עדשות לפני בדיקה

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

15/03/2004 | 00:30 | מאת: תמי

הייתי מעוניינת לדעת מהו הזמן האופטימלי שיש להסיר את עדשות המגע לפני בדיקת התאמה לניתוח לייזר על מנת לקבל תוצאות בדיקה מהימנות ביותר. ישנם מכונים הממליצים על מספר שעות ויש שממליצים על מספר ימים. מהו פרק הזמן המינימלי ומהו האופטימלי?? תודה מראש

15/03/2004 | 23:26 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

תמי שלום, הסיבה הרפואית להסרת עדשות מגע היא שהעדשה עלולה לעוות מעט את הקרנית ולגרום לנתונים שגויים בבדיקת ההתאמה. לכן יש להסיר עדשות מגע רכות כ 4 עד 7 ימים לפני הבדיקה ועדשות מגע קשות כשבוע עד שבועיים לפני הבדיקה. מכיון שישנם מועמדים שלא רוצים או לא יכולים לעמוד בתנאי הזה, ואף מכון אינו רוצה ל"הפסיד" לקוח פוטנציאלי,ברוב המקומות הם יתקבלו בכל זאת לבדיקת ההתאמה, גם אם הסירו את העדשות באותו יום, אלא שהבדיקה היא על תנאי. אם ימצאו מתאימים לניתוח (על תנאי ) יקבע תאריך לניתוח, והמטופל יסיר את העדשות כנדרש לפני הניתוח (הפעם זה רציני...). ביום הניתוח יבוצעו מחדש הבדיקות ה"רגישות" לעדשות מגע, ורק אז יאושר סופית , או יפסל, לניתוח. בברכה דר' כ"ץ

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה