שאלה על 3 ויטמינים???

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/08/2015 | 19:19 | מאת: איילה

שלום, כדור סידן+D צריך לקחת אחרי אוכל לא חלבי אז אפשר לאכול משהו פרווה (טבעול, ביצה, טונה,) כדור ברזל לוקחים שעתיים אחרי שאוכלים משהו בשרי בתוספת עם משהו שמכיל ויטמין C. אפשר גם עם אוכל פרווה או שרק אחרי אוכל בשרי הברזל נספג הכי טוב בגוף? ושאלה נוספת: כשלוקחים גם ברזל וגם סידן+D ואי אפשר לקחת את שניהם ביחד! איך לוקחים את שניהם על פני היום? ואם נלקח גם ויטמין B12 מתי לקחת אותו ביחס לסידן והברזל? תודה!!

תודה לד"ר סיגל טפר (ששנים עבדה כדיאטנית באלטמן) על תרומתה למענה. B12 הנו הפשוט ביותר – אם נוטלים את הסוג התת לשוני במינון גבוה שאינו מגיע כלל למערכת העיכול – הרי כל זמן ביום מתאים וטוב ואין בעיה כלל. את הסידן + D כדאי אחרי ארוחה אשר מכילה שומן, אך עדיף שלא תכיל חומרים שמעכבים ספיגת סידן ונמצאים בקטניות ודגנים מלאים. אולי ארוחת בוקר מתאימה כארוחה מלווה לתוסף זה. ברזל הוא המורכב מכולם. הטוב ביותר לקחת לפני השינה או בערב על קיבה ריקה, לאחר מזון המכיל ויטמין C (פרי/ירק - גמבה/תפוז למשל). אם זה לא מתקבל יפה ויש אי נוחות וכאבי בטן, מומלץ לעבור לקחת אחרי ארוחה, עדיף בשרית, אך לא חובה. במידה ולא ארוחה בשרית רצוי לדאוג לארוחה עשירה בויטמין C ולא עמוסה במעכבים שצוינו לגבי סידן (כמו פיטטים – בחיטה מלאה, קפאין). עוד לציין שכיום קיימים סוגי ברזל אורגנים גם בתוספים שפותרים את הבעיה של תופעות הלוואי ושל הספיגה הנמוכה, וגם נספגים באחוזים ניכרים מעל הלא אורגני וגם נוחים לבטן. הם פותרים במידה רבה את בעיית התזמון ומאפשרים יותר חופש פעולה.

מנהלי פורום תזונה קלינית