מחסור בויטמין B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/07/2012 | 04:25 | מאת: shiran

שלום! אני בת 23, תיאבון ירוד לאחרונה אבל משתדלת לאכול פחממות, בשר (בעיקר עוף) וירקות/פירות. אוכלת גם די הרבה מוצרי חלב (מעדני חלב, משקאות עם חלב דל לקטוז, ויוגורטים), אוכלת גם ביצים (כשיוצא מכינה שתיים-שלוש, אבל יוצא בערך פעמיים-שלוש בשבוע).לוקחת מדי פעם (בממוצע פעם בשלושה ימים) טבליות של B12 ששמים מתחת ללשון. באופן כללי נמצאת בתת משקל בגלל התיאבון הירוד. בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי הערך של הויטמין היה: 124.00 PG/ML בנוסף היו עוד ערכים לא תקינים של כולסטרול גבוה (235.00 MG/DL) אבל זו נטייה תורשתית, הכולסטרול LDL גם היה גבוה (139.20 MG/DL) וטריגליצרידים: 209.00 MG/DL (בבדיקות מסומן שזה גבוה מהנורמה, אני לא ממש יודעת מה זה אומר או אם זה קשור, אז מציינת) המחסור ב-B12 נמשך אצלי כבר הרבה זמן (למרות שבבדיקה האחרונה הוא היה נמוך מתמיד), משהו כמו שנה וחצי. רציתי לשאול מה אפשר לעשות, לאכול יותר באופן כללי אני מנסה אבל לא תמיד מצליחה.האם כדאי להתמקד במוצרים מסויימים? האם יש תוסף יותר מסיבי מטבליות המציצה שאני לוקחת, שרלוונטי עבורי? ושאלה נוספת: בחודשים האחרונים, כשקר לי קצת בכפות הרגליים פתאום אני שמה לב שאני לא מרגישה אצבע מסויימת בכף הרגל, למשך כמה דקות או יותר או עד שאני מחממת את הרגל שוב היטב. זו תמיד אותה אצבע והיא גם תמיד מלבינה כשזה קורה. האם יתכן קשר לתזונה שלי ולמחסורים/עודפים שציינתי מהבדיקות? רופאת המשפחה שלי נתנה לי מרשם לבדיקה עצבית, שהיא גם לא הכי נעימה, ואני רוצה לדעת אם יש עוד סיבות מלבד בעיה עצבית שלא אעשה את הבדיקה לחינם.. תודה רבה!!!

לקריאה נוספת והעמקה
25/07/2012 | 13:12 | מאת:

שלום שירן, ראשית, הייתי ממליצה לעשות בירור "חוסר תאבון" האם משהו אורגאני (מחלה) או על רקע נפשי. לגבי ויטמין B12, בשר בקר, הודו הינם מקורות טובים על בסיס יומי. את צריכה לקחת תוסף כל יום עד שהרמות יעלו. במידה ולא, יש לקבל זריקות. לגבי האצבע, איני יודעת אם זה רק קור, או על רקע חסר בויטמין B12 שעושה פגיעה עצבית. לגבי מדדי השומן, פני לדיאטנית לייעוץ. זה קורה בנשים בתת משקל ובנשים הנוטלות גלולות. לגבי ה- B12 הייתי מציעה להתחיל בזריקות כדי שלפר רמות ולשמר את הרמות עם כדורי מציצה. בברכה,דנה