שאלה קטנה נוספת בקשר לאנטי אוקסידנטים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/09/2015 | 01:33 | מאת: דניאל

אז האם פיקנוגנול 100 מג ו4 מג אסתקסנטין שאני לוקח אותם בהפרש של 12 שעות נחשב כבר לעודף אנטיאוקסידנטים לבחור באמצע שנות ה20? איך אפשר לדעת מתי אני חוצה את הגבול? למעט שני התוספים האלה אני לא לוקח שום תוסף. דיברתי בעבר עם נטורופתית היא אמרה שאין בעיה עם זה אבל עכשיו כשאמרתם שיש סיכון בעודף אנטיאוקסידנטים אני די מבולבל.

עודף נוגדי חמצון מתכשירים ולא מהמזון הוכח כמסוכן במספר מחקרים מאוד גדולים. מגביר סרטן, התקפי לב ועוד. למרות שלכאורה אמור לעשות ההיפך! לא נתון לויכוח. גם אי אפשר לומר שיש פה למישהו אינטרס - כי זה דווקא פגע במכירות. מה כדאי לקחת? לגבי האסתקסנטין - היות והמינון סביר, אפשר לקחת. לגבי הפיקוגינול, לא מוצאת את המקבילה במזון - כך שלא יכולה לחוות דעה.

מנהלי פורום תזונה קלינית