עובי הקרנית לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

03/02/2019 | 16:08 | מאת: אתי

בתי בת 22 עברה לפני שנה וחודשיים ניתוח להסרת משקפיים. המספרים שלה היו גדולים (8-9) לאחר הניתוח נאמר לנו עי הרופא המנתח שיש מספיק עובי בקרנית למקרה שהיא תצטרך תיקון בעתיד. המספר שלה גדל בשנה הזאת ל 1.15 ו 0.75 ויש לי שתי שאלות 1. האם עובי הקרנית זה משהו שמשתנה? כי לטענתם כרגע (בדגש על כרגע) לא מומלץ לבצע תיקון כי עובי הקרנית הוא 400 2. האם זה שעובי הקרנית הוא כזה שלא מאפשר ניתוחים נוספים עלול לגרום לבעיות עתידיות , למשל אם תצטרך בעתיד הרחוק ניתוח קטרקט?

שלום רב, עובי הקרנית לא משתנה במהלך החיים והיינו קבוע. לגבי השפעת ניתוח קטרקט בעבר היה קושי לחשב את כח העדשה המושתלת אך כיום הבעיה נפתרה. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה