איבוד חדות ראייה מקרוב לאחר ניתוח לאסק.

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

31/07/2015 | 13:27 | מאת: לילינמר

שלום רב למומחים, לפני עשרה ימים עברתי את ניתוח הלאסק אצל ד"ר לוינגר בירושלים. המספר שלי לפני הניתוח היה מינוס 1.75 בעין אחת ומינוס 2 בעין השנייה. יש לציין שהראייה שלי מקרוב הייתה קצת יותר ממושלמת, הייתי רואה כמו נץ כל דבר הכי קטן גם ממש ממש קרוב וגם ממרחק של כ 30 ס"מ בערך. מאז הניתוח - אמנם המינוס ירד ואני רואה למרחק - אבל אני לא רואה כלום מקרוב! במשך עשרה ימים לא הצלחתי לראות את עצמי במראה בשום דרך ומשום זווית, לא יכולה לראות את התווי פנים שלי או של אחרים מקרוב אלא רק מרחוק.. ברגעים אלו ממש כשאני כותבת לכם את ההודעה מהמחשב הכל מטושטש לי (אחרי טיפות דמעות מלאכותיות..). הראייה שלי לקרוב הייתה הכי חשובה מבחינתי בעולם ואם הייתי יודעת שיש סיכוי שתיפגע לא הייתי מבצעת את הניתוח בשום אופן. האם זה דבר שעתיד לעבור? האם יש סיכוי שהראייה המעולה שהייתה לי מקרוב תחזור? כששאלתי על כך לפני הניתוח נאמר לי ש "רק מתקנים את מה שלא טוב, לא נוגעים במה שטוב" .. ועדיין הראייה מקרוב נדפקה לחלוטין. אני כל יום מחכה לראות שיפורון ולו הכי קטן - ואין. לא הצלחתי למצוא שום מידע על כך ברשת... אשמח לתשובתכם ולהסבר לתופעה. תודה.

שלום רב, לפני הניתוח היית קצרת רואי משמע – רואה טוב ממש מקרוב אבל לא לרחוק כיום את כבר לא קצרת רואי ולכן הראיה לרחוק טובה והראיה לקרוב היא כמו הראיה של אדם שאינו קצר רואי כמו כן, 10 ימים הוא זמן קצר מידי על מנת לקבל תוצאה סופית בברכה, ד"ר אורי מלר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה