קולקציות גדולות בבדיקת CT לפני טיפול כימותרפי

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

23/10/2016 | 08:10 | מאת: מירב74

שלום רב דוקטור בן אריה, לפני כשלושה חודשים אמי, בת 75, סבלה מנפיחות ומכאבי בטן עזים. לאחר חודש, היא נשלחה למיון ושם באולטרסאונד התגלה גידול בשחלה בקוטר של 10 ס"מ. הוחלט לנתחה ב 17/08/2016 ולהוציא את הרחם, הטפולות והאומנטום. מהביופסיה התגלו גרורות בבלוטות הלימפה והיא אובחנה בסרטן השחלה 3C. השבוע היא עתידה לעבור סדרה של 6 טיפולים בקרבופלטין וטקסול. הגיעו תוצאות בדיקת ה CT בטן והאגן ואינני מבינה מה המשמעות. אשמח אם תוכל לעזור לי. אני בודקת לה חום כמעט כל יום. אין חום מעל 37 כבר שבועיים. האם לדעתך ניתן לבצע כימותרפיה מבלי לבדוק קודם ממה מורכבת הקולקציה? אני חוששת שאם מקור הקולקציה בדלקת, הכימותרפיה שתפגע לה במערכת החיסונית תגרום לכך שהגוף לא יצליח להתמודד עם הדלקת. תודה מראש! בוצעה השוואה עם בדיקה קודמת מה-10/08/2016 (כשבוע לפני הניתוח) הכבד בעל מרקם אחיד מצב לאחר כריתת כיס המרה. מודגמת הרחבה של דרכי המרה התוך כבדיות, בדומה לבדיקה הקודמת. הטחול ללא ממצא פוקאלי גס, הסתיידויות גסות מרובות במרקמו, בדומה לסריקה הקודמת. הלבלב אטרופי, ללא ממצא פוקאלי גס בתוכו. האדרנלים מודגמים תקינים. הכליות בעלות נפרוגרם תקין, ללא הידרונפרוזיס או אבנים. ציסטה כלייתית קטנה בקוטר 1 ס"מ באספקט לטראלי של הכליה הימנית, הודגמה גם בסריקה הקודמת. ריבוי קשריות לימפה קטנות עד בקוטר 0.5 ס"מ ברטרופריטונאום. רושם כי מספרן וגודלן בהחמרה קלה לעומת הסריקה הקודמת. ללא לימפאדנופטיה אגנית. סיכות ניתוחיות באגן, מצב לאחר כריתת רחם ושחלות. כיס השתן בעל דופן עדינה, מדגים סעיף בקוטר 2 ס"מ בדופן הלטראלית ימנית שלו, לא ניתן לדון על הממצא בסריקה הקודמת עקב ארטיפקטים של החלפת פרקי ירך אשר היו בסריקה קודמת. ללא נוזל צפקי חופשי. במיקום אנטומי של השחלה השמאלית, מודגמת קולקציה נוזלית גדולה המתמשכת לאורך כלל המרזב השמאלי, קוטר החתך אקסיאלי של הקולקציה עד 4 ס"מ אשר כלל אורך הקולקציה מהאגן עד לאזור הכפף הספלני באורכה כ - 20 ס"מ. קולקציה זעירה נוספת מפשעתית בקוטר 2.5 ס"מ משמאל. מהלך ורוחב תקין של לולאות המעיים.

הקולקציה המתוארת יכולה להיות אומנם דלקת אבל בהיעדר חם או כאבים ובמידה ובדיקות הדם לא מראות סימני זיהום אז הסבירות לתהליך זיהומי מאד קטן ואז סביר שמדובר בנוזל לימפה או נוזל תגובתי לניתוח ואז אין מניעה מלהתחיל בטיפול כמוטרפי במידה ועדיין יהיה ספק לטיב הנוזל ניתן בעזרת מחט לשאוב מעט נוזל ולבדוק את טיבו

23/10/2016 | 14:38 | מאת: מירב74

תודה רבה!

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית