ויטאמין E

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/01/2002 | 18:23 | מאת: דוד

בפורום סכרת נכתב כי מומלץ לספק לגוף ויטאמין E על מנת למנוע הסתבכויות מסוימות הנובעות מהמחלה. אם הבנתי נכון מדובר בכמות שהיא מעבר לכמות הנדרשת ל"בריאים". מה הם סוגי המזון העשירים ב - E ואם יש בכלל דרך להוסיף את הכמות הנדרשת באמצאות מזון.

18/01/2002 | 23:55 | מאת: מירבי

אם אני לא טועה גם ע"י חשיפה לשמש הגוף מייצר ויטמין E

דוד שלום, ויטמין E הנו ויטמין מונע חימצון. (והוא אינו נוצר בחשיפה לשמש כפי שמירבי ענתה לך, היא מבלבלת עם ויטמין D) אצל חולי סוכרת קיים סיכון מוגבר לבעיות בכלי דם, גדולים וקטנים. בכלי הדם הגדולים הסיבוך הוא טרשת עורקים. אחד המנגנונים המתוארים להיווצרות טרשת עורקים הוא דרך התחמצנות של הכולסטרול אשר כתוצאה הופך לחומר שתאים של מערכת החיסון מנסים לסלק ובתהליך יוצרים תאי קצף עמוסי שומן בתוך דפנות העורקים. היות והמנגנון מבוסס על התחמצנות כולסטרול, הרעיון של מתן נוגדי חימצון - כגון ויטמין E שמשמש כמונע חימצון מרכזי בנשאי הכולסטרול בפלסמה הוא נכון ביסודו, אבל המחקרים על מתן ויטמין E כתוסף מבודד לא חד משמעיים (למעט אצל חולי כליה). מקורות במזון - במרוכז בשמנים רב בלתי רווים כמו סויה, תירס, ואגוזים למיניהם. כמויות קטנות יש במרבית המזונות. חשוב לציין שאם רוצים למנוע טרשת עורקים, במיוחד בסוכרתיים, ויטמין E הוא רק גורם אחד במערכת שלמה ורצוי לבנות הרגלי אכילה הכוללים שומנים פחות רגישים לחימצון, מזונות מכילי נוגדי חימצון כמו פירות וירקות, הפחתת גורמי סיכון נוספים אם יש (כמו רמות סוכר גבוהות, רמות הומוציסטאין גבוהות ועוד) אם אתה סוכרתי ולא קבלת מעולם הדרכה מקיפה - גש לדיאטנית.

מנהלי פורום תזונה קלינית