שיטת טיפול

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

12/03/2004 | 19:03 | מאת: אלכס

ד"ר כ"ץ! מה חסרון (מבחינה רפואית בלבד) של PRK על פני LASIK (חוץ מכאבים,זמן התאושות,פחות נוח לתיקון וחוסר נוחות למטופל בתקופה ראשונה-כוונתי לאורך זמן הרי אחרי כמה זמן שוכחים מזה),הרי זה שיטה הרבה יותר בטוחה אין חתך בקרנית (כוונתי לפתיחת פלאפ) חוסך סיבוך נוסף(כי LASIK בגדול זה שני ניתוחים PRK(אבל יותר פנימה) +פלאפ(אז הסיבוך כאן לא קיים).אז למה כל המנתחים ממליצים בצורה גורפת על LASIK (לאלה שמתאימים לשתי שיטות).מאיזה מספר מתחילים להופיע יותר אי דיוקים (אני שבמספרים קטנים בשתי השיטות זה כמעט זהה )? האם אם השנים יש תהליך החלשות של הקרנית? האם מקום פלאפ היא "נקודת חולשה "של הקרנית? בתודה מראש אלכס

13/03/2004 | 21:13 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

אלכס שלום, פרט לגורמים שציינת יש לניתוח PRK חסרונות יחודיים: א. נטיה ליצירת צלקת במרכז הקרנית, במספרים מעל -6.00 שכיחות הצלקת כ 30 % .הצלקת גורמת לסינוורים, ולשינוי ב "מספר" ודורשת טיפול נוסף, בלייזר או בתרופות. בניתוח LASEK יש פחות צלקות , וישנן תרופות שמונעות את יצירת הצלקת אם ניתנות בתוך הניתוח. הטיפול המונע מוצלח מאד ומוריד את אחוז הצלקות לכמעט אפס. ב. הפגיעה באפיתל הקרנית בניתוח PRK עלולה לגרום לחולשה תמידית של האפיתל וליובש כרוני בעין, עם אודם וכאבים. למרות חסרונות אלו, יש היום נטיה כללית לטובת PRK/LASEK יותר מאשר בעבר. הבחירה נתונה לשיקול המנתח ותלויה גם בנסיונו. (לא כל המנתחים מבצעים LASEK ) בברכה דר ' כ"ץ

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה