בדיקת psa חשודה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

01/10/2012 | 01:41 | מאת: בל

שלום רב, אבי בן 76 ובבדיקות דם שנערכו לו יש עליה ברמת ה PSA בשנתיים האחרונות ואלו הנתונים: 12/2010 - 6.63 1/2011 - 7.43 6/2011 - 8.30 1/2012 - 8.55 2/2012 - 9.40 9/2012 - 8.42 בחודש האחרון היתה ירידה קלה ברמת ה PSA ולאבי אין תופעות נוספות של דחיפות במתן שתן או צריבה וכדומה. ברצוני לשאול האם לדעתך יש צורך בביצוע ביופסיה של הערמונית? אני יודעת שיש חילוקי דעות ברפואה בנוגע לטיפול בערמונית מוגדלת בגילאים שכאלה, אשמח לקבל את תשובתך בעניין. תודה מראש בל

כדי להחליט אם ךבצע ביופסיה צריכים פרטים נוספים כגון גודל הערמונית בסונר , בדיקה רקטאלית , ואם יש מחלות נלוות . לסיכום צריך להבדק ע\"י אורולוג ואז להחליט. עליה הדרגתית אינה מעידה על הצורך בביופסיה. האם עבר פעם ביופסיה עם ערכים אלה ?

01/10/2012 | 21:27 | מאת: בל

הוא לא עשה ביופסיה. בדיקת ה-psa היתה בדיקה שיגרתית לעוד בדיקות שכולן תקינות. רופא המשפחה מלחיץ לביופסיה. לפי מה שקראתי בספרות המקצועית לפי גילו של אבי לא עושים ביופסיה כי לרוב הגברים בגיל הזה אולי יש משהו..אבל מתים עם זה ולא מזה.האורולוגים בעד בירור וביופסיה ורופאים אחרים נתמכים ובעד המחקרים שמורים לא לעשות. אנחנו כרגע מאוד מבולבלים ונופלים בין הכסאות..לעשות,לא לעשות,לקחת אחריות..או להשאיר את המצב כך..אבי בתחילה לא רצה לעשות את הביופסיה,בגלל לחץ שלנו הוא מוכן לעשות . כרגע אנחנו ממש מבולבלים ולא יודעים מה להחליט..(האם הערכים הללו של ה-psa יכולים להעיד גם על דלקת?ערכים אלו "סבירים" בגיל הזה 76?הערכים חריגים במיוחד ?) תודה מראש על מענה וחג -שמח !

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת