תזונה לאחר החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/03/2002 | 13:00 | מאת: מרדכי

הוחלף לי מסתם במסתם מלאכותי ואני נזקק לקבלת קומדין כל יום. מאיזה מזונות יש להמנע?

03/03/2002 | 12:25 | מאת: ליטל להב

שלום מרדכי היות ואתה מטופל בקומדין, עליך להמנע מצריכה עודפת של ויטמין K המוערב בתהליך קרישת הדם. מזונות מהם כדאי להמנע: תה ירוק, שמן סויה, כבד עוף כבד בקר שימורי דגים בשמן, ברוקולי, כרוב ירוק ולבן, חסה, תרד, עגבניה ירוקה, עלי לפת, אצות ים, אספרגוס, במיה, כרוב ניצנים, עולש, עלי שיבא, גרגרי חומוס, עדשים, אפונה, פולי סויה כולל מזונות על בסיס סויה. מזונות שכדאי להגביל את צריכתם( עד שש מנות סה"כ מהרשימה הבאה: חלמון ביצה, 2 עגבניות, 100 גר' ענבים, קיווי אחד מקולף, ארטישוק טרי -100 גר', כרוב אדום - 50 גר', כרובית - 100 גר', סלרי- 50 גר', פלפל ירוק -100 גר', מיונז- 20 גר', שמן זית- שתי כפות, 1-כף שמן קנולה. בנוסף יש לקלף את כל הפירות והירקות שקליפתם ירוקה.

04/03/2002 | 15:58 | מאת: מרדכי

מה לגבי פרי הדר? מה לגבי תה צמחים? אנחנו נוהגים לשתות תה לואיזה ,תה איבסקוס ופקעות ורדים מעלים טריים שקונים בשוק, האם להפסיק לשתות את זה? איזה תה עלים עדיף? תודה על תשובתך.

מנהלי פורום תזונה קלינית