הסרת משקפיים

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

30/08/2016 | 14:48 | מאת: אבי

אני מתלבט איזה סוג ניתוח לעבור, מכיוון שאני זקוק למשקפיים למרחק וגם לקריאה. עברתי התאמה לניתוח מסוג zeizz premium והבנתי שהניתוח מתקן אפשרות אחת ( למרחק לצורך העניין ). ועדיין אצטרך משקפי קריאה. אבל ישנה אפשרות למונו וויזן. האם זה כדאי? האפשרות השניה היא שיטת iq ששם מבטיחים לטפל לגמרי בבעית המולטיפוקל. אך בשיטה זו יש רק מכון 1 בארץ ואין לי מספיק מידע או חוות דעת של אנשים שעברו שם . אשמח לייעוץ מקצועי. והאם המונו ויזן מומלץ.

שלום רב, א) לא צויין הגיל אבל אם מדובר בגיל 40 פלוס, אני מאוד בעד מונוויזיין במידה וההדגמה של מצב זה התאימה לך. אני מאוד אוהב להדגים מונויזיין בטרם מחליטים באופן סופי. גם אם ייבחר מונוויזיין, צריך לזכור שאין הבטחה שלא יהיה צורך במשקפי קריאה. ניתן לשאוף לכך שתוקטן התלות במשקפי קריאה אל סביר להניח שביום מן הימים בכל זאת יעלה הצורך במשקפי קריאה. ב) בספרות המדעית ובקרב מנתחי הלייזר בעולם לא קיים ניתוח ששמו zeizz premium, וגם לא קיים ניתוח ששמו IQ. מדובר בסוג מכשיר (במקרה הראשון) ובתוכנה מסויימת (במקרה השני). השיטות ניתוחיות המקובלות כיום בעולם הן PRK, LASEK, LASIK - ו- INTRALASIK. שאר השמות הם כפי שציינתי שמות למיכשור או תוכנה ולא שם של שיטה ניתוחית. ג) מבין השיטות המקובלות, אישית אני מעדיף כיום שתיים מהן: LASEK ו- INTRALASIK – תלוי במקרה, בגיל ובמבנה הקרנית. ד) מקור הבעיה המופיעה עם הגיל בעת קריאה קשורה לעדשת העין ולא לקרנית. הטיפולים הקיימים כיום בקרנית אינם מספיק טובים לתיקון מולטיפוקאלי ולכן כל עוד מדובר בטיפולי קרנית, אני מעדיף את האפשרות של מונוויזיין או להשלים עם העובדה שצריך משקפי קריאה. אני סבור שיהיה יומרני מידי להבטיח פתרון מולטיפוקאלי בטיפולי קרנית ולמטופלים שלי אני משתדל להדגיש זאת. במידה ומדובר בגיל מבוגר, ישנו פתרון מולטיפוקאלי טוב מאוד והוא החלפת העדשה בעדשה מלאכותית מולטיפוקאלית, אך זה כבר נושא אחר, מתחום ניתוחי הקטרקט ולא שייך לפורום זה. בברכה, ד"ר אורי מלר

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה