אי סבילות ללקטוז ולפרוקטוז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב לפני מספר שנים עשיתי בדיקה ונמצא כי יש לי אי סבילות ללקטוז. מאז אני נמנעת ממרבית מוצרי החלב. היום שלח אותי הרופא לבדוק גם פרוקטוז. מסתבר שיש לי אי סבילות גם לפרוקטוז. בנוסף יש לי ערכי טריגליצרידים גבוהים מהרף העליון וכן כולסטרול קצת גבוה. אם לא מספיק - התגלה לאחרונה כי אני סובלת מאוסטופורזיס. אני בת 52. ואין לי מושג אילו מוצרי מזון רצוי שאצרוך ומאילו להימנע. אשמח מאוד לקצת טיפים. (בכל מקרה אקבע תור לדיאטנית - אבל צריך לחכות זמן רב עד ש..) תודה מראש תמרה
שלום תמרה, אכן בעיה מורכבת שלא ניתן לפתור על רגל אחת. ראשית, יש לבדוק רמות ויטמין D סידן בשתן ולהחליט על טיפול תרופתי בנושא האוסטאופורוזיס. לגבי פרוקטוז- חשוב להמנע משתיה ממותקת וגם דיאט, הגבלת פירות עשירים פברוקטוז או ביחס פרוקטוז:גלוקוז גבוה (את מוזמנת לעשות חיפוש במסגרת פורום זה, עניתי על כך רבות). ירקות רובם לא מוגבלים, גם רגישות לקטוז אינה אומרת שאי אפשר לצרוך חלק ממוצרי החלב הדלים בלקטוז, כולל גבינה צהובה, מותכת, יוגורט, ויש גם חלב וגבינה דלת לקטוז. דגים, בשר וקטניות את יכולה לצרוך די בחופשיות, כנ"ל לגבי ביצה על בסיס יומי. העובדה שיש לך כולסטרול לא מונעת אכילת פרוסת גבינה צהובה ביום ובוודאי לא ללקטוז. כמו כן, ישנם אנזימי עיכול לקטאז שיכולים לשפר את המצב. את יכולה לצרוך טחינה גולמית, שקדים כמקור סביר לסידן, שומן בריא. בברכה,דנה
תודה רבה על התשובה המפורטת. האם סרדינים הם אכן מקור לסידן?