הזנה מחדש.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/02/2016 | 15:30 | מאת: אבי

היי לאחר תקופה של כמה חודשים שהייתי בתת תזונה וירדתי משמעותית במשקל בחודשיים האחרונים אכלתי בערך כ 2300 קלוריות ליום ועליתי בערך 3 קילו.עכשיו אתמול יצא מצב שאכלתי רק 2 ארוחות ששניהם ביחד סך הכול 1000 קלוריות האם היום אני יכול לחזור לתפריט הרגיל של 2300קלוריות או שאני בסיכון לתסמונת הזנה מחדש?

אבי שלום, ראשית כל, ממליצה לפנות לדיאטנית בקהילה על מנת לוודא שהתפריט שאתה צורך הינו מספק עבורך, לא רק קלורית, אלא גם מבחינת כמויות החלבון, השומן, הויטמינים והמינרלים. לגבי תסמונת ההזנה מחדש - הסיכון לתסמונת זו קיים לאחר מספר ימים של אכילה מועטה ביותר או צום. במידה וביום אחד צרכת פחות קלוריות אך טרם לכן הקפדת על צריכה קלורית מספקת אל לך לחשוש מתסמונת ההזנה מחדש. כפי שציינתי בתחילה - ממליצה על פנייה לדיאטנית בקהילה לצורך התאמת תזונה ומעקב. בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית