חוסר ויטמין b12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/12/2015 | 21:39 | מאת: יעל

היי בתוצאות בדיקת הדם שלי רשום שיש לי ממש קצת ויטמין בי12 (מתוך 914 ל145 יש לי 122.80 ) אני צמחונית ובת 14 ואני לא מצליחה לבלוע כדורים מה עלי לאכול כדי שכמות הויטמין תעלה? תןדה על העזרה

שלום יעל, זוהי באמת תוצאה נמוכה הדורשת טיפול. מקורות לויטמין בתזונה צמחונית הם בעיקר ביצים ומוצרי חלב, ויש גם כדורים למציצה או כאלה שמניחים מתחת ללשון (ולא צריך לבלוע) בגיל הנעורים ישנה חשיבות מרובה לצריכת מגוון מזונות ע"מ שיספקו לך את כל מה שהגוף דורש. תזונה צמחונית בהחלט יכולה לספק זאת, אך כדאי לוודא שאת אכן מקבלת מה שצריך ואין חוסרים אחרים. ויטמין B12 אפשר לבדוק בדם, אבל יש עוד מינרלים או ויטמינים שלא ממש אפשר לבדוק, כמו סידן למשל, ואת זה חשוב לבדוק דרך תשאול של מה שאת אוכלת ע"י דיאטן/ית. ממליצה לך ללכת לייעוץ גם כדי ללמוד מה לשלב בתפריט או במה צריך לתסף חיצונית (כמו כדור למציצה) בהתאם למה שאת אוהבת לאכול וסדר יומך בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית