שאלה!!

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/07/2015 | 02:27 | מאת: שואלת

הי, בת 26, בשל עצירות כרונית קשה הומלץ לי לאכול מאכלים ללא גלוטן וכמו כן להימנע מתפוח אדמה וסוכרים. האם הכנת מאכלים מקמח "קונדיטור" -קמח שמכיל עמילן תירס ,טובים לאכילה למי שסובל מעצירות? האם קמחים או מאכלים שמכילים קמח תפוח אדמה או קמח טפיוקה טובים למי שסובל מעצירות?

שלום לך, איני יודעת מי המליץ לך המלצות אלו להקלה בעצירות, אך אלו אינן המלצות שמוכרות לי בנושא. קמח תירס/טפיוקה/תפוחי אדמה אינו מכיל גלוטן, אבל אם אין צליאק/רגישות לגלוטן אני לא רואה סיבה לצרוך דווקא אותם ובלעדית. קודם כל, כדאי לבדוק שיש מספיק נוזלים (ובראשם מים) בתפריט, פעילות גופנית וסיבים תזונתיים. מנסיוני- אלו 3 הגורמים העיקריים, ובעיקר- שתיית מים שאינה מספקת. הרגלת הגוף בפעילות מעיים קבועה, מניעת התאפקות (=לא להמנע, לעשות כשיש), רוגע נפשי, התנהגות אכילה (דרושה לעיסה טובה של המזון, למשל) ועוד ועוד משפיעים על היציאות. יש גם "תרופות סבתא" שעובדות לפעמים. כיוון שהדבר מספיק חשוב, ממליצה לך מאוד לפנות לאיש מקצוע ולנסות לראות מה הסיבה העיקרית (או אולי אוסף סיבות?) ולהקל על הבעיה. בהצלחה רבה

05/07/2015 | 16:30 | מאת: שואלת

תודה על תשובתך, אך עמילן תירס, קמח תירס או קמח טפיוקה עלולים לגרום או להחמיר עצירות?

מנהלי פורום תזונה קלינית