השמנה למרות הגבלה קלורית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/02/2016 | 06:07 | מאת: שיר

בת 38. הורמונאלית הכל תקין. משקל 70 גובה 1.6 הפסקתי לעשן וגלולות לפני שנה. ומאז אני רק עולה במשקל. אני נמצאת בדרכים כל היום. עשיתי יומן אכילה אני אוכלת בסביבות 1000 קלוריות ביום. בעיקר סלט גדול לאורך היום ועוד 2 פרוסות לחם קל עם משהו. שותה 7 כוסות נס קפה ביום ללא סוכר עם מעט חלב. עושה 3 פעמים בשבוע פעילות מאומצת ולמרות כל זאת אני רק עולה במשקל. 10 קג בשנה האחרונה .מה הסיבה לכך לדעתך?האם זה הקפה?אולי זה שאני אוכלת מעט מידי ליום הגוף בסטרס?ואם אני אוכל יותר כמה זמן לוקח לגוף לצאת מהסטרס?האם יכולה להיות סיבה נוספת?אשמח שתאירי את עניי... אני מיואשת...

הי שיר, 2 דברים משמעותיים (הפסקת עישון וגלולות) שהרבה פעמים משפיעים על המשקל מסיבות שונות התרחשו לפני שנה בחייך, ומאז את מציינת עלייה ניכרת במשקל. 1000 קל' ליום נשמע לי מעט מידי (יכול להיות שהיומן שעשית אינו מדוייק כל כך? האם עשית אותו וחישבת קלוריות עם ליווי מקצועי?) ואם זו אכן הכמות שאת אוכלת בהחלט ייתכן שמפריע לירידה במשקל, אבל לא מסביר את ההשמנה עד כה. האם כך אכלת גם לפני שנה? את מציינת אורח חיים יושבני יחסית (בדרכים), ככה שאין פעילות גופנית במהלך היום אלא מרוכזת ל3 שעות בלבד בשבוע, מה שיכול להיות לא מספיק. יש פה יותר מידי גורמים במשוואה הזו, יותר מכפי שאפשר לפתור דרך האתר...מציעה לך בחום לקבוע פגישה עם דיאטן/ית ע"מ לראות מה יכול לעזור לך, וללות אותך בדרך בהצלחה ורק בריאות!

16/02/2016 | 17:25 | מאת: שיר

אני מודה שמדובר במצב מוזר.... אך בכל זאת ...בהנחה והגורם הוא אכילה מוגבלת של 1000 קלוריות ליום תוך כדי פעילות 3 פעמים בשבוע. האם תזונה מאוזנת של 1500 קלוריות עפי תפריט מדיאטנית תוציא אותי מהסטרס שהגוף מצוי בו ואתחיל לרדת? ותוך כמה זמן הגוף יכול לצאת מסטרס כזה.. אני מניחה שבתחילה אעלה במשקל בגלל תוספת הקלוריות.. נכון? מה יגרום לירידה במשקל במצב הנ"ל?אשמח אם תסבירי לי את העניין

מנהלי פורום תזונה קלינית