תרופה ביולוגית בשילוב טיפול כימוטרפי

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

31/07/2016 | 20:23 | מאת: כרמלה איטון

ד"ר אלון שלום רב, שמי כרמלה, ולפני כחמישה שבועות אובחנתי בסרטן השחלה האפיתלי עברתי הסרה של הרחם והשחלות ובמהלך הניתוח הסירו את כל הגידולים הנראים לעין. וכעת אני עומדת בפני טיפול כימותרפי הכולל קרבופלטין\פקליטקסל. הציעו לי להשתתף במחקר פאזה 3 מבוקר פלצבו המשלב וליפאריב עם הטיפול הכימותרפי הנ"ל. אני זקוקה לדעה מקצועית האם כדאי לי להשתתף במחקר או לא. בהערכה רבה, כרמלה

התרופה VELAPARIB היא מקבוצצת תרופות בעלת השפעה מוכחת בסרטן השחלה במיוחד בנשאיות של מוטציה בגן BRCA אבל ייתכן שגם במקרים של נשים שאינן נשאיות. תופעות הלוואי של התרופה הן מינימליות ובהחלט ייתכן שהשימוש בתרופה יכול מאד לשפר את סיכויי ההחלמה ולכן לדעתי מאד כדאי להישתתף במחקר בהצלחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית