לארגינין ורדבול לפני אימון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/11/2015 | 07:44 | מאת: שלומי

שלום , בן 31 ,בריא , אני מתאמן מזה כ10 שנים בחדר כושר משקולות ואירובי,יש לי כבד שומני ממש במקצת כך הרופאה אמרה לי .אני אוכל תזונה מאוזנת לחלוטין מלאה בסיבים מצומצמת בשומן בתוספת של גרעיני ציה וגוגי ברי. אני מאוד אוהב את תוסף התזונה ל ארגינין ורד בול אני מרגיש יותר אנרגיה באימון , שתי שאלות : 1. האם ל ארגינין פוגע בכבד ? 2 . האם רדבול עלול לגרום לכאבי ראש .?

שלום רב, בדקנו עם תומר פרידמן מאמן ספורט וסטאז'ר לתזונה, וכן עם מיכל קנול ראש צוות דיאטניות פנימיות אשר עובדת במרפאת כבד. להלן תשובתם: מהנתונים שנתת לא ניתן לדעת אם התזונה אכן מאוזנת (מאוזנת לטובת איזו מטרה??) ונחוצה אנמנזה תזונתית מפורטת לפני קביעה שכזו כי יתכן וכמות הפחמימה (במיוחד הפשוטה יותר) גבוהה מדי (גוג'י ברי, רד בול וכדומה). עלתה שאלה מה הסיבה לשימוש בL-ארגינין? אמנם לא ידוע שהוא משפיע לרעה על הכבד, אבל אין גם דעה כרגע שהוא נחשב משפר ביצוע. לגבי הרד בול – פחות מומלץ לצרוך רד בול במידה ויש כבד שומני בשל תכולתו. בנוסף הוא מכיל קפאין - ויתכן שאתה צורך כמות יומית גבוהה מדי מהמוצר ו/או משתיית קפה יומית יחד עם צריכת המוצר ולכן כאבי הראש.

מנהלי פורום תזונה קלינית