אנמיה ואי סבילות ללקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/10/2012 | 06:41 | מאת: אביטל א

בת 29. מזה שנים סובלת מאנמיה על רקע של חוסר בברזל (אחות במקצועי)ולפני כ-7 שנים התגלתה אצלי אי סבילות ללקטוז. רציתי לשאול מס' דברים: 1. האם ייתכן שהאי סבילות ללקטוז מפריעה לברזל להיספג? (לקחתי כמויות של ברזל ושום דבר לא הועיל ומלפני שנה אני מקבלת רק ברזל לווריד? 2. אני אוכלת מעט מוצרי חלב דלים בלקטוז (לפי מה שדיאטנית אמרה לי בזמנו...) כגון חלב דל לקטוז, גבינה דלת לקטוז וכו'. האם זה נכון שאני עלולה לסבול יותר מאוסטאופורוזיס? בעבר נאמר לי שאצטרך כל תקופה מסויימת לעשות צפיפות עצם. האומנם?

לקריאה נוספת והעמקה
07/10/2012 | 07:45 | מאת:

שלום אביטל, בהנחה שאת שומרת על הדיאטה ובבדיקה של אנדוסקופיה המעי אינו מראה סימני דלקת ותת פסיגה,זאת לא אמורה להיות הסיבה לתת ספיגה של ברזל, אבל הכל ייתכן. במצבים קיצונים של מתן ברזל דרך הוריד הייתי ממשיכה את הבדיקה ופונה להמטולוג לבירור נוסף. מחקרים מראים כי אנשים שאוכלים פחות מוצרי חלב חשופים יותר לאוסטאופרוזיס בגלל מקור הסידן. בדיקה קבועה של צפיפות עצם, רמות ויטמין D ורמת סידן בשתן יכולה לפתור בעיה זו מראש, זה כולל שמירה על אורח חיים בריא של פעילות גופנית, משקל תקין, המנעות מעישון וכמויות גדולות של אלכוהול ועוד. בברכה,דנה