שלום לכולם !

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

18/12/2003 | 14:13 | מאת: יערה

לאחרונה החלטתי לבצע את ניתוח הלייזר לעיניים. אני בת 26 והמספר שלי הוא בערך 4 בכל עין והוא יחסית יציב (אפילו שאני מול מחשב כל היום). אשמח ואודה לכם מאד לטיפים בנושאים הבאים: 1) כיצד עלי להתחיל בחיפוש אחר המכון שיבצע את הניתוח? 2) האם כדאי לבצע בדיקת התאמה גם אצל רופא מומחה מקופת חולים או שמספיקה בדיקת ההתאמה במכון? 3) מה הסיכונים? כמה אחוזים לא מתאימים לניתוח? האמת שאני מפחדת לא מעט מביצוע ניתוח זה. 4) ושאלה ספציפית למומחים: תמיד אומרים לי - שימי לב שכל רופאי העיניים עם משקפיים... מה דעתכם? האם אתם ממליצים על ביצוע ניתוח זה? תודה לכולם ויום טוב.

18/12/2003 | 15:32 | מאת: ירון

אם לא שמת לב הרופאים כאן מנתחים במכון לייזר אז מה נראה לך? שהם יגידו לך לא?! דה

08/03/2004 | 22:32 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

ירון שלום, ברור שרק רופא מנתח בעל ניסיון יכול לתת תשובות מוסמכות בפורום זה, ולא כל רופא יכול להיות מנהל פורום. כמובן שאני ועמיתי רוצים לנתח ואוהבים לנתח. מצד שני ניתוח שלא הצליח גורם נזק למטופל וגם לרופא. אני מזכיר לקוראים שהניתוח אינו הכרח אלא מותרות ויש בו סיכונים. רופא אחראי צריך לתת תשובות מדויקות והוגנות, ולנסות לסנן את אלו שאינם מתאימים לניתוח. בברכה דר' כ"ץ

20/12/2003 | 20:00 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

יערה שלום א. הפורום הוא מקצועי ואיננו מסחרי ולכן לא מקובל להמליץ על מכון זה או אחר. ה FDAהאמריקאי ממליץ על מכון שבו: 1. מיכשור מודרני ומתקדם. בלייזרים המודרנים קיימת אפשרות לתקן קוצר ורוחק ראיה גבוהים כולל אסטיגמטיזם (צילינדר) ע"י קרן לייזר דקה הסורקת את הקרנית ומצלמה העוקבת אחר התזוזות המיקרוסקופיות של העיין ומכוונת את הלייזר בהתאם. הרופא המנתח במכון שאליו תפני אמור להסביר את כל הפרטים הטכנים בצורה ברורה למטופל. 2. הסבר נאות לפני הטיפול: במכון טוב לעולם לא יאמרו שאין סיכונים בטיפול. הסיכונים אומנם נדירים אבל המטופל צריך להבין אותם ולחתום על הסכמה מידעת( INFORMED CONCENT ). 3. בדיקה מקיפה לפני הטיפול. הבדיקה צריכה לכלול בדיקת אופטומטריסט, לאחר תקופה ללא עדשות מגע, בדיקת עובי הקרנית וצורתה ע"י מיכשור מיוחד, ובדיקה מלאה של בריאות העין ע"י רופא עינים. כ20% מהנבדקים ניפסלים לטיפול לייזר. 4. ניתוח ע"י רופא עינים מומחה בעל ניסיון של מעל 500 ניתוחי לייזר. (המלצת הFDA ) 5. מעקב רפואי מסודר במיוחד במהלך החודש הראשון שלאחר הניתוח. 6. אחריות בכתב לניתוח למקרה שיהיה צורך בתוספת טיפול אחר כך. ב. בדיקת ההתאמה ע"י רופא המכון עדיפה על בדיקה ע"י רופא עינים שאינו בהכרח מומחה בניתוחי לייזר. ג. בבדיקת ההתאמה יוסברו לך בדיוק הסיכונים הספציפים לך, ע"פ מבנה העינים, מידת קוצר הראיה וכו'. ד. בין רופאי העינים יש הממליצים ויש המתנגדים לניתוח. אני אישית ממליץ על הניתוח למי שמתאים ואף ניתחתי חברים ובני משפחה קרובים לי ביותר (ללא שיקול כספי). אינני היחיד. אני מכיר רופא עינים שנותח בהצלחה, ובני משפחות של רופאי עינים שנותחו. הניתוח אינו פותר בעית משקפי קריאה, גם לא של רופאי עינים. אם את עדין חוששת, תוכלי לפנות אלי לפני או אחרי שנבדקת במספר מכונים ע"פ בחירתך. בברכת חג שמח, דר' כ"ץ

21/12/2003 | 09:21 | מאת: יערה

11/02/2004 | 16:42 | מאת: אורנית

שלום לאחרונה אני סובלת מתופעה מוזרה,מדי פעם חולפת לה נקודה שחורה מעין יתוש, נבדקתי ע,י רופאת העינים שלי והיא הרגיעה אותי שזו תופעה מוכרת ואפילו רצויה, על פי הסבריה-חלים שינויים בפיזיולוגיה של העין(בגיל מבוגריחסית) התופעה הנ"ל נובעת מהופעת "סדקים" שיתרונם הוא בכך שהם מונעים את הבעיה הכאובה של היפרדות הרישתית, האמנם עלי להירגע? מספר אנשים ששמעו על כך המליצו לי למהר לטיפול כי זה מסוכן,מה דעתך? תודה אורנית

08/03/2004 | 13:29 | מאת: ניסים

השאלה שלי היא מה העלות המומצעת ? ומה הסיכונים בעשיית ניתוח? ואיך עדיף לעשות ניתוח של שתי עינים בבת אחת או אחת אחת?

30/01/2004 | 13:37 | מאת: אורית

האם אפשר לבצע ניתוח לייזר למספר +5 עם צילינדר בתודה אורית

08/03/2004 | 22:17 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

אורית שלום, הלייזרים המודרניים יכולים לתקן מספר +5 וצילינדר. המספר שלך נחשב בגבול היכולת של הלייזרים. הבעיה היא שהעין מסתגלת לאט יחסית לתיקון של מספר זה, ויכול לקחת חודש או אף 6 חדשים עד שהראיה מתיצבת לחלוטין. רוב המנותחים במספרים אלו מרוצים מאד גם עם הראיה הבינונית שבתקופת ההסתגלות, מכיון שעם משקפיים +5 הם מעולם לא ראו כל כך טוב ממילא. אם תרצי לבוא לבדיקת התאמה , אוכל לקשר אותך למנותחים עם מצב דומה. בברכה דר' כ"ץ

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה