חודש וחצי אחרי ניתוח PRK

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

13/03/2019 | 00:29 | מאת: ר

עברתי לפני חודש וחצי ניתוח prk בתוספת wavefront, שלמיטב הבנתי היה אמור להביא לתוצאות ניתוח מדויקות יותר (תוך כדי גריעת כמה אלפי שקלים נוספים מהחשבון שלי). המספרים לפני הניתוח- באיזור -4.50 בשתי העיניים, ללא צילינדר. היום אני רואה בעין שמאל בצורה סבירה (עדיין לא 6/6) ובעין ימין רואה מטושטש (6/15), אותיות מרוחות ומלוות בצל, וגם הצבע עמום ופחות מואר מאשר בעין שמאל. במיפוי הקרנית של עין ימין עדיין ניתן לראות שהטופוגרפיה מסביב למרכז הקרנית במיקום מסוים לא אחידה ונמוכה יחסית- מה שנראה כאילו קרן הלייזר לא הייתה מדויקת ושייפה במקום לא רלוונטי, שלא הצליח לשקם את עצמו עד היום וייתכן שהוא הגורם לעיוותי הראייה בעין ימין. בנוסף, בבדיקה שעשיתי היום נאמר לי שנוצרו לי צילינדרים של מעל 1 בשתי העיניים כתוצאה מהניתוח. אבל למרות הממצא הזה של הצילינדרים הזהים בשתי העיניים אני עדיין רואה הרבה יותר טוב בעין שמאל שמפצה על הראייה המאוד לא חדה בעין ימין, מה שגורם לי שוב לחשוד שמדובר בעצם ברשלנות של המנתח. ואם אכן זה המצב- התשלום הנוסף עבור הדיוק של ה-wavefront הוא פשוט אירוני... על מה אתם מסתמכים (מלבד סטטיסטיקה) כשאתם משתמשים בתשובת ברירת המחדל הרווחת- 'נא להתאזר בסבלנות וזה יתרפא מאליו'? ניתן לקבל הסבר רפואי קצר איך צילינדר שנוצר יש מאין בעקבות ניתוח לייזר אמור להעלים את עצמו? כנ"ל לגבי עיוות בטופוגרפיה לא במרכז השדה (בלי קשר לשינויי טופוגרפיה בעקבות היובש). תודה מראש...

שלום רב, 1) החלמה מניתוח היא דברהאינדיבידואלי. לא כול אחד מחלים באותה צוה ובאותו הקצב ולכן המלצה להעזר בסבלנות היא בהחלט במקום 2) אכנולוגיית הוויב-פרונט היא מתקדת ביותר אבל גם בעזרת טכנולוגיה זו החלמה עשויה לארוך זמן 3) סוג הניתוח prk הוא ניתוח שבבסיסו ההחלמה ארוכה יותר 4) חודש וחצי זה עדיין לא זמן בו מדברים על החלמה מלאה וסופית 5) אין ברירה, יש להמתין להתייצבות ובכל מקרה כרגע אין מה לעשות מעבר להמתנה. לא תבוצע בשלב זה שום פעולה ניתוחית נוספת. רק במידה ולאחר זמן של לפחות 9 חודשיים יוותר מספר כלשהו המאפשר טיפול נוסף ניתן יהיה לשקןל זאת אך אנחנו עדיין מאוד רחוק מלשקול דבר זה כעת אני מאחל החלמה טובה ומלאה וכן, הסטטיסטיקה לטובך בעניין. מרבית המקרים מחלימים בצורה מיטבית

15/03/2019 | 13:45 | מאת: מזדהה

אני 3 שבועות לאחר אותו סוג ניתוח וגם אני רואה מרוח ועם צל בעין אחת. גם אותי הרופא נפנף עד כה בכך שיש להתאזר בסבלנות. בדיקות רציניות לצערי לא עשו לי עדיין. בינתיים אני מתקשה מאוד בעבודתי שהיא כולה מול מחשב, אך הפרופסור המכובד טוען שהבעיה בי ואני "מפונקת".

13/04/2019 | 12:45 | מאת: שי

היי תוכל לשתף האם המצב השתפר ?

22/04/2019 | 19:57 | מאת: אשמח לעדכון

אשמח לעדכון , אם תוכלי לשתף

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה