שתי שאלות

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

27/02/2004 | 13:28 | מאת: אלי

שלום, עובי הקרניות שלי הן בסביבות ה- 530 ועפ"י המספר שלי (באזור ה -5- וצילינדר של כ- 2.5) סביר להניח שאצטרך להוריד כ- 100 מהעובי. שאלותי: 1. האם במידה ועדיין אזדקק למשקפיים אחרי הניתוח יש מגבלה בשימוש בעדשות מגע? 2 האם יש להתחשב בגילי (38) והצורך העתידי בשימוש במשקפי קריאה בעת ביצוע הניתוח? תודה ושבת שלום

29/02/2004 | 23:23 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

אלי שלום, לאחר הניתוח אין כל מגבלה בהרכבת עדשות מגע , אם יהיה צורך. בגילך אפשר להשאיר קוצר ראיה קל בעין אחת, הבלתי דומיננטית. זה אינו מורגש בתפקוד יומיומי, אבל דוחה את הצורך במשקפי קריאה בכמה שנים. יש להתיעץ איתך ולבצע סימולציה של המצב הצפוי לאחר הניתוח, לפני שתחליט. חג שמח דר' כ"ץ

01/03/2004 | 20:51 | מאת: אלי

שאלות נוספות בנוגע לעובי הקרנית: הורדת 100 מהקרנית ישאיר (בחשבון פשוט) 430. האם עובי כזה הוא תקין? האם ניתן יהיה לבצע ניתוח תיקון במידה והתוצאה לא תשביע רצון? מה המשמעות היומיומית של קרנית דקה (גם לגבי אנשים שללא קשר לניתוח הקרנית שלהם דקה)? עברתי צילום זיאופטיקס - האם לאסיק זיאופטיקס באמת יביא להורדה גבוהה יותר מהקרנית? תודה

01/03/2004 | 22:03 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

אלי שלום, 1. עובי קרנית של 430 מיקרון לאחר לאזיק הוא בגבול הנמוך של המותר. לא תמיד אפשר יהיה לבצע תוספת לייזר ותצטרך להשתמש בטכניקות נוספות לתיקון, כגון PRK . יש לשקול עם המנתח אפשרות של אינטראלאזיק או לאסק בניתוח המתוכנן לחסכון נוסף בעובי הקרנית. 2. קרנית דקה באופן טבעי יכולה להיות בריאה ותקינה ללא כל בעיות. 3. לאזיק זיאופטיק מוריד פחות קרנית מאשר לאזיק "רגיל" במכשיר של "בוש אנד לומב" שנחשב "בזבזן" בעובי קרנית. יש מכשירי לייזר של חברות אחרות שמורידים עוד פחות מאשר לאזיק זיאופטיק. בברכה דר' כ"ץ

03/03/2004 | 09:14 | מאת: אייל ברקו - אופטומרטיסט

שלום אלי, כעקרון דר' כ"ץ צודק, לא תהיה הגבלה להרכיב עדשות-מגע, אך הן תצטרכנה להיות עדשות מיוחדות מאוד ויקרות. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה