מבקש לדעת

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

22/12/2011 | 20:20 | מאת: עמי

האם ניתן לבצע ניתוח הערמונית בששיטת האידוי? אני בן 59 נשוי+4 ונמצא במעגל העבודה. סובל כבר שנים מערמונית מוגדלת ובשנתיים האחרונות מרבה לבקר בלילה בשרותים. 2-3 פעמים. (אגב , חבר שלי במצב דומה לוקח חצי כדור שינה וקם מקסימום פעם בלילה) בבדיקת US נמצאה ערמונית במשקל 90 גרם. עד היום לא הומלץ לי לקחת טיפול תרופתי (אולי בגלל שאני מטופל בלחץ דם גבוהה)וגם כיום לאחר ממצאי הבדיקה והתרוקנות לא מלאה לא הומלץ לי על טיפול תרופתי.( בדיקת PSA 2.3-2.7 בבדיקות האחרונות ) אודה לרופא הנכבד על התיחסותו.

אם יש לך סבל במתן שתן בגלל ערמונית מוגדלת וגם תוצאות הבדיקות מראות שההתרוקנות אינה טובה למה אתה מחכה ? שתהיה אצירת שתן ותזדקק לקטטר ? צנטר ? ממליץ לך לפנות ולהפטר מהערמונית. אפשר גם לנסות טיפול תרופתי אך כל מקרה לגופו. לשאלתך אם ניתן לבצע את הסרת הערמונית האידוי ,אכן בשיטת אידוי משולבת כלומר אידןי + כריתה TURP + TUVP ניתן לבצע גם בגודל 90 גרם כפי שציינת.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת