שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/11/2015 | 17:25 | מאת: שואלת

שלום, בת 26 ,סובלת מדפיקות לב מואצות (פלפיטציות)ללא סיבה בריאותית. (הייתי אצל קרדיולוג שבדק אותי, עשיתי אקו לב,אקו לב במאמץ והולטר לב -כל הבדיקות תקינות) גם בדיקות דם ומעבדה רבות תקינות. רציתי לדעת אם יש מזונות או צמחים שידועים כמאטים דופק לב מהיר? תודה

ראשית כל הכבוד שהלכת ועשית את כול הבדיקות הנחוצות. אתן פה כמה השערות, שלא בהכרח זה המצב, אבל כמו שאמרתי - השערה בלבד. יתכן ויש לך תנודות בדם ברמות סידן מאיזו סיבה. האם זה קורה בזמן מסויים (בוקר אחרי צום לילה? משהו אחר?). כדאי שדיאטנית תבדוק שיש לך צריכת סידן טובה וסדורה, וכן תבדקי שרמות ויטמין D שלך בדם תקינות. בנוסף, יש מחקרים על שמן זית ועל הגברת צריכת אומגה 3 בהקשר של הסדרת בעיות דופק (מההיבט של תקינות המוליכות החשמלית בלב). כמובן שזה ממש לא בהכרח הגורם / מקרה אצלך.אבל לא יזיק לשלב את שניהם בתזונה. ואחרון חביב, אולי על רקע חרדה? במידה וכן, הדרכה לנשימות עמוקות כאשר זה קורה יכול אולי לעזור. נשימות בטן עמוקות, כמו ביוגה.

מנהלי פורום תזונה קלינית