פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
16/11/2008 | 07:59 | מאת: אבי

ד.נ. האם בשתייה יומיומית מתונה של קפה (ספל אחד או שניים) ושל תה (כוס אחת או שתיים) כרוכים נזקים הגדולים מהתועלת, או שתועלתה עולה על נזקיה, אם בכלל? אבי

16/11/2008 | 17:10 | מאת:

שלום אבי, עד ביום המחקרים הראו ששתיה של 2-3 כוסות קפה או תה ביום מועילות יותר מאשר מזיקות, מהיבטים רבים, כולל מחלות ממאירות, מחלות ניווניות ועוד. בברכה, דנה

16/11/2008 | 07:56 | מאת: שושי

האם יש צורך בתזונה מיוחדת לאחר כריתת טחול?בעלי לפני כריתת טחול.לתשובתכם אודה.

16/11/2008 | 17:13 | מאת:

שלום שושי, אין תזונה מיוחדת לאחר כריתת טחול. בברכה, דנה

לפני כשישה חודשים עורקי הקרוטיס אצלי היו במצב של הפרעה המודינמית חמורה באותה עת נכנסתי למשטר של דיאטת הרזיה מסודרת בלויי צמוד של דיאטנית מוסמכת לפני כשבוע נבדקתי באמצעות אולטרסאונד ובדיקה של הרופא המטפל ונמצא שמצבי השתפר והיום מדובר בהפרעה המודינמית קלה האם שיפור בהפרעות המודינמיות בעורקי הקרוטיס נובע עקב דיאטה ותזונה נכונה שגרמה להורדה של 30 קג במשקל הגוף

שלום מירב, בהחלט כן, חלק מהתהליך של ירידה במשקל ותזונה בריאה היא הורדה משמעותית בקוטר ובגודל הפלאק הטרשתי ומניעת חסימה של כלי דם. הדיאטה שלך היא הוכחה ניצחת לכמה תזונה נכונה יכולה להשפיע על מצב כלי הדם בגופינו. המשיכי בדרכך. בברכה, דנה

15/11/2008 | 23:27 | מאת: עינב מלכיאל

האם רחיצה בים המלח עלולה להזיק לאדם שסובל מיתר לחץ דם

16/11/2008 | 17:18 | מאת:

שלום עינב, התשובה היא, לא. בברכה, דנה

15/11/2008 | 22:23 | מאת: נגה

שלום אני עושה דיאטת פורטפוליו של אוניברסיטת טורונטו-קנדה להורדת כולסטרול ומצליחה מאוד. אחד המוצרים שיש לאכול הוא הטופו. אני בת 64 ונמצאת בקבוצת סיכון לסרטן השד בגלל סיפור במשפחה. האם יש סיכון באכילת טופו כל יום (50 גר') ומהי הכמות המותרת לאכילה טופו ביום/בשבוע? בתודה מראש נגה

16/11/2008 | 17:17 | מאת:

שלום נגה, לצערי אין המלצות בטוחות בנוגע לשימוש במוצרי סויה וסרטן השד. אין הנחיה חד משמעית להמנע וגם אין המלצה כמה מותר ואם בכלל. הואיל ואיני רואה בטופו מזון בריאותי או חיוני במיוחד, הייתי מחליפה אותו במקור חלבוני אחר, כגון גבינה,ביצה או דג או קטניות. בברכה, דנה

19/12/2008 | 10:34 | מאת: מרי

מבקשת לקבל תפריט להורדת כולסטרול

15/11/2008 | 19:01 | מאת: בני

שלום, אבי בן 59 חולה, כוצאה מסרטן בקיבה הוא מוזן מזה כחודשיים על ידי צינורית למעי באוסמולייט (8 פחיות ביום). לאחרונה הוא התחיל לסבול מאוד מעצירות וכתוצאה מכך מטחורים כואבים. רציתי לשאול אם יש תחליף לאוסמולייט שלא יוצר עצירות וטחורים? שמענו על מזון נוזלי בשם JEVITY, האם הוא יכול לשמש תחליף כזה? בתודה מראש בני

16/11/2008 | 17:15 | מאת:

שלום בני, ג'ביטי בהחלט יכול להוות תחליף מצויין, יש לו הרכב דומה לאוסמולייט רק מתוסף סיבים תזונתיים העוזרים גם במקרה שלשול וגם למקרי עצירות. חשוב להוסיף מים בסטומה, לפחות 500 מ"ל ליממה. רצוי להתייעץ עם הדיאטנית בבית החולים אליו אביך שייך. בברכה, דנה

15/11/2008 | 18:28 | מאת: צמחונית

שלום רב ! אני צמחונית ואני עושה דיאטה לפי שיטת הנקודות. אני לא אהבת ביצים כל כך אבל אני מבינה שזה חשוב לאכול אותן - רצוי כל יום- לצמחונים. אני נוהגת לאכול את החלבון בלבד (לפעמים רק אחד ולפעמים 3 מטוגנים בכפית שמן זית ) גם כי אני לא משתגעת על החלמון וגם בגלל הערך שלו רציתי לשאול : האם יש משהו חשוב בחלמון הביצה שאני מפספסת? כלומר אני מבינה שבשביל חלבון החלבון אמור להספיק (אני אוכלת גם עדשים ומוצרי חלב) אבל מעבר לכך - האם כדאי לי לאכול את החלמון מסיבה כלשהי? ויטמינים ? או שאני יכולה להמשיך ולאכול רק את החלבונים?

15/11/2008 | 20:45 | מאת: ר

בחלמון יש B12 וכן לציטין שהוא חומר שמפרק כולסטרול- ולכן הביצה השלמה הרבה הרבה יותר בריאה! בתיאבון

15/11/2008 | 12:24 | מאת: ניבה

שמי ניבה וגילי הוא 70. ברצוני לשאול האם יש טיפול לבעיה של תכיפות במתן שתן. אני משתדלת לאמן את האגן לפי שיטת פאולה אך לצערי זה לא עוזר. אנא עזרתכם בנדון. תודה על ההענות המהירה.

16/11/2008 | 18:54 | מאת:

שלום ניבה, לצערי לתזונה אין קשר ממשי לעניין. פני למרפאה המתמחית בהפרעה במתן שתן ושליטה, שם תפגשי אורולוג ואחות מוסמכת. כיום יש מס' טיפולים אפשריים. בברכה, דנה

14/11/2008 | 09:29 | מאת: תמר

האם יש מניעה לאכול סלמון כבוש? לא מבושל? ממה יש להימנע ? ץודה

שלום תמר, המניעה העיקרית במזון בזמן טיפולים כימותרפיים נובעת מהירידה האפשרית במספר התאים הלבנים (לויקוציטים) וחשיפת הגוף ליותר זיהומים, ולכן הייתי מציעה לאכול רק מזון טרי, שטוף היטב או מזון שבושל בטמפ' גבוהה למשך זמן. מזונות כבושים אמנם עוברים תהליך עיבוד, אך לא כמו בישול בטמפ' גבוהות, ולכן הייתי מציעה לך להמנע בשלב זה ממזון חי, בעיקר בשר ודגים. כמובן שירקות ומוצרי חלב מפוסטרים, אין בעיה. בברכה, דנה

14/11/2008 | 07:18 | מאת: מוניקה

אילו מאכלים תורמים להורדת סוכר? (פרט לחילבה שאינני יודעת איך להכינה..)

16/11/2008 | 18:57 | מאת:

שלום מוניקה, מזון לא ממש מוריד סוכר אלא ישנם מזונות היעילים יותר באיזון סוכרת, כלומר האטת קצב ספיגת הסוכר מהמעי וייתכן במנגנונים אחרים מעבר למערכת העיכול.חילבה הוכחה כמאטה ספיגת סוכר ומועילה באיזון סוכרת, ישנם מעט מחקרים לגבי קינמון ואיזון סוכרת. הדרך הטובה ביותר לאיזון סוכרת היא דיאטה מתאימה, מוגבלת פחמימות, סוכר פשוט ושומן ובעיקר פעילות גופנית. בברכה, דנה

13/11/2008 | 20:57 | מאת: מזל

שמתי לב להופעת בצקות בגופי לאחרונה והבחנתי שאני אוכלת הרבה גבינות עם אחוזי שומן נמוכים וצורכת הרבה מלח האם הבצקות כניראה בעקבות כך? אם כן איך עליי לדעת כמה נתרן/מלח לצרוך? חשוב לי מאוד תודה רבה

14/11/2008 | 15:11 | מאת:

שלום מזל, האם הבצקות הן רק ברגליים או במקומות נוספים בגוף, האם זה משהו קבוע או לפי שעות היום? האם את לוקחת תרופות להורדת לחץ דם? האם משקלך עלה בעקבות הבצקות?האם בלחיצה על הבצקות למשך מס' שניות משאיר גומה בעור? בברכה, דנה

14/11/2008 | 16:47 | מאת: מזל

אם אני לוחצת נשארת גומה הבצקות ברגלים בידים ובפנים בעיקר בבוקר אך לאורך כול היום אני לא שמה לב למשקל ולחץ הדם שלי לרוב נמוך. תודה

13/11/2008 | 11:24 | מאת: גלי

שלום אודה לך אם תוכלי לענות: 1 האם ידוע כי מלפפונים חמוצים עלולים לגרום לשילשול? (ומה היא ההגבלה הסבירה למספר מלפפונים חמוצים ביום) 2 האם ידוע כי אצות עלולות לגרום לשילשול? (הכוונה בשתי השאלות היא האם ידוע שקיימת רגישות מסויימת באחד מהמוצרים הנל) 3 האם גריסים שווים בערך הקלוריות לאורז? או שהם בעלי יותר/פחות קלוריות? וכמה למאה גרם מבושל? תודה רבה

13/11/2008 | 14:20 | מאת:

שלום גלי, בהגדרה, מזון לא גורם לשלשולים אלא אם כן המזון מכיל רעלנים מחיידקים הגורמים לכך או שישנה נטיה של האדם לשלשולים ורגישות למזון מוכחת. לא ידוע לי שמלפפונים חמוצים ואצות גורמים לשלשולים, אך ייתכן ואת רגישה יותר ועליך להמנע מהם. אין המלצה על כמות בשני המקרים, אם זה עושה לך רע, פשוט המנעי.בהחלט במקרה של אצות יכולה להיות רגישות או אלרגיה, אך לרוב לא אוכלים רק אצה אלא בצורת סושי ואז יש שם גורמים נוספים שיכולים להפריע לעיכול, כמו הדגים הנעים ועוד. כוס גריסים מבושלים שווה פחות או יותר לכוס אורז מבושל, כ- 150-200 קק"ל.כמובן שגריסים מזינים יותר, הואיל ואלו מכילים יותר סיבים תזונתיים. בברכה, דנה

13/11/2008 | 20:20 | מאת: גלי

כתבת שתיתכן אלרגיה או רגישות לאצות והענין הוא שאכלתי את האצות לבדן ללא כול תוספת . בפעמיים שאכלתי שילשלתי האם יתכן וזה מהאצות ? ידוע כי אצות גורמות לפעילות מעיים שכזאת ? תודה

13/11/2008 | 09:41 | מאת: שרה

שלום לדנה, חפשתי על האריזה של התה הירוק בטעם לימונית-לואיזה - לראות באם הינו נטול קופאין ולא מצאתי- בכל תה הצמחים האחרים כתוב נטול קופאין- שאלתי האם יש בו קופאין או לא תודה שרה

13/11/2008 | 14:21 | מאת:

שלום שרה, תה ירוק אינו תה צמחים, אלא תה רגיל לכל דבר שמעובד אחרת מהתה שאת מכירה, ועל כן מכיל כמות נכבדת של קפאין. אם לא כתוב על התה "ללא קפאין" אזי אומר שהמוצר מכיל קפאין. בברכה, דנה

16/11/2008 | 10:00 | מאת: שרה

דנה בוקר טוב, כאשר אני מתחילה לאכול בננה - אחרי הביס הראשון שאני בולעת, אני מתחילה קצת להשתעל - אחר כך זה נעלם. מה הסיבה? זה קורה לי באופן קבוע, כאשר אני אוכלת בננה והסיבה שאני אוכלת בננה בגלל שיש בה מגנזיום ואשלגן - האם יש צורך להפסיק את הבננה? הרבה הרבה תודה - עבור השרות הטוב שרה

12/11/2008 | 19:24 | מאת: SiteMap

קראתי לא מעט חומר באינטרנט, אך לא כולו ממקורות מהימנים, להלן מספר שאלות חשובות בנושא (בסוגריים ציינתי את מה שהצלחתי לדוג, תרתי משמע, ברשת), אשמח לכל עזרה : 1. כמה פעמים בשבוע על האדם הממוצע לאכול דגים ע"מ להגיע לכמות המומלצת של אומגה 3 ? (קראתי שכ 3 פעמים בשבוע, האמנם ?) 2. איזה דגים מומלצים יותר, ואיזה פחות ? (קראתי שדגי מים קרים : סלמון, מקרל, סרדינים, טונה והרינג, האמנם ?) 3. האם מומלץ לקחת תוסף אומגה 3 במקום לסמוך את אכילת דגים, בשל החשש למתכות הקיימות בדגים, ו/או בשל חוסר היכולת להתמיד באכילת דגים לאורך זמן ? 4. איזה מוצר מומלץ כתוסף אומגה 3 ? (קראתי שחשוב שהוא יהיה נטול מתכות) (אם אסור לכתוב המלצות על גבי הפורום, אשמח לקבל המלצה במסר פרטי / אימייל) 5. בהמשך לסעיף 4 - מה הריכוז הדרוש ליום ? והאם הוא תלוי במין/משקל וכו' ? 6. האם ההמלצות והתשובות הנ"ל משתנות כאשר מדובר בהריון ? תודה והרבה בריאות :-)

13/11/2008 | 14:35 | מאת:

שלום, 1. ההמלצה היום עומדת על 2-3- מנות דג לשבוע, לפי ארגון הבריאות העולמי. 2. ההמלצה על דגי ים קרים, עמוקים, צפוניים כגון מקרל, הרינג, סלמון טונה, והכוונה לדגים טריים ולא משומרים או מעושנים. 3.אין המלצה על נטילת תוסף אומגה 3, כי טרם הוכח שהתוספים הנ"ל מועילים במידה זהה לצריכת אומגה 3 מהמזון. 4. אין לי מוצר מומלץ, מבחינתי כולם די דומים, וכמו שאמרת, איני יכולה להמליץ בכל מקרה. 5.הריכוז הו 1.5-3 גר' ליממה של אומגה 3, ללא תלות במין או גיל (הכוונה למבוגר מעל גיל 18). 6. אין המלצות חד משמעיות לגבי אומגה 3 בהריון, ולא הייתי ממליצה לקחת תסוף בזמן הריון, אלא להסתפק באכילת דגים טריים. בברכה, דנה

12/11/2008 | 15:48 | מאת: דן

אבקש הסבר : כתוב על פיירות כדוגמה. , מספר קלוריות, ומס פחמימות כך וכך, 1) מה ההבדל בין המושגים?י 2) ומה פירוש כל אחד? ועל מה חשוב להקפיד שיהיה פחות? 4) משנה איזה פירות מתוקים אוכלים ?או כשמגזימים בכולם משמינים. גם שאוכל ביום מסויים רק פירות ? תודה להסבר הארוך

13/11/2008 | 14:40 | מאת:

שלום דן, המזון מורכב מ- 3 אבות מזון, פחמימות, חלבונים ושומנים. אלו המרכיבים היחידים במזון בעלי ערך קלורי. לכל מרכיב ערך קלורי שונה. 1 גר' פחמימה/חלבון=4 קק"ל ו-1 גר' שומן=9 קק"ל. כלומר אם מזון, כמו פרי, שבעיקר מכיל פחמימות, רוב התרומה הקלורית נובעת מהפחמימה. לדוגמה פרי ממוצע מכיל כ-10-15 גר' פחמימה, כלומר הערך הקלורי של הפרי יהיה 40-60 קק"ל בממוצע. אנו מסתכלים גם על ערך קלורי וגם על הרכב המזון בכדי לוודא את תרומתו להשמנה, כמו כן גם בפחמימות ישנם סוגים שונים, אך זה מסובך מדי במסגרת פורום זה. מתיקות הפרי אינה אומרת דבר על כמות הפחמימות בו ו/או על ערכו הקלורי, לדוגמה לימון, שהינו פרי לכלכ דבר, חמוץ מאוד, אך מכיל כמות פחמימות דומה לפרי הדר אחר שווה בגודלו. פירות בהגדרתם, אינם משמינים, כמו שאין מזון משמין או מרזה אחר, הכל תלוי בסך הצריכה הקלורית היומית, הפיזור על פני היממה והוצאה אנרגתית. בברכה, דנה

12/11/2008 | 12:52 | מאת: דבורה

האם טיגון או בישול בשמן זית רצוי?

12/11/2008 | 14:30 | מאת:

שלום דבורה, אנו לרוב לא ממליצים טיגון עם שמן זית, עדיף שמן קנולה. בישול פחות בעייתי, כי השמן פחות חשוף לשריפתו, ולכן בבישול זה אפשרי. בברכה, דנה

11/11/2008 | 17:22 | מאת: ליאל

שלום. הנני סובל כבר כחודשיים מעצירות. עשיתי דיאטה ואכלתי בה לחם מקמח מלא (כיום אני לא בדיאטה) והסתבר לי השבוע בבדיקת דם שאני סובל מצליאק. יש לי שתי שאלות. איך אני פותר את בעיית העצירות? מה עליי לאכול ומה עליי לא לאכול כחולה צליאק? תודה מראש

12/11/2008 | 13:05 | מאת:

שלום ליאל, עפ"י איזו בדיקת דם אבחנו לך צליאק? האם עברת גסטרוסקופיה+ביופסיה לאבחנה סופית? לדיאטה לצליאק עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בשלב ראשון יש להוריד כל מזון העשוי מחיטה, שעורה, ושובלת שועל למחמירים. אפשר לאכול ירקות, פירות, קטניות, זרעים, גבינות, בשרים דגים וביצים, ולחפש על מוצרים מוכנים אם מכיל גלוטן. ייתכן ואם יש לך אבחנה של צליאק ונחשפת לגלוטן, אזי יהיו בעיות במערכת העיכול, לרוב שינוי לתזונה מתאימה יכולה לשפר תופעה זו. עליך להקפיד על פעילות גופנית מרובה, שתית נוזלים מספקת ואכילה של ירקות ופירות, קטניות. חשוב מאוד לפנות בהקדם לדיאטנית קלינית. בברכה, דנה

11/11/2008 | 14:36 | מאת: מיכל

לבני בן ה 12.5 יש שבר בכתף. רציתי לדעת אם יש תזונה מותאמת למקרה כזה שתעזור לאיחוי מהיר יותר של השבר. תודה

12/11/2008 | 14:04 | מאת:

שלום מיכל, החלמה של שבר דורשת מרכיבי תזונה רבים, ביניהם, חלבון, סידן, זרחן ועוד. אין תזונה מיוחדת למקרה זה, אך ניתן לשים דגש על מוצרי חלב מועשרים בסידן, אכילת בשר וביצים כמקור מצויין לחלבון. בברכה, דנה

11/11/2008 | 12:43 | מאת: ארז

פירות של מורינגה האם יידוע אם יש סגולות בריאותיות לפירות אלה?? מהם?

12/11/2008 | 14:15 | מאת:

שלום ארז, מורינגה אולפירה בא מתחום הנטורופתיה ולא מתחום התזונה הקונבנציונאלית, ולכן אין לי מידע בנושא.הפנה שאלתך לפורום תזונה טבעית. בברכה, דנה

11/11/2008 | 09:40 | מאת: ערן

דנה שלום לפני כחודשיים ביצעתי בדיקת דם הערכים אשר התקבלו בבדיקה : כלוסטרול 227 טריגליצרידים 166 HDL 47 LDL 146.8 עלי לציין שהנני בן 30 גובה 177 משקל 73 ומבצע פעילות גופנית פעמיים בשבוע. לאחר שקיבלתי את תוצאות הבדיקה החלטתי להתחיל לקחת אומגה 3 ולשתות כף שמן זית אחת בבוקר ואחת בערב. לאחר חמישה שבועות ביצעתי שוב בדיקת דם הפעם התוצאות היו כולסטרול 183 טריגליצרידים 216 / HDL 39 / LDL100.6 . ראשית הצלחתי להוריד את רמת הLDL והכולסטרול. אבל ערכי הטריגליצרידים קפצו באופן משמעותי. האם יתכן שהגזמתי במינון לקיחת שמן הזית? האם עלייה בשומן בלתי רווי תיתן אינדקציה כזו של עליה בטריגליצרידים? או שמא השילוב בין שמן הזית ואומגה שלוש גרם לזה? באופן כללי מאז הבדיקה הראשונה אני מנסה להמנע ממזון עתיר שומן ומסוכר. תודה רבה על עזרתך ערן.

12/11/2008 | 14:22 | מאת:

שלום ערן, קשה לי להאמין ששמן הזית גרם לעליה בטריגלצרידים, שכן שמן זית מהווה מקור בעיקר לשומן חד בלתי רווי שנמצא מועיל בהורדת כולסטרול וטריגליצרדים. אומגה 3 עוזר בעיקר להורדת טריגלצרידים ולא כולסטרול, אך לא נראה לי שלקחת מינון מספק ששינה משהו, שכן צריך לקחת לשם שינוי מינונים גבוהים. שנית, 5 שבועות לחזור על בדיקה זה קרוב מדי ומומלץ לחזור על בדיקה לפחות 2-3- חודשים אחרי שינוי תזונתי. מעבר לכך, טריגלצרידים מגיבים יותר טוב לירידה בכמות הפחמימות במזון, בעיקר סוכר שפוט שמקורו בפירות וכן ירידה בשתיית אלכוהול. המלצתי, גש לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

10/11/2008 | 22:43 | מאת: מרים

שלום, האם לחולי אי ספיקת כליות שניזונים מדיאטה דלת אשלגן מותר לצרוך לחם מחיטה מלאה? תודה.

11/11/2008 | 12:46 | מאת:

שלום מרים, זה מאוד תלוי דיאטה מוגבלת באשלגן הינה די מורכבת, בהחלט בדגנים מלאים יש יותר אשלגן וזרחן ולכן צריך לקחת את בחשבון, אבל זה תלוי במידת ההגבלה, ולכן רצוי להתייעץ עם דיאטנית קלינית במסגרת ייעוץ אישי, הדורש מעבר להגבלת אשלגן, גם הגבלות נוספות. בברכה, דנה

10/11/2008 | 19:31 | מאת: עלמה

שלום דנה קיימים בחנויות מרקים של עשר קלוריות בלבד . המרקים הנל מכילים מונוסודיום גלוטומט . רציתי לשאול אם את מכירה את המרקים הללו והאם זה בסדר לאכול בערך שניים מהם ביום? תודה

10/11/2008 | 20:27 | מאת:

שלום עלמה, איני בעד מרקים מוכנים, ללא כל קשר למונוסדיום גלוטאמאט. עדיף להכין מרק ירקות גדול לבד ולאכול ממנו, אולי קצת יותר קלוריות, אבל הרבה יותר מזין. בברכה, דנה

שלום רב, יש נושא שמאוד מטריד אותי והייתי מאוד מודה לקבל תשובה מקצועית וכנה. אני בן 32, ספורטאי (פעיל מאוד - שחיה, ריצה, אופניים), גובה 175, משקל תקין (62 ק"ג). מקפיד על אורך חיים בריא ותזונה "בריאה" ומאוזנת. עושה בדיקות דם לפחות פעם בחצי שנה ועד עכשיו הכל תקין. מדי פעם (פעם בשבוע לצורך העניין), יש לי "התקפי זלילה" בעיקר על מתוקים. למשל בארוחה אחת אני מסוגל לאכול 1 ק"ג גלידה עם כל מיני תוספות (כמו אגוזים, שוקולד, חלווה, גרנולה וכו...) ועוד איזה חתיכת עוגה... בקיצור הרבה מתוק תוך נגיד שעתיים. השאלה שלי כזאת: האם יכול להגרם איזהשהו נזק בריאותי בטווח הקרוב והרחוק מאכילה כזאת ? האם אכילה כזאת אכן יכולה לגרום לסוכרת ? או שכל עוד אני "שורף" את כל הקלוריות המיותרות "זה בסדר" ? תודה מראש, אבי

שלום אבי, לצערי אין לי תשובה מדוייקת בנושא, אני לא חושבת שהנזק בטווח הקצר הוא משמעותי ויתכן ומדובר יותר בטווח הרחוק. אוכל לא גורם באופן ישיר לסוכרת, זה פונקציה של מרבית התזונה שלך, פעילות גופנית ונטיה גנטית. כל עוד זה לא מביא לעליה במשקל או לדיאטות "כסאח" בעקבות האכילה, איני מניחה שיש לכך משמעות קלינית לטווח הקצר והארוך מלמד עומס נקודתי על אנזימי לבלב , כבד ומערכת העיכול, שלרוב יודעים להתמודד עם עומסים אלו. בברכה, דנה

שלום דנה, תודה רבה על התשובה המהירה ו"המרגיעה" :)

שלום רב שמי רועי והנני נימצא כ 8 חודשים בדיאטה רצינית שבה הורדתי עד כו כ 20 קילו עם הרבה ספורט ואני רוצה לעשות בדיקות דם בכדי לבדוק שאין לי כל מחסור בויטמינים מסויימים אבקש לקבל כאן המלצה מקיפה ביותר לגבי בדיקות הדם המומלצות לגבי המקפות ביותר שניתן לבקש בקופת חולים ! שי כללו בין השאר אבץ ובלותת הטריס כמה שיותר מקיף וכן ויטמינים שעללים להיות חסרים

שלום רועי, הייתי מבקשת כימיה מלאה הכוללת תפקודי כליה, כבד, רמות חלבונים, פרופיל שומנים. ספירת דם ורמות ברזל וויטמין B12 וחומצה פולית. מעבר לכך איני רואה צורך בבדיקות מיותרות, בייחוד אם אין סימני חסר ואם הבדיקות הללו יצאו תקינות. בדיקת אבץ רלוונטית רק כאשר יש סימני חסר קשים שלא מוסברים ע"י הבדיקות הנ"ל. בברכה, דנה

10/11/2008 | 11:22 | מאת: מירב

שלום רב, אנו נוהגים לאכול לחם פרוס מכיוון שהוא נשאר טרי מספר ימים וכן קל יותר להקפיא חלקים ממנו אך שמעתי שיש בו הרבה חומרים משמרים שאינם בריאים וכדאי לאכול לחם רגיל. האם זה נכון? בתודה מראש וכל טוב

12/11/2008 | 14:10 | מאת:

שלום מירב, אכן בלחם פרוס ישנם חומרים משמרים, רובם טבעיים ולא מסכנים, אך מטעמי בריאות, עדיף לחם טרי ולהקפיא במידת הצורך. בברכה, דנה

10/11/2008 | 08:54 | מאת: אלי

מה הערך הבריאותי של צימוקים האם זה כמו לשתות יין מבחינת ההשפעה על הלב ?

10/11/2008 | 17:27 | מאת:

שלום אלי, לא ממש, הצימוקים לרוב עוברים תהליכי עיבוד רבים וגורמים לאיבוד ניכר של נוגדי החמצון, ובנוסף בחלק מהמקרים אלו מתוספי סוכר וחומרים משמרים, כך שהם ממש לא שווי ערך לשתיית יין. בברכה, דנה

10/11/2008 | 18:29 | מאת: אלי

09/11/2008 | 22:53 | מאת: חגית

מה המשקל המומלץ/תקין לגובה 1.61?

10/11/2008 | 17:26 | מאת:

שלום חגית, זה מאוד משתנה בהתאם לגיל ולמצב בריאותי, אך הטווח הממוצע הוא בין 52-65, וזה כמובן תלוי במבנה גוף וגורמים נוספים אחרים. בברכה, דנה

09/11/2008 | 20:39 | מאת: מתאמן בחדר כושר

הייתי שמח אם מישהו היה יכול להציע לי מה כדאי לאכול ע"מ להעלות מסת שריר, אני בן 31 מתאמן תדיר בחדר כושר כ 4 אימוני שרירים בשבוע ועוד אימון אירובי אחד לפחות

שלום, איני מומחית לתזונת ספורט. פנה לפורום של איילת ויינשטיין באתר של מכון וינגייט. בברכה, דנה

09/11/2008 | 15:33 | מאת: אהרון

שלום רב, האם ביצה ליום זה אינו יותר מדי עבור בן 24 לומד, עובד ? מאיזה סוג מומלץ ? בכבוד ותודה על הסבר מקצועי ברור ומהיר.

שלום אהרון, אם מדובר באדם בריא, אין בעיה לאכול ביצה על בסיס יומי, אין המלצה לסוג מיוחד. בברכה, דנה

10/11/2008 | 09:09 | מאת: אהרון

תודה רבה . לגבי שאלתי : מאיזה סוג מומלץ, מתכוונת : ביצה קשה, חביתה וכדומה ! אז מה מומלץ ? תודה.

שלום אהרון, הכל תלוי בהגבלה קלורית. אם אתה מנסה לחסוך בשומן, אז עדיך רכה או קשה, אך בכל זאת אפשר מדי פעם ביצה מטוגנת, חביתה או עין או מקושקשת או כל צורה אחרת. בברכה, דנה

09/11/2008 | 14:45 | מאת: שמוליק

שלום, עברתי ניתוח תוספתן לפני יומיים (ביום שישי) בשיטה הלפארוסקופית (3 חתכים). רציתי לדעת - מה ניתן לאכול לאחר ששוחררתי מביה"ח (שם נאמר לי כי אוכל לאכול אוכל מוצק היום - אך בהדרגה). בזמן שהותי בביה"ח טופלתי בכלכלה נוזלית בלבד. מה ניתן לאכול היום ובהמשך עד הנקודה בה אוכל לחזור לאכול כרגיל?

09/11/2008 | 19:48 | מאת:

שלום שמוליק, מזון נוזלי זה רק ליום הראשון לאחר הניתוח בעיקר בגלל ההרדמה, מעבר לכך אתה יכול לחזור לאכול כרגיל, כמו לפני הניתוח, בהתאם לרצונך והרגשתך הכללית. בברכה, דנה

08/11/2008 | 19:40 | מאת: אנונימי

שלום רציתי לדעת כמה קלוריות יש בחצי כוס [100 מ"ל] גרנולה מוכנה? ואיזה ממתיק הכי בריא? מייפל טבעי דבש או סילאן תמרים? תודה רבה

09/11/2008 | 19:56 | מאת:

שלום, בחצי כוס גרנולה מוכנה יש כ- 250-300 קק"ל. אין לי העדפה מיוחדת לגבי הממתקים שבחרת, אפשר לגוון עם כולם. בברכה, דנה

08/11/2008 | 13:31 | מאת: יוסף

שלום, מזה שנים יש לי יציאות תכופות שאינן מימיות 3-5 פעמים ביום. עשיתי בדיקה לרגישות ללקטוז ונמצא שאני רגיש ללקטוז. הורדתי את כל מוצרי החלב מהתפריט אבל כלום, בפרוש כלום לא השתנה. עשיתי בדיקת רגישות לגלוטן ונמצא שאני לא רגיש. ניסיתי כל מיני דיאטות (ללא פירות , ללא ירקות , ללא קיטניות , ללא גלוטן) ניסיתי גם כל מיני כדורים שונים שניתנו לי במרשם בקופ"ח מכבי. הלכתי לדיאטנית הלכתי לרפואה משלימה לקחתי כל מיני צמחי מרפא. שום דבר לא עוזר. ניסיתי הכל חוץ מלא לאכול כלום. אם בבוקר אני לוקח שני כדורי אימודיום אז יש לי שקט עד הערב אבל זה לא יכול להיות פתרון קבוע. האם אין שום דבר שעוזר? האם נגזר עלי להיות צמוד לשירותים? תודה

09/11/2008 | 19:58 | מאת:

שלום יוסף, ראשית בן כמה אתה? האם היית ביעוץ אצל גסטרואנטרולוג? האם עברת קולונוסקופיה? האם אתה נוטל תרופות כלשהן. בברכה, דנה

10/11/2008 | 07:17 | מאת: יוסף

שלום דנה, אני בן 46. הייתי אצל גסטרואנטרולוגית של מכבי ולמרות שהסברתי לה (לאחר שנמצא שאני רגיש ללקטוז) שגם כאשר אני נמנע ממאכלי חלב זה לא משפיע, היא הרימה ידיים. לא היה לה שום פתרון ואפילו לא הצעה לפתרון. עברתי קולונוסקופיה בשנת 2004 והכל בסדר. התופעות הן כבר 7 שנים. לא לוקח שום תרופות. תודה

08/11/2008 | 11:26 | מאת: אילנה

שלום אמא שלי, בת 79, משתמשת בקומדין בגלל הפרעות בקצב הלב (בעבר היו לה שני ארועי מוח קלים) בבדיקות מעבדה אחרונות יצא S0DIUM - 133.5 - נמוך מהמינימום. רופאת המשפחה אמרה לה לאכול הרבה מלח אבל אמא סובלת מלחץ דם גבוה, ומטופלת בכדורים, ולדעתי מלח מגדיל את לחץ הדם. מה לדעתך עליה לאכול כדי להגדיל את ה- S0DIUM ? (אסור לה לאכול מאכלים ירוקים בגלל הקומדין). בתודה, אילנה

09/11/2008 | 19:59 | מאת:

שלום אילנה, האם אמך נוטלת כדורים מסוג משתנים כגון תיאזיד או פוסיד? בברכה, דנה

10/11/2008 | 19:01 | מאת: תשובה לשאלתך

שלום דנה אמא שלי לא נוטלת תיאזיד או פוסיד, אבל כן נוטלת סילריל פלוס (פעם קיבלה ואסקס פלוס) וזה כנראה גם משתן. בתודה, אילנה

07/11/2008 | 22:06 | מאת: שני

מהם היתרונות התזונתיים באכילת פירות הדר? ידוע לי שיש בהן כמות נכבדה של ויטמין C. האם מעבר לכך יש להם ערכים תזונתיים בולטים אחרים. האם הם עשירים, למשל, בסיבים תזונתיים? כמה קלוריות בערך יש בתפוז אחד בינוני? במנדרינה אחת קטנה? באשכולית אחת בינונית?

08/11/2008 | 11:33 | מאת:

שלום שני, בהחלט, פירות הדר עשירים גם בנוגדי חמצון שונים וסיבים תזונתיים. בתפוז אחד בינוני יש כ- 50 קק"ל, במנדרינה קטנה כ- 40 קק"ל ובאשכולית שלמה ממוצעת יש כ- 80-100 קק"ל. בברכה, דנה

07/11/2008 | 22:06 | מאת: דבורה

האם סיבים מסיסים?(חיטה מלאה, שיפון, שיבולת שועל?) אינם גורמים לפעילות מעיים מוגברת?יציאות רכות ומרובות יותר?

08/11/2008 | 11:12 | מאת:

שלום דבורה, כל המזונות שציינת למעלה לא מכילים רק סיבים מסיסים אלא גם סיבים בלתי מסיסים, ואלו בהחלט יכולים לגרום ליציאות מרובות וגם רכות. גם סיבים מסיסים בעצמם יכולים לגרום לכך, אך פחות מבלתי מסיסים. היתרונות של המסיסים נובעת מיכולתם האנטי-סרטנית ויכולתם לספוח מלחי מרה ובתוכם כולסטרול ובכך לאזן שומנים ובין היתר איזון סוכרת. בברכה, דנה

07/11/2008 | 11:25 | מאת: יוסי ט

שלום יועצת, שאלתי, אנחנו נמצאים בתקופת סתיו ,האם חצי כוס מים +כפית כורכום לשתות טוב לניקוי הכבד,יום יום לתקופה של שבועים?. אשמח לתשובתך תודה מרואש. שאלה נוספת,אם רצוי לקחת פרוביוטיקה להגנה מפני רעלים.

08/11/2008 | 11:11 | מאת:

שלום יוסי, כורכום אכן מכיל נוגדי חמצו רבים, אך הכבד שלנו לא זקוק "לניקוי", הגוף יודע לעשות זאת לבד. פרוביוטיקה לא נועדה להגנה מפני רעלים אלא שמירה על מאזן חיידקים נכון במערכת העיכול, בעיקר לאלו הסובלים מבעיות במערכת העיכול. בברכה, דנה

07/11/2008 | 09:54 | מאת: איה

שלום דנה כמה קלוריות בכוס קינואה אחרי בישול? והאם כוס קינואה אחרי בישול שווה 100 גרם? אם לא אז כמה זה 100 גרם מהקינואה (אחרי בישול)? והאם קינואה זאת פחמימה בריאה יותר מכל שאר הפחממות? ואם תוכלי בבקשה לרשום לי את כל הערכים התזונתיים שיש בקינואה אני מאד ישמח תודה מראש איה

08/11/2008 | 11:08 | מאת:

שלום איה, עניתי בעבר מספר פעמים על שאלה זו. ערכי חיפוש בפורום זה, בכפתור האפור למעלה, כתבי קינואה, ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה

07/11/2008 | 04:09 | מאת: אסנת

אילו סוגי בשר נחשבים למזינים, בריאים ובעלי אחוזי שומן נמוכים? האם בשר של גרונות הודו וכנפי הודו יכול להיכלל בקטגוריה זו? וחזה עוף יכול לענות אף הוא על קריטריונים אלו? מהם היתרונות באכילת כבד עוף? האם הוא עשיר בברזל? האם יש בו כמות כולסטרול גבוהה במיוחד? הוא נחשב לבשר שמן?

09/11/2008 | 20:08 | מאת:

שלום אסנת, בשר הודו נחשב לרזה ביותר, לא כולל כנפיים העשירות יותר בשומן. בשר גרונות הינו דל מאוד ואינו בעל ערך תזונתי גבוה. חזה עוף נחשב לבשר יחסית רזה, וכמו כן ניתן למצוא חלקים רזים של בקר מצורף קישור מתאים :http://212.143.213.228/pdf/shitot.pdf כבד עשיר מאוד בברזל ובויטמין B12 אך עשיר מאוד בכולסטרול ושומן, ולכן לא מומלץ לצרוך ממנו במינונים גבוהים. בברכה, דנה

06/11/2008 | 20:37 | מאת: שרי

שלום לך רציתי לשאול אתמול אכלתי במסעדה ולאחר שעה הרגשתי לחץ חזק בבטן ומספר דקות לאחר מכן היתה לי יציאה מימית. שאלתי האם נשאר משהוא בגוף לאחר היציאה? האם האוכל כבר התפרק או שלוקח לו זמן? מה הסיבה שהאוכל יצא החוצה? ממתינה לתשובה בתודה שרי

06/11/2008 | 23:30 | מאת:

שלום שרי, נראה לי שמה שחווית נקרא הרעלת מזון או בשפת העם קלקול קיבה. בתוך המזון היה רעלן שמקורו בחיידקים שונים וזה יכול לגרום לשלשול או יציאה מימית, כמו במקרה שלך. ככל הנראה האוכל לא נספג ויצא כפי שנכנס. לא צריך להתרגש, זה קורה לכל אחד. בברכה, דנה

06/11/2008 | 13:37 | מאת: משה

רציתי לדעת כמה קלוריות יש בלאפה עם שווארמה וסלט ירקות (בלי חומוס טחינה וציפס) תודה

06/11/2008 | 22:58 | מאת:

שלום משה, בהערכה גסה כ- 700 קק"ל לפחות. בברכה, דנה

06/11/2008 | 12:29 | מאת: הףתדצסףך

שמן דגים שמכיל ויטמין D ? ושיהיה כתוב כמה יחידות יש בכפית? מצאתי שמן דג סלומון. אבל לא כתוב על זה כלום ועל כן אין לי מושג אם יחש בזה וכמה.. תודה!

שלום, לא אין לי מידע בנושא, נסה לחפש בחנויות טבע. בברכה,דנה

06/11/2008 | 08:23 | מאת: mosh

האם דלעת ודלורית טובות או מועילות לפרוסטטה כמו גרעיני הדלעת? מה ההבדל וערכי הבריאות שלהם? תודה

06/11/2008 | 23:01 | מאת:

שלום, לא ידוע לי על תרומה מיוחדת של גרעיני דלעת, דלעת או דלורית לפרוסטטה. היום החומר העיקרי כידוע כמועיל בהורדת תחלואה של פרוסטטה הוא הליקופן, המצוי בעיקר בעגבניות ומוצריה, וכן באבטיח.דלעת ודלורית, כמו כל מוצר מהצומח, מכילות אנטיאוקסידנטים שונים המועילים בהורדת תחלואה לבבית וסרטן, אך אין להן ייחוס מיוחד. בברכה, דנה

06/11/2008 | 08:20 | מאת: דן

שלום האם ארטישוק ירושלמי יוצר גזים בבטן? 2) מה תכונות תזונתיות? תודה

06/11/2008 | 21:09 | מאת:

שלום דן, כמו כל מאכל המכיל סיבים תזונתיים, הוא יכול לגרום לגזים. אין לו תכונות מיוחדות, עשיר באשלגן ויש לו תכונות של פחמימה ולכן מכיל יותר קלוריות- 75 קק"ל ל- 100 גר' ויותר פחמימות. בברכה, דנה

06/11/2008 | 01:13 | מאת: חנוש

שלום, אני מעונינת לרכוש את המוצר רוקח פורטה שקראתי עליו המון באינטרנט והאמת כל מה שכתוב דיי שכנע אותי ואני רוצה לקחת את הערכה של לרדת ב4 מידות בג'ינס עכשיו השאלה שלי היא האם מישהי ניסתה את זה או שזה באמת עוזר כמו שהם אומרים? תודה מראש חן

05/11/2008 | 23:06 | מאת: גילה

האם בעת הריון מותר לאכול מוס שוקולד שעשוי עם ביצים שבושלו ב-80 מעלות בלבד? האם 80 מעלות מספיקות בכדי "להרוג" את החיידקים שבביצים הנאות? תודה רבה לתשובתכם. גילה.

שלום גילה, ההמלצה היא שהביצים יעברו תהליך בישול מלא וממושך, ומוס לא בדיוק נכלל בהגדה זו, ולכן כדאי להמנע מאכילת ביצים שלא עברו בישול מלא, וזה קורה אחרי 100 מעלות צלסיוס. בברכה, דנה

06/11/2008 | 08:09 | מאת: גילה

תודה!

05/11/2008 | 15:37 | מאת: מירב

שלום שאלתי היא אילו מאכלים סופחים הרבה נוזלים ועל כן עדיף להימנע או להפחית מהם? או שזה ההיפך והנכון הוא שכדאי לאכול מאכלים שלא סופחים נוזלים ואז מרגישים פחות נפוחים? מודה לך

06/11/2008 | 21:06 | מאת:

שלום מירב, אין מזון הסופח יותר נוזלים כאשר תפקוד כלייתי הוא תקין, הבעיה היא כאשר ישנה הפרעה בהפרשת מלח דרך הכליה ואז יש צבירה של נוזלים בעקבות כך, אך מעבר לכך, אין מזון שסופח נוזלים במצב בריא. בברכה, דנה

04/11/2008 | 22:10 | מאת: מור

שלום, האם יש הבדל מבחינה תזונתית בין קטניות כגון אפונה, לוביה בצורתן הטריה (מבושלות), לעומת הצורה היבשה? תודה

05/11/2008 | 23:19 | מאת:

שלום מור, רוב הקטניות שאנו צורכים מוגדרות כיבשות גם במצבן הטרי, ויש בהן פחות נוזלים בעיקר.יש הבדל בין לפני בישול ואחרי בישול, הואיל וחלק מהמינרלים והויטמנים אובדים בבישול או בגלל החום או בגלל הבישול במים. בברכה, דנה

04/11/2008 | 08:48 | מאת: חלילחי

צריך להחשף לשמש פעם בשבוע איזה חצי שעה , שעה? או כל יום? כי בתוספים ובאוכל יש ממש קצת. 400 יחידות גג.

שלום, ההמלצה היא רבע עד חצי שעה בין השעות 11-14 בצהריים, מספיק חשיפת אמות, לא צריך את כל הגוף. זה כמובן משתנה בין סוגי עור, ככל שהעור כהה יותר, זמן החשיפה צריך להיות ארוך יותר, וזה עלול להיות בעייתי, ולכן כדי להתייעץ עם רופא לפני כן. בברכה, דנה

04/11/2008 | 05:10 | מאת: ריקי

שלום דנה. בהמשך לכתוב על אשכוליות ונגזרותיהן, לאילו תרופות יש השפעה (שלילית) והאם ניתן לאכול במרווח זמן סביר מלקיחת התרופה. אני נוטלת תרופה בלילה נגד כולסטרול, האם אפשר לאכול פומלית כשלוש שעות לפני? תודה ריקי

05/11/2008 | 23:16 | מאת:

שלום ריקי, אין מידע מדוייק לגבי כמה שעות לפני או אחרי ומה למעשה החומר שגורם לבעיה, לכן אנו ממליצים באופן גורף, לאנשים הנוטלים כדורים להורדת כולסטרול מסוג סטטינים, לא לאכול ו/או לשתות אשכוליות ונגזרותיה. יש עוד תרופות ברשימה, אך לשם כך עדיף לפנות לרוקח.לדוגמה יש שם תרופות ללחץ דם מסוג חוסמי סידן, תרופות פסיכיאטריות שונות ותרופות הניתנות למניעת דחיית שתלים. בברכה, דנה

03/11/2008 | 23:13 | מאת: משיח

שלום דנה מה התועלת שבצריכת הליגנן , מזרעי פשתה,לגבר, שהוא איזופלאבונואיד ופיטואסטרוגן, תודה משיח

05/11/2008 | 23:17 | מאת:

שלום משיח, אין מחקרים חד משמעיים לגבי הליגנן ותרומתו לבריאותינו, בעיקר מייחסים לו תכונות של הורדת כולסטרול, אך לא הייתי ממהרת ליטול אותו בנפרד מזרעי הפשתן. בברכה, דנה