יובש בעיניים

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

13/12/2015 | 12:39 | מאת: דנה

לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת prk. (מונו ויז'ן)אני בת 50. בביקורת האחרונה נאמר לי כי ראייתי 6/6. 1. עדיין אני סובלת מיובש בעיניים. ולמשל כשאני קוצצת בצל- איני בוכה. מדוע זה קורה? האם הנתוח פוגע ביכולת ייצור הדמעות? האם זה יעבור עם הזמן? (בבדיקת הרופא במעקב, נאמר לי כי יש מספיק דמעות בעין אך מבחינת התחושה היא של יובש ואין ברצוני להיות תלויה בטיפות כל החיים....) האם יובש זה עלול לגרום סיבוך? 2. לפני הניתוח יכולתי לראות מקרוב מאד בצורה מצויינת (קריאה, שימוש במחט/ פינצטה). כיום אני רואה לרחוק טוב, לביניים (מחשב), מצויין. לקריאה טוב מאד אך למחט/ פינצטה, מתקשה. האם היה ניתן להשאיר גם היכולת של המחט/פינצטה? האם זה ישתפר בעתיד? תודה.

שלום רב 1. הפרעה בדמעות שכיחה לאחר ניתוחי לייזר אך לרוב זה חולף תוך מספר שבועות עד חודשים. לרוב מדובר ביובש קל ואין מדובר בסיבוך 2. לפני הניתוח היית קצרת רואי. כעת קוצר הראיה תוקן במלואו בעין אחת ותוקן חלקית בעין השניה תוך השארת טווח ביניים. זאת היתה המטרה ונירה שהושגה. בגיל 50 לא ניתן להשיג את שלושת טווחי הראיה רחוק ביניים וקרוב ולצרכי תפירה ומחט דרושה תוספת אופטית. בברכה, ד"ר אורי מלר

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה