ניתוח לייזר חוזר לצילינדר שנשאר

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

04/03/2018 | 00:10 | מאת: משה

היי ( - : אני בן 23 כיום עברתי ניתוח לייזר בשיטת prk להסרת משקפיים לפני כ5 שנים, היו לי מספרים יחסית גבוהים, 5.75 בעין ימין, ו6.25 בעין שמאל עם צילנדר 1.00 בשני העיניים.. הניתוח הוריד לי את הקוצר ראייה לגמרי ונשארתי עם הצילינדר 1.00 בשני העיניים. מאז הניתוח אני רואה בסה"כ טוב ללא צורך במשקפיים גם בנהיגה בלילה (למרות שעם משקפיים אני רואה חד וברור יותר וזה גם יותר נוח) יש לציין כי המספר יציב ולא השתנה מזה כ5 שנים. יש לי שתי שאלות: 1.האם מומלץ לנתח שוב במספר קטן שכזה? 2.קראתי שיש נטייה לחזרה של חלק ממספר הצילינדר לאחר ניתוח לייזר, האם יש דברים בגו? (אני מתכוון לניתוח השני שאני רוצה לעשות). תודה מראש משה

שלום רב, 1.לא. את רואה טוב אז מדוע לנתח? 2. לא מדובר בנטייה. מדובר בסטטיסטיקה – בכ- 5% תהיה נסיגה חלקית של המספר בברכה, ד"ר אורי מלר

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה