שמן בולונאום לאמבט נכנס לעין תינוק

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

02/03/2019 | 22:14 | מאת: בולי

שלום דוקטור. יש לי תינוק,לפני שבוע היה בן 3 שבועות ובאמבטיה הזיז את ראשו ונכנסו לו לעין מים עם שמן בולונאום בייבי לאמבט. האם מסוכן? הלכתי לרופא בבוקר אך התינוק ישן ורופא נוסף ראה אותו אתמול אך גם ישן והוא פתח לו את העין,ראה את האישון בלבד, שם לו מין חומר שאמר שמיוחד לתינוקות שעשה צבע כתום כזה, אמר שנראה תקין. האם כדאי לעשות הרחבת אישונים ולבדוק לעומק? חושבת שאף רופא לא ראה את הלבן בעין ויש מין עכירות כזו בצד העין,לא יודעת אם היה לפני התקרית. יש לי תור לבית חולים בעוד שבועיים,האם כדאי ללכת? הרופא השני אמר שאין לעשות הרחבת אישונים בגיל חודש,האם זה נכון? תודה

שלום רב, אם התינוק ישן, כנראה לא מציק לו כלום והסיכוי שמשהו רע אירע נמוך מאוד. אבל רצוי להיבדק. אין קשר להרחבת אישונים. הרחבת אישונים נועדה להעריך את מצב הרשתית. אם נכנס חומר כימי לעין הוא עלול לגרום כוויה בקרנית ולא ברשתית. בברכה, ד"ר אורי.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה