל דבר כמעט שאני מכניסה לפה יוצא אחרי חצי שעה מקסימום.אם אני אוכלת מאכלים שקשורים בחלב/סיבים תזונתיים/קטניות ועוד,אני יכולה לסבול לאורך כל היום מכאבי בטן,גזים,בילוי בשירותים גם 5 או 6 פעמים ביום. מה הבעיה שלי? אילו בדיקות אני צריכה לעשות? למי לגשת? המצב מאוד מתסכל ומעיק בחיי היומיום. תודה

26/02/2008 | 14:53 | מאת:

שלום יפעת, פני לגסטרואנטרולוג. בברכה, דנה

26/02/2008 | 08:10 | מאת: נעמי

היי רציתי דעת כמה קלוריות יש בדברים הבאים: ספל קפה של: 1 אורז לבן רגיל 2 אורז מלא 3 לסושי 4 פתיתים 5 קינואה הכוונה היא לספל קפה סטנדרטי המכיל בתוכו לדוגמה אורז יבש...כמה קלוריות יש בכל התכולה שתתקבל מזה? בנוסף בקשר לתרסיס שמן- האם הוא באמת רק כמה קלוריות לריסוס? תודה רבה

26/02/2008 | 12:36 | מאת:

שלום נעמי, בכוס אורז לבן לפני בישול יש כ- 716 קק"ל. בכוס אורז לבן מבושל יש כ- 240 קק"ל. בכוס אורז מלא לפני בישול יש כ- 690 קק"ל. בכוס אוז מלא מבושל יש כ- 220 קק"ל. קק"ל לסושי תלוי בסוג יכול לנוע בין 50-100 קק"ל לאחד. בכוס פתיתים לפני בישול יש כ- 600 קק"ל וכוס פתיתים מבושלים יש כ- 200 קק"ל. בכוס קינואה לפני בישול 630 קק"ל. בכוס קינואה מבושלת יש כ- 222 קק"ל. לגבי תרסיס השמן - זה תלוי כמה מרססים. בברכה, דנה

26/02/2008 | 16:02 | מאת: רונה

על איזו כוס בדיוק מדובר? של כמה מ"ל? תודה

25/02/2008 | 22:49 | מאת: לינור

שלום הייתי רוצה לדעת בבקשה כמה קל' יש בחומץ.. תודה

26/02/2008 | 12:29 | מאת:

שלום לינור, בכף חומץ יש כ- 3 קק"ל, וב-100 גר' יש 20 קק"ל. בברכה, דנה

25/02/2008 | 21:29 | מאת: יגאל

שלום רב. מבקש לדעת האם קיימת בעיה באכילת שום ,כאשר החלק המרכזי בו ירוק. כאילו ממשיך לגדול. מודה מראש על תגובה ממצה. יגאל

26/02/2008 | 12:21 | מאת:

שלום יגאל, לא ידוע לי על בעיה כלשהי בנושא, אך זה לא אומר שאין. רצוי להתייעץ עם מומחה לחקלאות או מזון. בברכה, דנה

25/02/2008 | 20:19 | מאת: נלי.

שלום, אני אוכלת ירקות מאודים על בסיס יומיומי (דלעת, כרוב, כרובית, גזר, ברוקולי, בטטה, בצל), והבעיה היא שאני מסוגלת לאכול כמות רצינית של הירקות בלי לשים לב בכלל. האם אני צריכה להכליל את הקלוריות בהן?

26/02/2008 | 12:19 | מאת:

שלום נלי, אם הכמויות מאוד גדולות ואת מנסה לרדת במשקל ונתקעת, אז כדאי להכליל אותם בכמות הקלוריות. בברכה, דנה

25/02/2008 | 15:39 | מאת: רחלי

ידוע שאם לוקחים כדורים כאלה ואחרים שגורמים לשלשולים מורידים במשקל....שאלתי היא האם גם שלשול טבעי גורם לירידה במשקל....? למשל אם אוכלים משהו מקולקל ומשלשלים אחרי....? מזה בעצם אומר כשמשלשלים? שהגוף לא הספיק לקלוט את כל החומרים ממנו מורכב המזון ולכן כביכול מרזים? כי אוכלים משהו ורק חלקו נספג בגוף? תודה רבה מרחלי.

25/02/2008 | 16:29 | מאת:

שלום רחלי, בשלב ראשון של השלשול הירידה במשקל בעיקר נובעת מאיבוד נוזלים. אם השלשול ממושך או כרוני תהיה ירידה בשלב הבא במסת שריר ורק לבסוף במסת השומן לאחר תקופה של כ- 10 ימים. ברור שהירידה במשקל נובעת מחסר במרכיבים חיוניים לגוף שאינם נספגים במזון, כי אלו עוברים מהר מדי במערכת העיכול. בברכה, דנה

04/03/2008 | 19:16 | מאת: שם בדוי

אמא שלי מקיאה ומשלשלת ואני לא יודעת מה לתת לה לאכול היא סובלת בהתחלה היא אכלה קצת ועכשיו היא רעבה אבל היא לא יודעת מה אסור ומה מותר אשמח עם תאני לתשובתי במהרה בפורום תודה.

26/03/2008 | 19:44 | מאת: בדוי

שתאכל לך את הלב

25/02/2008 | 11:11 | מאת: יפית

שלום אני שותה כ-10 משקאות חמים ביום וכדי לחסוך בקלוריות אני שמה שקית סוכרזית בכל משקה, הסוכרזית שאני משתמשת בו נקרא סוכר לייט על בסיס סוכרלוז והוא מכיל סוכרלוז ודקסטרוז, האם הסוכרזית הזאת בטוחה לשימוש? והאם לצרוך כ-10 שקיות ממנו ביום זה בסדר? והאם סוכרזית באופן כללי מסרטן ולא בריא כמו סוכר רגיל או סוכר חום? בבקשה תענו לי

25/02/2008 | 16:31 | מאת:

שלום יפית, המוצר שאת משתמשת בו אינו נקרא סוכרזית אלא תחליף סוכר מלאכותי. זהו תחליף סוכר בטוח לשימוש. לא הוכח עד היום כי כל אחד מתחליפי הסוכר השונים מסרטנים או גורמים לתמותה.הכמות שאת צורכת נחשבת לבטוחה. בברכה, דנה

25/02/2008 | 17:38 | מאת: יפית

25/02/2008 | 10:38 | מאת: ירדן

שלום, ברצוני לדעת האם כמות הסידן אשר נקלטת בגוף ממוצרי חלב משתנה ביחס לאחוזי השומן? כלומר האם ביוגורט כלשהו של 3% שומן יקלט יותר סידן בגוף מאשר אותו סוג יוגורט אך של 1% שומן? כנ"ל לגבי חלב..גבינות למינהן..קוטג' וכו'. בתודה מראש.

25/02/2008 | 16:33 | מאת:

שלום ירדן, במוצרי חלב דלי שומן ישנה בעיה כי כמות הויטמין D בהם נמוכה. ויטמין זה הינו חיוני לספיגת סידן במעי. לכן ככל שיורד אחוז השומן מעבר לגבול בו אין מספיק ויטמין D יורד אחוז ספיגת הסידן. מאידך, כמויות גדולות של שומן מעכבות ספיגת סידן, ולכן חשוב האיזון.מוצרים של 5-30% נחשבים לתורמי סידן טובים יותר מאלא באחוזי שומן נמוכים או גבוהים מאלו. רצוי למצוא את אלו שבאמצע הטווח והמועשרים בסידן כגון גבינה צהובה ומותכת.כמו כן היום דואגים להעשיר חלק ממוצרי החלב לא רק בסידן אלא גם בויטמין D אך זה יעיל רק במזונות בעלי אחוזי שומן של 1.5% ומעלה. מזונות של 0% שומן הם אינם יעילים בספיגת סידן. בברכה, דנה בברכה, דנה

24/02/2008 | 20:42 | מאת: אלדד

ד.נ. כמה שומן (כללי, ומתוכו רווי), נתרן ורכיבים חשובים אחרים יש בבשר לבן, לעומת בשר בקר? שנית, האם מבחינה תזונתית או בריאותית יתרונותיו לעומת חסרונותיו עולים או נופלים מאלה של בשר לבן? תודה. אלדד

25/02/2008 | 10:32 | מאת:

שלום אלדד, הואיל ויש הרבה חלקי בשר ויש הבדל בין החלקים בחיה עצמה נתתי ממוצע. בבשר לבן יש בבמוצע בחלקים הרזים ב- 100 גר': 145 קק"ל, 21 גר חלבון, 6 גר' שומן מתוכם 2 גר' שומן רווי ו- 61 מ"ג כולסטרול. יש בו 0.7 מק"ג ויטמין B12 2 מ"ג אבץ 1 מ"ג ברזל וכ- 60 מ"ג נתרן. לעומתו בבשר בקר יש 135 קק"ל, 22 גר' חלבון, 4.6 גר' שומן ומתוכו 1.7 גר' שומן רווי, 47 מ"ג כולסטרול, 1.2 מק"ג ויטמין B12, 4.4 מ"ג אבץ, 1.63 מ"ג ברזל טכ- 60 מ"ג נתרן. מכל אלו בשר בקר נחשב למזין יותר מבחינת הרכב השומן, ברזל, אבץ וויטמין B12. בברכה, דנה