יין אדום להורדת טריגליצרידים - מומלץ או לא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/06/2016 | 16:41 | מאת: שלומית

שלום, הטריגליצרידים שלי מעט גבוהים - כ-300. תזונתי בריאותנית: 2 פרוסות לחם מלא אורגני ביום, גבינות עד 5%, הרבה ירקות, לא יותר משתי מנות פרי ביום, הימנעות משמני טראנס, ארוחת צהריים טבעונית בד"כ ואם לא אז צמחונית, ביצה אחת בשבוע. משקלי תקין. אין טריגליצרידים גבוהים במשפחה. קראתי שרצוי לשתות 1 כוסית יין אדום מסוג קברנה סובניון ביום (מינון לאישה), אך במקום אחר נאמר שזה עלול דווקא להעלות את הטריגליצרידים. מה הנכון? בעצת רופאת המשפחה התחלתי לקחת אומגה 3 במינון של 2 גר' ליום כמינון התחלי ולראות את ההשפעה/תופעות לוואי בעוד כחודשיים

שלום שלומית לא פרטת מהם מזונותייך בארוחת צהריים וסביר להניח כי מכילה כמות פחמימה גבוהה (בתזונה טבעונית/צמחונית הדבר נפוץ) ולא ציינת שתייה (האם צורכת ממותק?) עדיף לא להתחיל לשתות יין אדום אם אינך שותה בקביעות ובכל מקרה מאוד מומלץ שתגשי לדיאטנית ע"מ להתאים את התפריט רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית