קופאין וסידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/08/2015 | 09:08 | מאת: רונן

שלום רב האם שתיית כוס נס קפה ולאחריה אכילת סידן כגון פרוסה עם גבינה הורסת את הסידן? אם כן כמה זמן לחכות? תודה ויום טוב

בעקרון קפאין אינו הורס את הסידן כלל. השאלה היא מה השפעתו על בריאות העצם או לחילופין על הטמעת סידן בעצם. למרבית האוכלוסיה אין כל בעיה. יש קבוצה מצומצמת שאצלה מומלץ פחות קפה, אך כיוון שעדיין איננו מבצעים בשגרה בדיקות גנטיות, לא ניתן לומר מיהם בשלב זה. למי שחושש מומלץ לא לשתות יותר משתי כוסות ליום (כולל תה לסוגיו - גם ירוק וכמובן קולה שלגמרי מיותרת). יש לדעת שקפה נקשר גם להשפעות חיוביות אצל חלק מהאוכלוסיה. למשל המחקרים על פחות דמנציה בגברים בוגרים שמרבים לשתות קפה. כמובן שהקשר אינו סיבתי, רק תצפית שזה המצב.

מנהלי פורום תזונה קלינית