עוורון

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

11/12/2003 | 18:55 | מאת: לילך

שלום לד"ר כץ וברכות על הפורום החדש!! רציתי לשאול האם אפשר להתעוור מהניתוח או לא לראות טוב בכלל?

11/12/2003 | 19:08 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

שלום לילך, ניתוחי הלייזר להסרת משקפיים זוכים לפופולריות עצומה בגלל אחוז ההצלחה הגבוה ושיעור הסיבוכים הנמוך. הסיבוכים המועטים עלולים לגרום לירידה בינונית בראיה. הסיבוך החמור ביותר , שלשמחתנו הוא הנדיר ביותר, עלול לגרום לעיוות או הצטלקות של הקרנית באופן בלתי הפיך, ואז יש צורך בהחלפת הקרנית כולה, קרי, השתלת קרנית. סיבוך כזה עלול לקרות אחת בכ 100000 ניתוחים. אחרי השתלת קרנית מוצלחת הראיה טובה אך יש עדיין צורך במשקפיים או עדשת מגע. לידיעתך, הסיכון המצטבר לפגיעה בקרנית בשל הרכבת עדשות מגע, למשל, עולה בהרבה על הסיכון בניתוח לייזר.

26/12/2003 | 14:46 | מאת: אמיר

מי מבטיח לי שלא אתעוור, האם יש אסמכתה לפחות לראות כמו לפני הניתוח

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה