קומדין ומזונות שונים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/07/2005 | 15:53 | מאת: עמוס

שלום ליטל להב ושאר המשיבים, 1. לא הצלחתי לקבל תשובות על שאלותי. האם אסור לאכול מהמזונות הבאים: עדשים, חומוס, שקדים, ענבים, סויה, מרגרינה, חרדל, בירה. 2. אני מתייעץ עם דיאטנית אך לצערי המידע ממקורות אחרים שונה. האם כולכם נעזרים באותם מקורות? 3. תשובותיכם למספר שואלים מפנות אותנו לחיפוש בפורום הזה. לצערי, מנוע החיפוש מודיע לי למשל שאין מידע על קומדין וויטמין K (כך ביקשתם שנחפש). 4. ביקשתי להצטרף לרשימת התפוצה, אך בינתים לא קבלתי דבר. בתודה ובברכה, עמוס

11/07/2005 | 08:54 | מאת: גדי

בפורום המטולוגיה תוכל לקרוא הרבה שאלות תשובות והסברים בנושא קומדין ואוכל. מידי פעם יש הפניה לאתרים נוספים המציגים את כמות ויטמין K הנמצא באוכל . תביא בחשבון כי אוכל שיש בו יותר מ-25 מג' ויטמין K עלול לשבש את האיזון של ה- INR בתנאי שאתה אוכל אותו בכמויות .כמובן מאכלים שונים במצטבר משפיעים בהתאם. אם לא תקפיד לא לשנות את הרכב מנות האוכל שלך , תוכל ליצב את רמת ה-PT. תוכל למצוא תשובות גם בפורום נוספים , וגם אם סתם תכנס לאתר קומדין.

11/07/2005 | 13:23 | מאת: עמוס

שלום גדי, תודה רבה על ההפנייה לפורום המטולוגיה. לא הבנתי את המשפט הבא במכתבך: "אם לא תקפיד לא לשנות את הרכב מנות האוכל שלך , תוכל ליצב את רמת ה-PT ". הבעייה בשלב הנוכחי של לימוד ותהייה, שיש כנראה לשנות לא מעט עד שתיפטר הבעיה. השאלה היא איך להתחיל וגם לא לפגוע במאזן התזונתי הכולל. בתודה ובברכה, עמוס

עמוס שלום! סוף סוף תשובה: חשוב לאכול מספיק ויטמין K כדי למנוע חסר שיכול בעצמו להוביל לדימומים. מצד שני אין לאכול כמויות גדולות מדי על מנת למנוע קרישיות יתר. הכמות המומלצת לאוכלוסיה הבריאה, מומלצת גם למי שנוטל קומדין, כ - 120 מק"ג ביום. לבריאים אין בעיה לחרוג מכך, לחולים אסור! כדי למצוא את האיזון הנכון עם הקומדין, ההמלצה היא לשמור עד כמה שאפשר על צריכה קבועה של ויטמין K. אני שולחת לך רשימה של כל המזונות, עם תכולת ויטמין K, בסדר יורד, לפי כמות במנה. צריך להגיע ל 100-120 מק"ג ביום. המלצתי לך, לאכול 6 מנות מהמזונות שבגודל מנה יש כ - 20 מק"ג. http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/Data/SR17/wtrank/sr17w430.pdf בהצלחה! נועה

17/07/2005 | 16:58 | מאת: עמוס

נועה שלום רב, תודה רבה על המידע העצום והמפורט ששלחת לי. שאלה קצרה: האם אני מבין נכון שחשוב לדאוג לכמות של 100-120 מק"ג ויטמין K במזון, ליום? בתודה ובברכה, עמוס

מנהלי פורום תזונה קלינית