אינטראלאסיק

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

25/09/2016 | 01:45 | מאת: טל ג

שלום, הייתי לפני מספר שבועות בבדיקה התאמה לניתוח לייזר במרפאת עיניית בירושלים אצל ד"ר לוינגר. נמצאתי מתאימה לניתוח האינטראלאסיק עם קרנית בעובי 600 מיקרון. ד"ר לוינגר לא הביע חשש כלל מהניתוח והיה מרוצה מהנתונים, יצאתי בהרגשה מעולה והייתי מאושרת, תחושה של זהו אני עושה. נקבע לי תור לניתוח ב29 לחודש. מאז יש לי חששות רבים, בעיקר בעקבות הקריאה המרובה שלי באינטרנט. רציתי לשאול עוד כל מיני דברים שלא ברורים לי ב100 אחוז. 1. האם בניתוח האינטראלאסיק המתלה שנוצר לא נסגר לגמרי גם לאחר שנים? 2. האם בניתוח זה הקרנית לא מתרפאה גם לאחר שנים? 3. האם נמצא קשר ישיר או עקיף בין ניתוחי הלייזר לבין נזקים בטווח הארוך כגון: מחלות עיניים- גלאוקומה, קרוטוקונוס, ניוון רשתית..., ושלא נדע עיוורון. (הפחד שלי מהניתוח הוא בעיקר היעדר המידע והידע לטווח הרחוק של כ40 50 שנים). ד"ר לוינגר מציין כי לא תואר בספרות מקרי עיוורון עד כה. אך מקרי הרשלנות הרפואית ומערכת בתי המשפט מעידה על מקרים קיימים. הכיצד? האם הוכח שאין קשר ישיר או עקיף? האם ניתן להתחייב שלא יווצר מצב של עיוורון גם בעתיד (עשרות שנים לאחר הניתוח)? 4. האם לאחר הניתוח לא ניתן להיחשף לשמש גם בטווח הארוך? 5. אם המספר שלי עלה ב9 חודשים האחרונים ברבע מספר וחצי צילינדר האם זה נחשב עדיין יציב? 6. האם בכלל ישנם סיכונים לטווח הרחוק? 7. האם נמצא קשר ישיר או עקיף בין ניתוחי הלייזר לבין היחלשות חלקי העין עם השנים? הרשתית, הקרנית, עצבי העין, כמות תאי האנדותל וכו'.. האם הניתוח מעודד ומגביר את היחלשותם? 8. האם בניתוח זה עובדים רק על הקרנית? 9. האם ניתוח זה נחשב כניתוח תוך עיני? 10. אם העין מזדהמת. מתי זה כבר לא מסוכן לאחר הניתוח? 11. האם לאחר הניתוח ניתן לעבוד שעות רבות מול מחשב? 12. אם המספר חוזר לאחר מספר שנים. ניתן יהיה להרכיב עדשות מגע בחזרה? 13. מה מסוכן יותר או מה עדיף יותר, עדשות מגע או ניתוח לייזר וספציפית שיטת האינטראלאסיק. (כמובן בהיבט והשלכות לטווח הרחוק). 14. האם לאחר הניתוח העין חוזרת לעצמה וניתן להיות רגועה שהעין שלי היא ככל עין שלא נותחה וחזרה להיות רגילה? ניתן לבצע פעילויות יומיומיות ללא חשש ? תודה רבה על ההיענות, וסליחה על ריבוי השאלות. יום מקסים!

טל שלום רב, השאלות רבות ומצריכות הרצאה ארוכה ואין זו מטרת הפורום. הפורום נועד לענות על שאלות קצרות ולא כפי שפרטת. אני מציע לחדד את כל הסוגיות מול הרופא המנתח. בברכה, ד"ר אורי מלר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה