כפל ראייה וסטארברסטים עד 10 שנים אחרי PRK

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

07/06/2016 | 20:28 | מאת: Daniel

שלום. 10 שנים אחרי PRK בשתי העיניים במכון בכיר (לא בעיניים) בארץ אני עדיין סובל מכפל ראייה, ghosting, starbursts וראיית לילה מטושטשת. יצרתי קשר עם מומחה בינ"ל בנורבגיה העוסק בתיקון הפרעות אלו בשיטת IVIS,נאמר לי: "Your Orbscan images show decentered corneal optics that explain your HOAs. The problems are your large pupils " אני מבין על מה מדובר אבל מתקשה למצוא רופא מטפל בישראל. מומחה לקרנית של קופת חולים מכבי אמר לי לחזור לרופא המנתח, עשיתי זאת אך הוא מתכחש לזה שיש בעיה, מקטין ראש כאילו תופעות אלו לא קיימות ומדבר אלי בזלזול רב, אני לא מנסה לתבוע או להתלונן אלא רק לקבל עזרה עבור מצב זה שבו איכות חיי בלתי נסבלת ואין מי שרוצה לטפל. נוירואופטלמולוג לא מצא שום בעיה אחרת היכולה לגרום לתופעות אלו. גודל ה"הילות" וכפל הראייה מחמיר ככל שהאישון מתרחב ואינו קיים כלל בחוץ באור יום חזק. אף אחת מתופעות אלו לא היו לפני הניתוח. כיום מרכיב משקפיים כי המספר חזר לפני כמה שנים(מה שלא מטריד אותי). איפה אפשר למצוא רופא שמוכן לטפל בבעיות קרנית אלו שנגרמו כתוצאה מדיסנטרציה של השטח האופטי, אישונים גדולים ומספר גבוה לפני הניתוח ? אני מוכן לנסות מכון אחר להסרת משקפיים אבל אני לא מחפש לתקן את המספר שנשאר אז איני יודע אם יש פה התאמה.

שלום רב אני מסכים שהמקום להתייעץ הוא רופא קרנית שגם מבצע ניתוחי לייזר. הפורום אינו המקום להתייעץ בדברים כה ספציפיים. עם כל הכבוד למומחה מחול, אין ממש מה לעשות עם המשפט שהוא כתב. HOA's גבוהים תמיד נמצאים לאחר תיקון לייזר של מספרים גבוהים. אין בזה חדש. כמו כן אין ממש טיפול להילות. יש טיפול למספרים בלבד. לגבי האישונים הרחבים- בגיל צעיר האישונים רחבים יותר. עם הגיל קוטר האישונים יפחת ולכן יש סיכוי טוב שגם ההפרעות יעלמו. חלק קטן נשאר עדיין עם הילות וסינוורים בעיקר במספרים הגבוהים בברכה, דר אורי מלר מומחה ברפואת עיניים ניתוחי לייזר וקטרקט

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה