שאלה חשובה למנתח המומחה

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

07/10/2018 | 14:31 | מאת: דנה

שלום רב, האם הניתוח לייזר בשיטת אינטרלאסיק מתבצע לפי מספר המשקפיים? כיצד ניתן לדעת את מספר המשקפיים המדוייק? אני מתאימה לניתוח אינטרלאסיק. והייתי בבדיקות ראייה וכל אופטימטריסט אומר לי מספר שונה ואני פוחדת שיגיע הניתוח אז זה לא יהיה המספר שלי ויקרה אסון. חשוב לי לציין כי האופטימטריס אמר שהמספר המשקפיים שלי לא השתנה, אך אני רואה בטלוויזיה את הכתוביות מטושטש ובלילה אני לא רואה ברור עם המשקפיים. אני ממש פוחדת מזה שביום הניתוח המנתח יעשה לי לפי המספר שכתוב בתיק הרפואי כשעשיתי את בדיקות ההתאמה. כי אז החיים שלי ייהרסו ויקרה אסון בלתי הפיך. מה עלי לעשות כדי שהניתוח יהיה מדוייק ושאני אראה ראייה הכי טובה שיש , (ולא כמו המספר של המשקפיים שיש לי ) . האם אתה מציע לי לפני הניתוח לעשות אצלכם שוב בדיקת ראייה מדוייקת? זה הפחד הכי גדול שלי שהניתוח ייתבצע במספרים שלא מתאימים לי ואז אני לא אראה טוב. כי אני מרגישה במשקפיים שזה לא המספר שלי כי אני לא רואה ברור. ובכל בדיקת ראייה אומרים לי שהתשנה המספר במשקפיים. ודווקא בבדיקת ההתאמה האופטימטריסט אמר שלא השתנה לי המספר ויעשו לי את הניתוח לפי המספר של המשקפיים. מה עלי לעשות כעת?

שלום רב, קצת יצאתי מבולבל מבליל השאלות. אנא נסי להתרכז מה בדיוק את מעוניינת לברר. הניתוח מתבצע לפי מספרים שהאופטומטריסט מוצא בבדיקה וגם נעזרים להשוואה במספר המשקפיים. אם עברת בדיקה מסודרת אין לך ממה לחשוש. מה שהיה צריך להתבצע, ככל הנראה התבצע ועל זה יתבסס הטיפול שלך. בהצלחה!!

08/10/2018 | 21:44 | מאת: דנה

האם ניתוח לייזר בשיטת האינטרלאסיק יכול המתלה הקרנית להיתלש ממיקומו ולצאת מהעין בשלמותו? אם המתלה קרנית יוצאת מהעין בחיתוך של הלייזר אז מאבדים את הראייה? כתוב שהניתוח גורם לזיהום ודלקות שונות: לאחר הניתוח, העין חשופה לזיהומים רבים, והמטופל ממשיך טיפול אנטיביוטי או בסטרואידים. וכתוב שלעיתים הטיפול האנטיביוטי מתגלה כלא יעיל ומתפתח זיהום שעלול להוביל לאבדן ראייה. אחד הסוגים של דלקת נפוצה הנגרמת מזיהום מכונה “חולות סהרה” והיא עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לרקמות העין. האם זיהום בעיניים לאחר ניתוח לייזר יכול לגרום לאובדן הראייה?

10/10/2018 | 14:42 | מאת: דנה

שלום רב, האם הניתוח לייזר בשיטת אינטרלאסיק מתבצע לפי מספר המשקפיים? כיצד ניתן לדעת את מספר המשקפיים המדוייק? אני מתאימה לניתוח אינטרלאסיק. והייתי בבדיקות ראייה וכל אופטימטריסט אומר לי מספר שונה ואני פוחדת שיגיע הניתוח אז זה לא יהיה המספר שלי ויקרה אסון. חשוב לי לציין כי האופטימטריס אמר שהמספר המשקפיים שלי לא השתנה, אך אני רואה בטלוויזיה את הכתוביות מטושטש ובלילה אני לא רואה ברור עם המשקפיים. אני ממש פוחדת מזה שביום הניתוח המנתח יעשה לי לפי המספר שכתוב בתיק הרפואי כשעשיתי את בדיקות ההתאמה. כי אז החיים שלי ייהרסו ויקרה אסון בלתי הפיך. מה עלי לעשות כדי שהניתוח יהיה מדוייק ושאני אראה ראייה הכי טובה שיש , (ולא כמו המספר של המשקפיים שיש לי ) . האם אתה מציע לי לפני הניתוח לעשות אצלכם שוב בדיקת ראייה מדוייקת? זה הפחד הכי גדול שלי שהניתוח ייתבצע במספרים שלא מתאימים לי ואז אני לא אראה טוב. כי אני מרגישה במשקפיים שזה לא המספר שלי כי אני לא רואה ברור. ובכל בדיקת ראייה אומרים לי שהתשנה המספר במשקפיים. ודווקא בבדיקת ההתאמה האופטימטריסט אמר שלא השתנה לי המספר ויעשו לי את הניתוח לפי המספר של המשקפיים. מה עלי לעשות כעת?

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה