פרוסטיטיס כרוני (שלא על רקע חיידקי) וכריתת הבלוטה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

09/05/2012 | 19:35 | מאת: מ.

שלום ד"ר, בן 26 - מעל 7 שנים סובל מהסימפטומים הבאים הקיימים כל הזמן ללא הפוגה (החלו פתאומית): - תחושות לחץ באגן (שנחלשות מעט לאחר מתן שתן ושוב מתגברות ומתחזקות) - תחושת לחץ/בעירה קבועה בקצה הפין - הרגשת צורך תכוף בלהטיל שתן (מסוגל להתאפק אבל לאחר שעה הסימפטומים חזקים מאוד ולאחר שעתיים לערך בלתי נסבלים) - נוקטוריה לאחר מסכת ארוכה של בדיקות וייעוצים שכללה שלילת כל דבר מוכר וידוע לממסד הרפואי נוסה להתאים לי תוכנית טיפול להקלת הסימפטומים של חוסמי אלפא ומעכבים טריציקליים - אך ללא כל השפעה גם לאחר כמה חודשים (הסימפטומים נשארו בעינם). לפיכך כיום התייאשתי. הבנתי שהגורמ/ים לכך לא ברורים ולא ידועים (יש רק השערות שונות שלא נחקרו היטב) והמחשבה על כך שאצטרך להתמודד עם זה לשארית חיי בלתי נסבלת. רציתי לדעת האם ידוע לך מניסיונך או מהיכרותך מהספרות על מקרים שבהם ניתוח להסרת הפרוסטטה שיפר את הסימפטומים? אודה לכל תשובה או הפנייה. תודה.

אני מבין את הסבל והתיסכול שלך עקב הבעיה המציקה הנקראת גם כאב כרוני באגן. מניסיוני הטיפול הניתוחי איננו עוזר ולעיתים אף מחמיר את הסימפטומים. לדעתי אין אורולוגים שמבצעים ניתוח להסרת הערמונית TURP בגברים צעירים עם בעיה דומה. לעומת זאת הטיפולים המקובלים הם חימום מקומי + תרופות אנטיביוטי + אנטידלקתי למשך מספר חודשים + עיסוי של הערמונית + חימום של הערמונית בעזרת מיכשור מיוחד "היפרטרמיה " , אשר מחמם את הערמונית בלבד באמצעות גלי רדיו .

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת