אי בהירות

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

07/03/2004 | 17:45 | מאת: נוגה

שלום גיל 46 עשיתי ניתוח עיניים מ -8 בשתי העיניים . עין אחת רואה למרחק והשניה קוראת מקרוב. היום שלושה וחצי חודשים אחרי אני קוראת מקרוב ורואה רחוק. אולם המרחק למרחוק קטן יותר מלפני הניתוח אני רואה פחות רחוק. באור יום קשה לי להיות בחוץ עם תחליפי דמעות ועם משקפי שמ טובות. לאחרונה אני לא רואה ברור אלא עם הרגשה קלה של מיסוך. האם זה תופעה חולפת. או בגלל סוג הניתוח של עין רחוק עין קרוב? ואם לא האם ניתן לתקן? תודה

07/03/2004 | 21:26 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

נוגה שלום, חדות ראיה למרחק לאחר ניתוח "מונוויזן" כמו שלך מושגת לאט יותר מאשר בניתוח למרחק בשתי העיניים. המוח שלנו צריך ללמוד את האופטיקה החדשה, ובגיל 46 הוא לומד לאט יותר. יש לי מטופלים שהרגישו בנוח רק לאחר 6 חדשים בשיטה זו. אני ממליץ להתאזר בסבלנות. אם בסופו של דבר לא תתרגלי, תוכלי לנתח שוב את העין שתוכננה לקריאה ול"כוון" אותה לראית מרחק. אז כמובן תזדקקי למשקפי קריאה לקרוב, אבל הראיה למרחק תהיה טובה ונוחה יותר. לגבי השימוש במשקפי שמש ותחליפי דמעות, זוהי בעיה שצריכה היתה להשתפר כבר קודם. אני מציע שתיבדקי עי המנתח בנושא זה. בברכה דר' כ"ץ

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה