בדיקות אבחון

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

12/10/2012 | 13:51 | מאת: martyn

שלום רב! ברצוני לברר האם בדיקת CT בטן עם חומר ניגוד הינה הבדיקה המועדפת במקרה של גילוי גרורות מסרטן הפרוסטטה. חשוב לציין שבבדיקת ביופסיה התגלתה אדנוקרצינומה ולצורך קביעת המשך טיפול נשלחנו לבדיקת CT. האם בדיקת MRI אינה רגישה ואמינה יותר במקרים כאלה? אודה מאוד על ההתיחסות.

קשה לענות כאשר חסרים פרטים נוספים כגון דרגת גליסון , רמת פסא גיל החולה ומחלות נלוות. לעיתים מספיק CT ולעיתים יש צורך גם MRI .נראה לי שההפניה נכונה.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת